REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Viorel Ionescu: La Hârșova se poate o politică a bunului-simț

Viorel Ionescu: La Hârșova se poate o politică a bunului-simț

Replica API 12 iulie 2020 | 13:40 1540

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, transmite un mesaj în atenția cetățenilor, dar și a contracandidaților, în contextul viitoarelor alegeri locale.

”Încep prin a vă preciza că acest mesaj îl adresez, în primul rând, în calitate de hârșovean și nu de primar sau candidat. Pentru că ne aflăm într-o perioadă apropiată campaniei electorale, în care cetățenii sunt asaltați de informații false, în care lupta politică se duce dincolo de prezentarea unor idei, proiecte sau planuri privind viitorul orașului nostru, pentru că mai degrabă ne aruncăm într-o luptă a știrilor false, a manipulărilor, jignirilor, dușmăniilor și a dezumanizării, eu îi rog pe toți cetățenii, dar în special pe cei care mă susțin și apreciază, să se detașeze de astfel de comportamente, să aibă un limbaj decent, adecvat, chiar dacă au de făcut critici la adresa altor contracandidați sau susținători de-ai acestora și să se gândească la faptul că, într-o comunitate atât de mică, în care ne cunoaștem aproape om cu om, aceste răutăți temporare pot genera certuri între prieteni, vecini, colegi, rude, pentru ca, în final, nimeni să nu aibă nimic de câștigat, ba mai mult, să ajungem să vedem că cei pe care credeam că îi cunoaștem nu sunt, de fapt, așa cum știam”, spune Viorel Ionescu.

”E firesc să existe și păreri contradictorii și simpatii și antipatii, dar asta nu înseamnă că trebuie să transformăm orașul într-un câmp de luptă și nici să dezbinăm cetățenii. Hârșovenii trebuie să rămână uniți, chiar dacă au opțiuni diferite. Primarii vin și pleacă!

Am auzit și tot felul de afirmații că mi-e teamă, că sunt speriat că pierd scaunul de primar. Fantasme! Toți îl vom pierde la un anumit moment. Nimeni nu se naște primar și nici nu trebuie să moară primar!

Faptul că în loc să răspund pe măsura calomniilor făcute la adresa mea prin alte calomnii (ca să fiu fair-play, cum spun unii), am ales să mă adresez instanțelor de judecată se pare că îi deranjează pe cei în cauză. Îi rog să imi urmeze exemplul! Așa fac oamenii civilizați, într-o societate civilizată! Dacă sunt nevinovați, nu au de ce să se teamă! Și cu atât mai mult să se plângă pe facebook. Așa voi proceda cu toți cei care consideră că libertatea de exprimare le dă dreptul să calomnieze pe alții. Eu chiar cred că putem deveni civilizați și să ne respectăm unii pe alții. Dar se pare că altă cale nu există, decât prin coerciție, prin constrângere.

Dacă ar trebui să fac o trecere în revistă a tuturor plângerilor, sesizărilor, hărțuielilor din presă făcute la comandă, controalelor cu dedicație, presiunilor și amenințărilor, cred că ar șoca pe mulți dintre dumneavoastră, eu însă merg mai departe și nu le voi da satisfacție, chiar dacă mi-au îngreunat foarte mult activitatea. Face parte din fișa postului, de acum”, a mai completat edilul.

”Câtă meschinărie au unii! Și mai au tupeul să spună că le pasă de oraș!”

”Nu sunt adeptul întoarcerii și a celuilalt obraz, însă cred că politica se poate face și altfel, raportându-ne la realizările sau insuccesele avute, din care să învățăm ceva, la propuneri de proiecte pentru dezvoltarea Hârșovei, la acte de umanitate, de cultură. Din păcate, nu știm să ne mai promovăm orașul, ci doar să îl târâm în tot felul de articole de scandal. Câtă meschinărie au unii! Și mai au tupeul să spună că le pasă de oraș!

Eu iubesc Hârșova și, de aceea, vă propun ca toți cei care o iubiți, chiar dacă nu v-ați născut aici sau dacă ați plecat în alte orașe sau peste hotare, să facem din Hârșova noastră ceea ce a fost cândva: un oraș cu oameni buni, gospodari, ospitalieri și valoroși.

Îl felicit pe George Vasile pentru inițiativa de a reîmprospăta memoria hârșovenilor cu Hârșova de odinioară în fotografii și mi-am propus să realizez un album cu astfel de fotografii, inclusiv cu cele ale hârșovenilor ce ne-au lăsat moștenire opere de artă sau ale celor ce au contribuit în orice mod la îmbogățirea patrimoniului nostru cultural sau la renumele Hârșovei.

Aceasta este Hârșova și așa trebuie să ne cunoască și ceilalți!

Să răspundem fiecărei încercări de a ne denigra, cu lucrurile frumoase petrecute în orașul nostru. Cred că cei care au într-adevăr probleme de rezolvat apelează la institutiile abilitate, fără surle și trambițe, însă cei care se lamentează pe facebook sau în presă vor să facă doar gălăgie și, eventual, circ.

Pentru a ridica nivelul politicii de care toată lumea e sătulă, chiar și politicienii, îi provoc, de pe- acum, pe cei care își vor depune candidatura ca primari să gândească, împreună cu echipele lor și un alt gen de competiție politică, una a bunul-simț, de care cetățenii să se poată bucura.

Eu am dorit să realizăm mai mult și m-am implicat! Nu e ceea ce m-am așteptat, pentru că am întâlnit multă răutate din prima zi de mandat, dar cred cu tărie că lucrurile se pot schimba”, a conchis edilul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272