REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Virusul West-Nile face noi victime în România. Recomandările DSP pentru populație

Virusul West-Nile face noi victime în România. Recomandările DSP pentru populație

A.F. 14 septembrie 2023 | 00:00 183

Prefectura Brăila anunţă că specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au confirmat încă două cazuri de meningită cu virus West-Nile. Este vorba despre o femeie de 83 de ani, cu evoluţie nefavorabilă, care a murit în 4 septembrie, dar şi despre un bărbat de 62 de ani, cu evoluţie favorabilă.

Virusul West-Nile face noi victime in Romania. Recomandarile DSP pentru populatie

„Direcţia de Sănătate Publică Brăila a informat Instituţia Prefectului Judeţul Brăila cu privire la confirmarea a două noi cazuri de meningită cu virus West-Nile, la încă două persoane din judeţul Brăila”, anunţă  Prefectura Brăila, conform news.ro

Sursa citată a precizat că este vorba despre o femeie de 83 ani, cu domiciliul şi expunerea în localitatea Ulmu, internată în data de 01.09.2023, pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu diagnostic de Meningită acută.

Femeia a fost transferată, în 2 septembrie, în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă severă de boală, cu evoluţie nefavorabilă.

”În data de 04.09.2023 pacienta a decedat”, anunţă Prefectura Brăila.

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 62 ani, cu domiciliul în satul Plopi şi expunerea la domiciliul flotant din localitatea Lacu Sărat, la o fermă de bovine, internat în data de 06.09.2023, pe Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă uşoară de boală, cu evoluţie favorabilă.

”Menţionăm că acestea sunt cazurile 3 şi 4 confirmate de meningită cu virus West Nile pe teritoriul judeţului Brăila în perioada de supraveghere 5 iunie – 31 octombrie 2023”, a mai precizat Prefectura Brăila, citează stiripesurse.ro.

DSP Brăila recomandă, în cazul simptomelor severe, prezentarea de urgenţă la medic.

De asemenea, instituţia a transmis unităţilor medicale din judeţ ca, pentru orice suspiciune de meningită / meningoencefalită / encefalită, sindrom febril de etiologie neprecizată, pacienţii în cauză să fie trimişi către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila.

Ca urmare a confirmării celor două noi cazuri de meningită West Nile, DSP Brăila recomandă populaţiei:

– purtarea îmbrăcămintei cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, dacă ieşim seara din locuinţe sau ieşim seara în parc la plimbare sau când mergem în pădure, la pescuit;

– utilizarea de substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor comercializate în farmacii (DEET, icaridină/ picardină, IR 3535), în concordanţă cu instrucţiunile de pe etichetă, pe care sa le aplicăm pe părţile descoperite ale corpului;

– împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre/ uşi);

– utilizarea de  substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul locuinţei;

– utilizarea în locuinţă a aerului condiţionat;

– utilizarea plaselor împotriva ţânţarilor în jurul paturilor, în cazul în care nu sunt disponibile celelalte măsuri menţionate anterior sau dacă dormiţi în aer liber;

– acoperirea pătuţului copilului sau căruciorului cu plase împotriva ţânţarilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468