REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
23.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Viorel Farcaș: Lucrările pe Ștefan cel Mare sunt finalizate 98%. Video

Viorel Farcaș: Lucrările pe Ștefan cel Mare sunt finalizate 98%. Video

Natalia Paun 26 ianuarie 2024 | 00:00 4336

După multe, multe amânări, proiectul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare din Constanța a prins contur, fiind aproape complet finalizat. Viorel Farcaș, subcontractantul firmei Meva Concept SRL care a avut în vedere lucrările, a detaliat situația lucrărilor, dar a vorbit și despre cauzele care au dus la aceste întârzieri.

Viorel Farcas: Lucrarile pe stefan cel Mare sunt finalizate 98%. VideoViorel Farcaș, subcontractat al firmei Meva Concept SRL

Oare când va înceta strada Ștefan cel Mare să arate ca un șantier?! este întrebarea pe care și-o puneau mulți constănțeni, în special, localnicii și operatorii economici din zonă. Iată că, în prezent, proiectul a prins contur, ce-i drept, după multe amânări, iar oamenii, acum, pot traversa strada fără să fie atenți la încălțări. Pentru săptămâna viitoare au mai rămas doar de pus în funcțiune camerele de luat vederi și de îngrădit copacii. De asemenea, fântânile care încă nu sunt asamblate, nu sunt în vederea firmei Meva Concept.

Viorel Farcas: Lucrarile pe stefan cel Mare sunt finalizate 98%. VideoStrada Ștefan cel Mare

La fața locului, Viorel Farcaș, fostul director al Confort Urban și unic administrator și asociat al firmei Mooz Services SRL, compania subcontractată de Meva Concept SRL în acest proiect, ne-a detaliat stadiul lucrărilor care au părut că bat pasul loc destul de mult timp. „Lucrările de pe Ștefan cel Mare sunt recepționate și finalizate în proporție de 98%, singurele lucrări care mai sunt de executat sunt cele de fântâni, care nu sunt în sarcina subcontractantului impus și montarea grătarelor la copaci, copacii care au fost plantați, dar aceasta se va realiza după ce vor pune, săptămâna viitoare, camerele în funcțiune.” a spus Viorela Farcaș.

Viorel Farcas: Lucrarile pe stefan cel Mare sunt finalizate 98%. Video

Pentru că au fost date mai multe termene de finalizare de-a lungul timpului, domnul Farcaș a explicat și care ar fi fost motivele întârzierilor atât de mari. „Cauzele au fost multiple. În primul rând, cele ale antreprenorului general care timp de aproape un an jumate nu a executat lucrările. Au fost amânări cauzate și de reabilitarea rețelei de alimentare cu apă, RAJA și ulterior, rețelele de termie, toți acești factori acumulați au dus la această decalare, întârziere cu aproape 12 luni”, a mai adăugat Viorel Farcaș

Desigur, orice lucru nou arată bine în România, întrebarea este „cât timp se va păstra?!”. Deja oamenii au început să își parcheze mașinile pe trotuar, iar păsările își lasă amprenta pe băncuțele noi amenajate. Avem speranța că Primăria Constanța se va implica în întreținerea acestei străzi și nu doar!

Viorel Farcas: Lucrarile pe stefan cel Mare sunt finalizate 98%. VideoParcare pe trotuar - strada Ștefan cel Mare

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510