REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Viorica Dăncilă îi dă ULTIMATUM lui Klaus Iohannis: 'O să îl sun'

Viorica Dăncilă îi dă ULTIMATUM lui Klaus Iohannis: 'O să îl sun'

Replica API 4 februarie 2019 | 02:23 393

Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că preşedintele Klaus Iohannis va da săptămâna viitoare un răspuns clar cu privire la propunerile pentru Ministerul Muncii şi cel al Dezvoltării, conform stiripesurse.ro.

"Nu am niciun semnal legat de cele două propuneri, de cele două ministere. Speranţa mea este ca în această săptămână preşedintele Iohannis să dea un răspuns clar pentru a vedea cum procedăm.

Deja a trecut o lună din Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de către România, avem directive importante, avem acte normative importante pe agenda europeană şi credeţi-mă că lipsa a doi miniştri în Guvern, chiar dacă domnul Teodorovici, doamna Plumb au încercat să fie cât mai activi pe plan european, acest lucru se cunoaşte pentru că este o muncă dublă atât în Guvernul României, cât şi la nivel european şi gândiţi-vă ce înseamnă încă două ministere pe doi miniştri. (...) În momentul în care vom vedea decizia preşedintelui, vom lua şi noi o decizie în cadrul Comitetului Executiv Naţional", a declarat Dăncilă după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ea a susţinut că îl va suna pe şeful statului pentru a vedea care este opinia sa cu privire la propuneri.

"Am să încerc să fac un nou apel către preşedinte, să văd care este opinia dumnealui. O să-l sun. Eu sper ca săptămâna aceasta să aibă o atitudine constructivă şi în beneficiul României, şi al românilor", a completat premierul.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.

Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.

În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a anunţat că va sesiza CCR această situaţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai votati penali psd ca acest condamnat penal DRACnea care pentru a-si scapa pielea si averea furata tarii, averea noastra a tuturor, penalul da foc la tara si toti banii ii baga in buzunarele SPECIALILOR cu pensii cat patru milioane de romani numai sa-i croiasca tudorel sluga si CCR sluga O lege pe masura lui si sa-l scape.. Asta-i PSD-ul actual si, mai votati PSD macar sa stim ca ne-a luat drkul pe toti!
6
0
Din ce se vede p s d isti au ide putine da fixe.
7
0
Mai votati penali psd ca acest condamnat penal DRACnea care pentru a-si scapa pielea si averea furata tarii, averea noastra a tuturor, penalul da foc la tara si toti banii ii baga in buzunarele SPECIALILOR cu pensii cat patru milioane de romani numai sa-i croiasca tudorel sluga si CCR sluga O lege pe masura lui si sa-l scape.. Asta-i PSD-ul actual si, mai votati PSD, hoti penali ca DRACnea, macar sa stim ca ne-a luat drkul pe toti!
11
0
greu sa o numeasca presedintele pe olguta . cand faci mahala cu cu functia , nu mai poti fi numit . si e ceva normal in UE .
13
0
Parlamentarii,fie ca sunt senatori sau deputati sa primeasca salariul minim pe economie pt ca e prea mare onoarea de a face ceva in fruntea tarii pentru ea si locuitorii sai...asa ca hai cu salariul minim sa vedem cine se mai agita sa fie acolo,sa candideze
12
0
Johannis este o mare zdreanta...este bass
6
17
asa pohteste puscariasul draknea, mai tantito de ce nu stai tu mai bine la cratita?, esti depasita din toate punctele de vedere
17
6
Ce sa- l suni bre, omul e pe partie, iarna are 3 luni, apoi vine primavara, se plimba cu trotineta, apoi vine vara se duce la Tenerife, apoi in Florida, si pe urma toamna, isi pupaza cu mini-jup si merge la cumparaturi. Udrea tb. sa aiba o urmasa.
7
20
Mai taiati din Ministere!
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212