REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Virus asemănător Covid-19, cu potențial de transmitere la oameni, descoperit în China

Virus asemănător Covid-19, cu potențial de transmitere la oameni, descoperit în China

A.F. 29 noiembrie 2022 | 00:00 1075

Un nou virus, asemănător Covid-19, cu potențialul de a se transmite la oameni și animale, a fost identificat la lilieci, în sudul Chinei, potrivit unei noi cercetări.

Într-un amplu studiu efectuat recent, cercetătorii din China și Australia au prelevat mostre de la 149 de lilieci din provincia Yunnan, în sudul statului asiatic.

Îngrijorare în lumea medicală. Virus asemănător Covid-19, descoperit în China

În urma analizelor de laborator, au fost descoperiți cinci ”viruși care provoacă îngrijorare”, întrucât au potențialul de a se răspândi la oameni.

Printre cei cinci viruși se află unul asemănător cu infecția Covid-19. Acesta se poate transmite la oameni și animale.

Cercetarea de față a fost realizată de oameni de știință de la Universitatea Sun Yat-sen din Shenzhen, Institutul Yunnan pentru Controlul Bolilor Endemice și Universitatea din Sydney.

”Am constatat, în urma cercetării, că virusurile asemănătoare SARS-Cov-2 circulă încă printre liliecii din China și continuă să prezinte un risc de apariție”, a spus profesorul Eddie Holmes, biolog și virolog la Universitatea din Sydney, coautor al raportului, scrie The Telegraph.

Profesorul Tom Solomon, de la The Pandemic Institute din Liverpool, a declarat pentru presa din Marea Britanie că studiul de față a arătat că liliecii pot fi infectați simultan cu mai mulți viruși.

”Acest lucru ridică posibilitatea ca doi viruși diferiți să se recombine sau să se amestece pentru a forma un nou virus, care ar putea fi și mai letal”, a explicat el, scrie fanatik.ro.

Acesta a adăugat: ”Știm că unii dintre virușii mortali ai oamenilor apar din lilieci”.

Virusul BtSY2, capabil să infecteze oamenii

În ceea ce privește virusul asemănător Covid-19 descoperit în sudul Chinei, acesta este cunoscut sub numele de BtSY2.

Acest agent patogen are caracteristici apropiate de SARS, un virus care a ucis 774 de persoane și a infectat alți 8.000, în 2003, dar și apropiate de SARS-Cov-2, care provoacă actualul Covid-19.

Cercetătorii explică faptul că BtSY2 are capacitatea de legare la receptor, partea proteinei spike pe care o folosește pentru a se prinde de celulele umane, pe care o vizează majoritatea vaccinurilor Covid-19.

Acest lucru sugerează că virusul BtSY2 poate, de asemenea, să infecteze oamenii.

”BtSY2 ar putea fi capabil să utilizeze receptorul uman ACE2 pentru intrarea în celule”, adaugă echipa de cercetare.

ACE2 este un receptor de pe suprafața celulelor umane care se leagă de SARS-CoV-2 și îi permite să pătrundă în organism și să infecteze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cercetari si descoperiri ca asta s-au facut tot timpul; media a devenit interersata si le preia doar acum cu ocazia pandemiei covid; problema este ca banii alocati pentru asta sunt putini chiar si la ei care mai fac ceva pentru ca majoritatea ca si noi nu fac nimic; cercetarea in general este subfinantata puternic cu exceptia celei militare si pe urma ne miram ca nu stim de unde a venit covid si ca apar tot felul de teorii ale conspiratiei promovate uneori chiar de unii cercetatori
0
0
Virusuri sunt peste tot, nu numai in China si asa va fi mereu!
1
0
hai....lasati basinile....ajunge...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614