REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Virgil Popescu: Nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea de gaze naturale în acest moment

Virgil Popescu: Nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea de gaze naturale în acest moment

Replica API 24 august 2022 | 00:00 1044

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări miercuri că nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea de gaze naturale în România, iar cantitatea de gaze naturale înmagazinată deja pentru iarnă depășește graficul asumat.

„Înmagazinarea în depozite pentru iarnă a depășit cu mult graficul asumat. la 1 septembrie ar fi trebui 57% din capacitatea de depozitare totală a depozitelor din România. Suntem deja la 70% și estimăm că în cursul lunii septembrie vom ajunge la minimul de 80% si continuam sa inamgazinăm. Fluxurile de intrare a gazelor naturale în România sunt în parametri normali.

Nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale în acest moment. Sigur pot să existe situații puctuale în piață care ar trebui sesizate și cei care vegheaza sa ia decizii de verificare.”, a declarat miercuri ministrul Virgil Popescu, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că săptămâna trecută a înființat comitetul interministerial, care are obiectiv asigurarea rezilienței energetice pentru iarna următoare și concretizarea investițiilor în energie.

„Am primit deja rapoartele de la Ministerul Energiei în ceea ce privește proiectele care urmează a fi implementat pe termen mediu și lung și situația de la ANRE si in acest moment se desfășoara activitatea de analiză și de identificare a solutiilor astfel ca până pe 31 agust sa venim cu o decizie in acest sens.”, a spus Ciucă.

Importurile de gaze ale României au scăzut brusc joi / Șeful Transgaz: Probabil că nu a fost cerere, e ceva normal

Importurile de gaze rusești destinate pieței interne au scăzut brusc joi, în România intrând în principal doar gazele de tranzit care ajung în Ungaria, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Șeful Transgaz a reacționat precizând că se importă joi cu 3 milioane de metri cubi mai puțin decât miercuri, și adăugând că „e ceva normal”.

Joi, 18 august, în mod surprinzător, importurile de gaze rusești care intrau în România din gazoductul TurkStream, prin punctul de interconectare cu Bulgaria, au fost sistate brusc, de la un nivel de 8-9 milioane mc/zi, la unul de 4,8 milioane mc/zi, din care 4,5 milioane mc/zi tranzitând România cu destinația Ungaria prin punctul de interconectare de la Csanadpalota, a scris Profit.ro.

Contactat de HotNews.ro, directorul Transgaz, Ion Sterian, a spus că „nu s-a sistat niciun gaz la import. Azi importăm 5,3 milioane metri cubi (mc) de gaze, mai puțin cu vreo 3 milioane mc față de ziua precedentă”. „Probabil că nu a fost cerere aici in Romania”, a spus acesta, adăugând că ”nu e niciun pericol, e ceva normal”, conform hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la bulau cu el
0
0
la ce spune hotomeiul , exact invers se va intampla, stiti ca dupa liberalizare preturile trebuiau sa scada, si cum a fost in realitate, au crescut de 4-5 ori.
2
0
virgil,prostane,exista probleme cu pretul de 4 ori mai mare pe kw,berbecule!noi n.avem spagile tale,ydiot hot,nici ale pesedeilor!o factura de 400 lei va fi 1700,inteligentule,ca tu si milionarii sa aveti bani demepart la monaco,banii nostri!e frumos?
0
0
Cel mai mare hot din Guvernul Romaniei!Cine il tine p-asta in brate, de nu-l poate inlocui! Asa mintea si cu libelarizarea pretului la energie . ca va scadea, sidin contra s-au majorat de atatea ori! Pai daca are afaceri in energie.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272