REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Virgil Musta înainte de al treilea val de COVID-19: „Riscăm să ajungem ca Italia!“

Virgil Musta înainte de al treilea val de COVID-19: „Riscăm să ajungem ca Italia!“

Replica API 9 martie 2021 | 21:08 2836

Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a avertizat la emisiunea GÂNDUL LIVE, că sistemul medical românesc ar putea fi copleșit de al treilea val COVID și riscăm să ajungem precum Italia.

Virgil Musta

„De trei săptămâni ne confruntăm cu un număr foarte mare de pacienți COVID. Vedem vârful aisbergului. Zilnic evaluăm 50-100 de pacienți dintre care o parte trebuie internați, deoarece au forme severe.

Suntem într-o presiune foarte mare, deoarece spitalul nostru și cele suport sunt aproape pline. Riscăm să ajungem într-o situație similară cu a Italiei, ceea ce nimeni nu își dorește.

Eu nu sunt deloc relaxat, ci îngrijorat. Pe lângă numărul mare de cazuri, care se datorează prezenței tulpinii britanice există riscul apariției celorlalte tulpini. Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Când într-o comunitate sunt foarte multe îmbolnăviri, la un moment dat virusul suferă mutații.

Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide.

Nu toate lucrurile depinde de noi, ci de vaccinurile pe care le primim de la comunitatea europeană. Aceste lucruri au întârziat vaccinarea, un proces esențial în acest moment al valului trei de pandemie, pe care îl poate bloca.

Contează foarte mult mai mulți factori: eficiența măsurilor care s-au luat. Dacă lumea înțelege și respectă toate regulile, lucrurile vor merge bine. Dacă nu ne vom conforma, să fim responsabili, solitari, atunci indiferent de măsurile luate, lucrurile nu vor decurge bine, presiunea asupra spitalelor va fi mare.

Am avut situații de persoane vaccinate care au făcut COVID. Dar au avut forme ușoare și au evoluat foarte bine”, a declarat medicul Virgil Musta, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne-am lamurit si cu ''eroii'' astia de cacat!
12
0
Bravo Bormbanderu si Hai sa recapitulam,ati pus degetul pe rana.Aveti perfecta dreptate,dar lumea se lasa prostita si manipulata din pacate!
9
0
Te vaccinezi dar tot poti sa faci covid19 doar ca in forma usoara. Asta inseamna ca desi esti vaccinat poti iesi pozitiv la testare. Pai daca toata lumea cere test ca sa poti circula si tu desi vaccinat iesi pozitiv la test de ce draq te ai mai vaccinat ca tot nu poti sa circuli. Singura solutie ca sa scapam de legile carantinei este sa ne oprim din cheltuit bani pe o perioada cat mai indelungata. Sa nu mai circulam aiurea sa nu mai iesim la cafea si shopping. Cand vor vedea ca nu le mai intra bani din tva vor renunta la restrictii. Sa cumparam putin. Doar strictul necesar. Servici scoala casa
18
0
Toata Romania este un imens Las Fierbinti, in jurul nostru vedem doar mitocanie, incultura, lene si prostie.
8
1
munca cinstita, vrem cluburi ,jocuri de noroc, restaurante spelunci de noapte , asta se doreste ,asta ne incanta si cand dam de ala negru cautam spitale, doctorori, medicamente dupa ureche, tratamente pe ...internet, scoala si munca de acasa!"lulati pe toate"!
2
2
Las' ca aveti voi grija ca la Sibiu sa,sedati pacientii,sa-i legati apoi sa moara din indiferenta voastra criminalilor.Cica isi fac rau singuri!Vrajeala,nu vreti sa fiti deranjati,dar 15000 lulati pe luna.Ia puneti voi camere de supraveghere in ATI ca apartinatorii sa poata vedea live ce faceti ori nu faceti voi acolo!Prefer sa mor nelegat de pat, demn acasa!
16
6
bai tiganii astia s-au inmultit intr-un hal nemaivazut, de au locuri asigurate in orice domeniu de calificare superioara,musca asta e cioara care a nimerit la medicina si ne mananca ficatii
15
9
Nu ti mai bate capul cu lumea ca nu are rost nu ai de castigat nimic decat carne de nu mai ai loc sa intri in casa oricum lumea face ce vrea nu tine cont de nimic lasatii in plm sa moara liberi cum vor ei
18
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102