REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Virgil Popescu avertizează: ”Va fi o iarnă complicată”

Virgil Popescu avertizează: ”Va fi o iarnă complicată”

Replica API 15 iulie 2022 | 00:00 1188

Virgil Popescu îi avertizează pe români că vom avea parte de o iarnă complicată, însă dă asigurări că nu se pune problema ca populația să rămână fără gaz.

Ministrul energiei spune că ministerul a luat în considerare toate scenariile posibile, de la oprirea totală a gazului de către ruși la o iarnă normală, fără perturbări. Popescu a anunțat că țara noastră stă bine la capitolul stocuri de gaze, comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană.

Virgil Popescu anunță că vine o iarnă ”complicată”

“Este o iarnă, eu aş spune complicată. Când te gândeşti la o iarnă grea, te gândeşti la o iarnă cu temperaturi foarte scăzute, te gândeşti la altceva. Eu aş spune o iarnă foarte complicată, pentru că aici trebuie să evaluăm foarte multe scenarii, de la cel mai rău scenariu în care se întrerup toate fluxurile de gaze din Federaţia Rusă către Europa, până la scenariul optimist sau, să zicem, normal, care ar trebui să fie în care nu se întâmplă absolut nimic cu fluxurile de gaze în care e o iarnă ca oricare alta şi lucrurile merg absolut normal.

În cazul unui scenariu pesimist, cel mai rău scenariu, avem pregătite toate scenariile la nivelul ministerului, la nivelul Guvernului, cu ANRE-ul, cu Transelectrica, cu Transgazul”, a precizat Virgil Popescu.

România este într-o permanentă căutare de înlocuitor pentru gazul rusesc, însă soluțiile nu pot fi găsite peste noapte, menționează Popescu, scrie fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sanctiunile aplicate de UE Rusiei afecteaza cel mai mult pe, culmea, cetatenii UE...se va vedea la iarna cine va suferi mai mult...
1
0
simplu..s-a redus consumul de fasole..daca vom manca multa fasole,productia de gaze basinoase va creste..deci gaze din belsug..
0
0
ca daca te aude simion auritul e vai de tine!
0
0
Facturile la energie electrica,au crescut ca valoare de 3,5 ori!
0
0
Pai nu tu ai propus si sustinut Liberalizarea Pietei Energiei electrice si a Gazelor , mafiot vandut ? Ca doar tu spuneai ca astfel va scade pretul energiei electrice ! Si a scazut de s-a triplat , hotule !
1
0
stai tu linistit, romanul e prea prost, protesteaza doar cand ii e bine, s-a vazut! Acum putin e de vina!!
1
0
Si in tot neamul tau de nenoro cit. sper sa mori in chinuri
3
0
Ii sugerez ca la iarna sa circule printre oamenii atunci cand vor prostesta in piete . Pentru ca romanului ii vine mintea la cap doar atunci cand este strans cu usa . Cand se vor confrunta cu facturile la niste sume astronomice . Acum este vara si frumos si sfaraie gratarele . IARNA NU-I CA VARA .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272