rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Viorel IONESCU, primarul din HÂRȘOVA: CONSILIERII locali sunt precum COPIII de GRĂDINIȚĂ!

Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, prin intermediul căruia a discutat despre proiecte, despre prioritatea racordării orașului la gaze, despre relația cu autoritățile de la județ, dar și despre circul din cadrul ședințelor de Consiliu Local. Chiar dacă a trecut campania electorală, se pare că încă mai există spirite încinse, dar în Consiliu de data aceasta. Și, după cum a precizat chiar primarul, unii consilieri se poartă precum copiii de grădiniță și nu iau în serios importanța deciziilor din ședințe. Mai multe detalii interesante, dar și picante în același timp, puteți urmări în materialul de mai jos.

Întrebat care este situația în Primărie, care este relația primarului cu consilierii, Viorel Ionescu a răspuns: ”Conform așteptărilor, după ce am văzut lista de conșilieri aleși. Este o parte a consilierilor care sunt puțin rătăciți, nu cred că știu despre ce este vorba. Este adevărat că acea parte este formată din noi consilieri intrați, fără experiență, dar nu se justifică cu nimic faptul că nu prea au temele făcute, nu știu ce înseamnă responsabilitatea de a fi reprezentantul cetățeanului într-un for legislativ și de a îmbunătăți proiecte în favoarea cetățeanului. Din ce văd eu, după primele cinci luni, sunt câteva persoane supărate, frustrate, pline de ură, sunt persoane cu supărări și frustrări personale raportate la adresa primarului și atunci reacționează în consecință. Este o majoritate politică, dar este o majoritate în favoarea cetățenilor, doar că sunt câteva voci ce transformă ședințele într-un circ, lucru pe care l-am explicat și le-am și transmis. Eu am făcut apel și printr-o postare personală pe facebook la discuții, să văd care este supărarea lor. A doua ședință a fost o ședință extraordinară, nici măcar nu s-au prezentat, deși era o ședință importantă de implementare a unor proiecte europene, ulterior au fost și aprobate. Lucrurile merg mai departe, dar îi văd ca în povestea aceea în care fetița care l-a luat pe nu în brațe, tot timpul primarul este ilegalist, este hoț și face lucruri care nu sunt bune”.

”Unde este ilegalitatea? La mine sau la ei? Este noaptea minții”

Viorel Ionescu spune că trebuie să existe opoziție, însă trebuie să fie responsabilă.

”În Consiliu este ca în povestea ”Fetița care l-a luat pe NU în brațe”. Opoziția trebuie să existe, neexistând aceasta, apare o problemă, dar opoziția trebuie să fie responsabilă. În momentul în care spui nu și nu reacționezi sau nu vii cu un motiv sau argument, e ceva la mijloc. Avem o situație în CL, unde primarul, din spusele lor, este o persoană ce comite o ilegalitate pentru că adoptă o hotărâre de consiliu fără avizul unei comisii de specialitate, le-am și explicat. Treaba mea ca primar este să solicit acest aviz, eu respect legea, solicit avizul, stabilesc și un termen până la care trebuie să ni se dea avizul, aviz consultativ, dar nu sunt obligat să țin loc de el. Unde este ilegalitatea, la mine sau la ei? Am avut o nebunie, când s-au întâlnit ei pentru ultima oară, prin decembrie, unde, la o comisie, două persoane din comisia de urbanism au dat un aviz negativ, aceleași două persoane în comisia economică nu au vrut să mai dea avizul. Este noaptea minții. Nu se poate ca aceste două persoane să dea aviz negativ într-o comisie, dar la cealaltă comisie nu vrea să mai dea aviz, și apoi țipă că primarul e de vină. Lucrurile trebuie să fie foarte clare, avizele sunt consultative, așa a gândit-o și legiuitorul, nu putem bloca activitatea unui consiliu de 17 consilieri pentru că nu doresc alți 3 să dea un aviz. De asemenea, nu putem bloca proiecte pentru un oraș întreg”, a explicat primarul din Hârșova, vizavi de situația relației cu consilierii locali.

Circ și la ședința CL de joi! ”Totul e ca la grădiniță”

”Ieri (joi, 25 februarie – n.r.) a fost o ședință ordinară, aceleași trei persoane au făcut, din nou, circ, și le-am spus că, indiferent, cu, sau fără primar, circul tot a fost, ceea ce înseamnă că nu primarul este cel care generează problema. Acum au altă nebunie, vin la ședințe și nu votează proiectele, deși legea spune că dacă participi la ședință, trebuie să votezi proiectul, fie pozitiv, negativ sau abținere. Totul e ca la grădiniță, îi văd ca pe niște copii iresponsabili care au intrat în Consiliul Local și nu sunt conștienți de rolul important pe care îl au în comunitate. Consiliul local funcționează, avem o majoritate, nu una politică, ci o majoritate responsabilă pentru cetățean, majoritate ce asigură implementarea proiectelor aflate în derulare”, a mai relatat Viorel Ionescu.

Proiecte în derulare: Hârșova va avea Computer Tomograf

În continuare, Viorel Ionescu a vorbit despre proiecte, care, sincer vorbind, nu sunt deloc puține: ”Toate proiectele sunt importante, dacă nu erau importante, nu mai încercam să le derulez. Avem la acest moment un proiect pentru școala veche, un proiect de reabilitare a ansamblului Vasile Cotovu. Un alt proiect este reabilitarea spitalului, dar lucrul care nu se vede, dotarea ambulatorului, l-am început mandatul trecut și suntem pe sfârșitul acestuia. Se va dota și secția ATI, echipamente de 4,6 milioane euro fără TVA. La Hârșova o să avem și computer tomograf. Spitalele mici nu primesc bani de nicăieri. O să se schimbe situația, chiar dacă avem o conducere PNL, dar și pentru că spitalele vor claca. Spitalul din Hârșova deservește o arie cu o rază de aproximativ 60 de kilometri, inclusiv din Brăila, Ialomița, Călărași. Ne-am descurcat cu o abordare chibzuită a problemei și cheltuială pe măsură pentru că veniturile sunt cuantificate sau cuantificabile, spitalul are venituri ce primește de la Casă”.

”Așteptăm să fie aprobat bugetul de stat! Ne vom descurca”

”Toată lumea așteaptă bugetul de stat să fie aprobat, apoi așteptăm indicatorii în baza cărora să ne facem bugetul nostru pe plan local. Bugetul pe Hârșova va fi cel puțin la nivelul anului 2020. Bugetul de dezvoltare este bine definit pentru că sunt proiecte pe fonduri europene, sunt proiecte de dezvoltare unde am proiecte deja semnate, acolo nu pot spune că, în 2021, stop, frână. Prin alocări ce vor veni de la Guvern, ne vom descurca”, a explicat Ionescu.

Racordarea la gaze, o prioritate

”Prioritar rămâne proiectul privind racordarea orașului la rețeaua de gaze. Noi ne-am cam făcut treaba, avem un studiu de fezabilitate, va trebui să-l reactualizăm, dar nu voi face acea reactualizare pentru că ea costă, decât în momentul în care se va deschide o axă în care și Hârșova să poată fi fezabil să poată depune proiectul. La 40 și puțin de kilometri se află conducta principală, aici nu doar noi suntem implicați, ci și restul comunelor din împrejurimi, dar poate acelea au alte priorități. Cătăm soluții pentru implementarea acestui proiect, proiect ce nu va fi așa de azi pe mâine, trebuie să-l demarăm, să purtăm discuții, să vedem conducta, sunt mai mulți factori”, potrivit primarului din Hârșova.

”Mă gândesc să reabilitez chiar și creșa”

Pe partea de educație se vor deschide mai multe axe, printre care și eficiența energetică a unităților de învățământ, și nu doar școli și grădinițe, chiar și cele care aparțin autorității publice locale. ”Mă gândesc să reabilitez chiar și creșa. Proiecte și idei sunt, pot să o spun, cu bucurie, că avem aceste lucruri. Avem trei proiecte pe Interregio Bulgaria-România, 12 proiecte pe axă POR, POIM. Unele sunt semnate, cu altele ne apropiem de semnare, dar se muncește”, a declarat Viorel Ionescu.

Atacuri, relația cu autoritățile de la județ și întreținerea orașului

”S-a terminat campania electorală și s-au terminat și atacurile la vedere, pentru că nu cred că mai au nimic de făcut și oamenii i-ar sancționa, dar vechilor prieteni le doresc doar sănătate. Noi lucrăm la curățenie, indiferent de anotimp, dar în schimb am purtat o discuție privind achiziția de tot ce însemnă florile sezoniere. Odată cu această curățenie vreau să schimb și peisajul în centru. Mă gândesc să plantăm niște pomi acolo unde este acea marmură oribilă și, pe timp de vară, dă senzația de un deșert, mă gândesc să plantăm niște pomi, să facem ceva frumos. Se lucrează. Simt deschidere din partea autorităților de la județ, dar noi ne vedem de treaba noastră, e o relaționare colegială, prietenească, este ok. Înainte de toate trebuie dată dovadă de o maturitate politică și anumite persoane, nu cunosc persoanele de la USR, dar cunosc de la PNL și nu cred că supărările sunt din partea acestora, fără să fiu subiectiv. Dacă sunt nemulțumiri cred că se vor rezolva dacă se vor așeza la masă și vor discuta. USR va mai trebui să demonstreze, dar cu siguranță, nu vor demonstra dacă vor pe sistem de Gică contra. Acel sistem cred că a trecut, vorbim despre o altă generație ce putem schimba și sancționa pe alesul local”, a mai spus primarul din Hârșova.

Mai multe detalii despre subiectele abordate, puteți urmări în materialul video de mai jos:

Mirela PASCAL

sâmbătă, 27 februarie 20211427
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Replica
18 apr 22:10ReplicaSONDAJ 2021: PNL, în cădere liberă. PSD și USR PLUS își conservă pozițiile!

Partidul Național Liberal (PNL) începe să resimtă din plin probleme guvernării. Măsurile de austeritate luate de...1276

18 apr 21:10ReplicaTatăl și fratele lui OMBLADON de la PARAZIȚII au MURIT de COVID3404
19 apr 10:28ReplicaŞOCANT! O FEMEIE a fost SPULBERATĂ pe trecerea de pietoni, la Cernavodă! VIDEO1153
19 apr 00:08ReplicaLa Mănăstirea Doctorilor fără de arginți, AGHIASMA costă 10 LEI litrul! VIDEO

În județul Tulcea, localitatea Murighiol, se află mănăstirea Halmyris, unde au fost descoperite moaştele celor mai...2577

19 apr 23:33ReplicaO FIRMĂ cu un SINGUR ANGAJAT cere FALIMENTUL Fundației pentru Tineret Constanța1647
19 apr 07:59ReplicaCLARIFICĂRI: CÂT ține IMUNITATEA după ce te VACCINEZI împotriva COVID4139
19 apr 23:31ReplicaMaria ANGHEL, o nouă PERFORMANȚĂ la campionatul NAȚIONAL individual pentru JUNIORI la ȘAH

Sportiva constănţeană Maria Anghel continuă ascensiunea cu mult entuziasm, demonstrând, pe lângă talent şi...736

19 apr 08:48ReplicaFostul IUBIT al patroanei de la Casa cu Terapii e 'VEDETĂ' în PRESA americană!2315
19 apr 11:04ReplicaDumitru NANCU rămâne fără postul de DIRECTOR la Fondul pentru IMM-uri?1508
19 apr 23:01ReplicaINVESTIȚII cu bani EUROPENI în PORTUL CONSTANȚA

Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța a intrat în linie dreaptă....1085

19 apr 22:53ReplicaBĂTĂUȘ din Murfatlar EXTRĂDAT după ce a AGRESAT 3 persoane în GERMANIA960
19 apr 00:01ReplicaTemperaturi RIDICATE în această săptămână878
Vremea
11°10.9° - 11° luni, 19 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 65%
Vânt: 3.2 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 22:38SportSimona Halep direct în turul doi la Stuttgart. O veste bună și una rea pentru româncă

Simona Halep, locul 3 WTA şi favorită 2, va juca direct în turul doi la turneul de la Stuttgart, iar vestea proastă...553

19 apr 00:00SportCupa României la spadă a fost câștigată de Bianca Benea (CSM Oradea)

Bianca Benea (CSM Oradea) a câştigat Cupa României la spadă, duminică, în Sala de Scrimă ''Ana Pascu'' din...226

19 apr 00:00SportAtac ironic al echipei lui Ianis dupa victoria cu Celtic din Cupa: "Cea mai buna echipa din tara!" Ce au postat

Dupa victoria categorica din campionat, Rangers a eliminat-o pe rivala Celtic si din Cupa Scotiei. Echipa lui Gerrard...451

19 apr 22:29SportAlertă pentru starurile lui Clinceni! Poenaru, furios la finalul meciului cu CFR Cluj: "Nu accept! Daca nu joacă, iau măsuri și văd ei!"

Ilie Poenaru a declarat ca echipa sa tinteste la locul 4. Acest lucrul s-a vazut si in declaratia sa dupa esecul cu CFR...369

Local
19 apr 23:55LocalVrei să știi dacă ai fost infectat cu virusul SARS-CoV-2? Află ce test să alegi!

Testarea pentru virusul SARS-CoV-2 poate fi necesară atunci când ai simptome specifice (febră, tuse, dificultăți de...1041

19 apr 23:55LocalÎnghesuială mare la hainele second-hand, în plină pandemie COVID

Zeci de persoane au ignorat complet regulile de distanţare şi s-au înghesuit în faţa unui magazin second hand de...1600

19 apr 23:56LocalCOVID-19: 67 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanța, 2265 la nivelul țării

910

19 apr 23:56LocalPiața Grivița, închisă pentru igienizare

Continuă acțiunile de curățenie generală în piețele administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului...540

19 apr 23:56Local41 de migranți descoperiți de polițiștii de frontieră la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac au descoperit 41 de cetățeni...454

19 apr 23:57LocalACCIDENT RUTIER cu o VICTIMĂ, la ieșire din Constanța

926

Politică
19 apr 21:52PoliticăDirector DSP, mesaj pentru Vlad Voiculescu: Îi doresc odihnă plăcută!

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, liberalul Flavius Cionca, i-a transmis, ironic, fostului ministru...850

19 apr 21:31PoliticăUtilizarea plasmei convalescente contra COVID-19 a redus cu 40% numărul internărilor în spital, în SUA

În timp ce la noi în țară locurile de la ATI sunt complet ocupate și sunt tot mai mulți pacienți internați în...344

19 apr 19:19PoliticăFlorin Cîțu a solicitat explicații de la STS, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu

648

19 apr 19:23PoliticăVlad Voiculescu: Am primit mai multe amenințări cu moartea

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat într-un interviu acordat actorului Marius Manole în...587

19 apr 19:20PoliticăVlad Voiculescu, acuzații FĂRĂ PRECEDENT: Nicușor Dan și PNL nu și-au ținut cuvântul

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a vorbit, duminică, despre candidatura la funcţia de viceprimar al...609

19 apr 19:21PoliticăPreședintele Senatului: Nu mai avem încredere în premierul Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătăţii...735

19 apr 19:16PoliticăALDE își alege noua conducere a partidului: Călin Popescu Tăriceanu nu mai candidează

ALDE, partidul condus până anul trecut de Călin Popescu Tăriceanu, își alege sâmbătă, 17 aprilie a.c., noua...656

19 apr 19:16PoliticăMinistrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online nu a fost eficientă pentru că profesorii nu au...620

19 apr 19:14PoliticăCristian Tudor Popescu: Mă înfioară cei de la USR-PLUS. Mestecă talaș de partid fără să clipească

803

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2853

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2934

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3930

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3934

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7361

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8274

Monden
19 apr 19:22MondenRegina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lăsat o scrisoare emoționantă pe sicriul soțului ei, Prințului Philip....710

19 apr 19:20MondenAmanta lui Ciprian Marica, transformare totală

Transformarea incredibilă a amantei lui Ciprian Marica! Cum arată acum celebra roșcată cu care a fost prins...3253

19 apr 19:17MondenŢiriac: „Dacă ai puţină minte în cap, nu ai cum să nu te vaccinezi anti-COVID. Eu am vrut să-l fac pe cel rusesc“

1123

19 apr 19:17MondenImagini de la funeraliile Prinţului Philip. VIDEO

Au apărut primele imagini de la înmormântarea Prinţului Philip. La ceremonie vor participa membrii familiei regale,...684

19 apr 19:18MondenLovitură pentru Mirela Vaida! A fost clasată acuzaţia de tentativă de omor din dosar. „Mă simt în pericol“

O nouă lovitură pentru Mirela Vaida, în dosarul deschis după ce a fost atacată cu bolovani chiar în timpul...731

19 apr 19:19MondenGina Pistol și Smiley, ceartă aprinsă după publicarea unei poze în care prezentatoarea apare topless

2342

Mapamond
19 apr 00:00MapamondRusia îl expulzează pe consulul Ucrainei de la Sankt Petersburg, pentru obţinerea unor informaţii clasificate

Rusia a decis sâmbătă expulzarea unui diplomat ucrainean aflat la post la Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul de...240

19 apr 00:00MapamondMigranţi: Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, trimis în judecată

Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, a fost trimis în...236

19 apr 00:00MapamondMinistrul apărării german: Rusia generează o ameninţare concretă şi imediată pentru securitatea Europei

211

19 apr 21:32MapamondRusia trimite nave de război pentru manevre în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre,...487

19 apr 21:33MapamondJohnson & Johnson crede că și alte vaccinuri provoacă cheaguri de sânge

Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în...644

19 apr 21:34MapamondCoronavirus: EMA va anunţa marţi recomandările sale în privinţa vaccinului Johnson&Johnson

567

Sănătate
19 apr 00:00SănătateSindromul impostorului - ce este și cum știi dacă îl ai?

Sindromul impostorului afectează, potrivit cercetătorilor, mai bine de 70% din populația adultă. Află în cele ce...257

19 apr 00:00SănătateSmochine - 5 beneficii pentru organism

Smochinele și frunzele de smochin sunt pline de substanțe nutritive care oferă o varietate de beneficii potențiale...254

19 apr 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

224

19 apr 00:00SănătateScăderea temperaturii corporale ar putea ajuta creierul în caz producerii unui stop cardio-respirator

Scăderea temperaturii corporale ar putea reduce riscul de leziuni cerebrale în cazul pacienților comatoși care au...209

19 apr 00:00SănătateRezistența la antibiotice se dezvoltă mai repede decât se credea

Bacteriile patogene dezvoltă rezistență la antibiotice mult mai repede decât se aștepta comunitatea științifică....214

19 apr 00:00SănătateTeamă de întuneric, la copii și la adulți. Ce este de făcut și când apelezi la un specialist

Frică de întuneric este o fobie întâlnită atât la copii, cât și la adulți. În cazul micuților, fie că vorbim...217

19 apr 01:41SănătateStudiu: Prăjelile cresc riscul de boli cardiovasculare

Consumul de alimente prăjite este legat de un risc crescut de boli cardiace majore și accident vascular cerebral,...227

19 apr 00:00SănătateCel mai bun regim alimentar pentru cei cu anemie

Anemia are loc atunci când corpul tău nu are suficiente eritrocite (globule roșii în sânge). Afecțiunea este, în...257

19 apr 01:38SănătateHelicobacter Pylori - Cauze, simptome și tratament

275

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT