REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vincenzo Castellano, de la fostul club Le GAGA, se face de râs pentru 50.000 de euro

Vincenzo Castellano, de la fostul club Le GAGA, se face de râs pentru 50.000 de euro

Replica API 21 aprilie 2021 | 00:09 66776

Renumitul club Le Gaga, din Mamaia, ce a făcut parte din Grupul Bamboo, a fost inaugurat cu mare fast în 2013, în prezenta primarului de atunci, Radu Mazăre. Clubul a fost deținut de societatea Vincast Invest SRL, ce are ca acționar majoritar pe fostul soț al Antoniei, Vincenzo Castellano. După ani de zile, timp în care localul a adunat, la un loc, mii de vedete și tineri cu dare de mână, s-a făcut scrum, în 2019. Atunci se numea Silence, însă anterior a purtat și denumirea de Bamboo. Rămas fără afacerea de pe litoral care-i umfla conturile substanțial, Vincenzo Castellano este ”vânat” și de Habitat şi Ambient, firma care i-a pus la dispoziție terenul. Îi cere lui Castellano să-i plătească 50.000 de euro pentru că nu a plătit chiria în 2018.

Clubul Le GAGA sau Silence ori Bambo, așa cum a fost el denumit de-a lungul timpului, a funcţionat pe firma Vincast Invest SRL şi a fost construit pe un teren aparţinând Habitat şi Ambient SA, firmă fondată de Valentin Gheorghe Ionescu, care este și acționarul societății. În aprilie 2013, patronii clubului Le Gaga/Bamboo, și societatea lui Ionescu au încheiat un contract prin care cea din urmă a cedat folosința imobilului situat în stațiunea Mamaia, zona de nord, către Vincast Invest SRL, pentru o perioadă de 6 ani, în schimbul plății unei chirii. Relația contractuală dintre cele două părți s-a desfășurat în condiții normale până în momentul în care patronii clubului au început să aibă întârzieri substanțiale la plata chiriei, chiria aferentă anului 2018 nefiind achitată nici în prezent.

De ce nu și-a plătit Castellano chiria!

Castellano nu și-a îndeplinit propriile obligații contractuale, deoarece societatea pe care acesta o deține, și în baza căreia funcționează clubul Le Gaga, s-a aflat în imposibilitate să edifice construcțiile necesare pentru desfășurarea activităților prevăzute de contractul de închiriere, refuzându-i-se eliberarea autorizației de construire de către Primăria Constanța, dată fiind măsura sechestrului dispusă în dosarul penal. Terenul pe care s-a construit clubul face parte din cele retrocedate ilegal.

pe vremea când clubul se numea Le Gaga

În primă fază, Habitat şi Ambient SA a obținut, la Tribunalul București, emiterea unei ordonanțe de plată pentru următoarele sume reprezentând debit principal, constând în chiria neachitată, în valoare totală de 232.912,50 lei, compus din: 116.467,50 lei, contravaloarea a 25.000 euro, reprezentând prima tranșă din chiria aferentă anului 2018, conform facturii nr. 205/11.07.2018; 116.445 lei, contravaloarea a 25.000 euro, reprezentând tranșa a doua din chiria aferentă anului 2018, conform facturii nr. 206/24.09.2018, a penalităților contractuale în valoare de 217.774,88 lei, calculate până la data de 01.12.2019, cu mențiunea că penalitățile urmează să fie calculate până la achitarea integrală a debitului.

Castellano a câștigat bătălia!

Numai că, Vincenzo Castellano a reușit să obțină anularea hotărârii, magistrații dispunând, definitiv, anularea sentinţei atacate şi respingerea cererii de chemare în judecată formulată de Habitat, ca neîntemeiată. Așa că, fostul soț al Antoniei poate dormi liniștit. Doar dacă, Habitat şi Ambient SA nu găsește vreo chichiță juridică pentru a-l obliga, în cele din urmă, să respecte contractul.

clubul, pe atunci Silence, ars din temelii

Le Gaga și-a schimbat numele de mai multe ori. În 2019, sub denumirea de Silence, clubul a ars din temelii

Localul și-a schimbat numele de două ori, devenind Bamboo, ulterior purtând denumirea de Silence, până în ziua în care a ars complet, în august 2019.

Ca asociaţi persoane juridice, în Vincast Invest apare SC Bambu Tei SRL, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 4% și Vincenzo Castellano, din Italia, fostul soţ al cântăreţei Antonia, cu 96%. Administrator este Radu Ionuţ Tarcan.

Giosue Castellano și Cătălin Botezatu

Firma are ca obiect de activitate „restaurante“. SC Bambu Tei SRL are sediul social în Bucureşti, sectorul 2, asociatul unic al firmei este Giosue Castellano, din Italia, cunoscut ca Joshua, unchiul fostului soţ al cântăreţei Antonia. Bambu Tei este administrată de Cristian Virlan. În trecut, acţionar la Bamboo era şi Cătălin Botezatu.

Despre Habitat şi Ambient SA

Fondatorul firmei Habitat şi Ambient SA este Valentin Gheorghe Ionescu, cu 7% din acțiuni, și Masterjob Consultanta SA, administrator fiind Toma Ionel Viorel. Masterjob Consultanta SA este deținută, cu 98%, de Dorobanțu Florin și Ionescu Valentin Gheorghe, cu 2 % și este considerată inactivă. Florin și Ionescu Valentin Gheorghe mai deține și Compania de Servicii si Consultanta - S.A.

Ionescu Valentin Gheorghe, sursa foto: bursa.ro

Atât numele lui Valentin Gheorghe Ionescu, cât şi cel al Habitat şi Ambient SA apar, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, în dosarul retrocedărilor din Constanţa, cei doi fiind și condamnați cu executare în acest dosar.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pla de tot neamul lor si de agarici asta mic vicentiu care plange inca dupa pasarica antoniei.
3
0
2 scanduri 3 plastice din china si te crezi la saint-tropez de la prea mult cox
10
0
Bine zis!! Castellano BULANGEANO
6
2
Castelano Bulano
6
0
macaronari dece nu fac afaceri la iei in tara homosexolilor vin la noi in ro,toate baracile din mamaia facute din placi de osb ieftin cu preturi de dubai.
24
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367