REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Vizita de curtoazie a ambasadorului Regatului Țărilor de Jos, la Constanța

Vizita de curtoazie a ambasadorului Regatului Țărilor de Jos, la Constanța

Replica API 14 noiembrie 2020 | 22:39 1668

Vineri, 13 noiembrie, a avut loc vizita de curtoazie a ambasadorului Regatului Țărilor de Jos, Excelența-Sa Roelof van Ees, la primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. Șeful misiunii diplomatice a Regatului Ţărilor de Jos a fost însoțit de consilierul economic și comercial al Ambasadei, Wijnand Marchal și de Dan Coman, consul onorific.

Roelof van Ees a evidențiat, cu această ocazie, potențialul semnificativ de care dispun orașul și portul Constanța și a reiterat întreaga disponibilitate a țării sale de a consolida legăturile dintre municipalitățile din România și cele din Olanda, pe toate palierele: autorități, mediile de afaceri, comunități locale etc. A menționat în mod concret expertiza olandeză în domenii precum mobilitatea urbană, eficientizarea transportului public, strategiile smart cities etc., expertiză care a stat la baza unor programe locale de dezvoltare ale altor orașe din România. A transmis disponibilitatea autorităților publice ale orașului Rotterdam de a consolida raporturile cu Primăria municipiului Constanța, prioritar prin revitalizarea actualului Memorandumului de Înțelegere dintre cele două orașe, semnat la 5 iunie 1998.

Șeful misiunii diplomatice a subliniat totodată necesitatea existenței unui mediu prietenos pentru companiile străine și locale, fără de care nu pot exista investiții substanțiale și pe termen lung.

Primarul municipiului Constanța a exprimat interesul municipalității de a beneficia de expertiza Olandei în domenii ce pot îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor municipiului Constanța, precum și necesitatea revitalizării Memorandumului de Înțelegere menționat, prioritar în domenii de cooperare precum: mobilitate urbană, eficientizarea transportului public, strategii locale de dezvoltare durabilă etc. A punctat întreaga sa disponibilitate de a crea, la nivel local, condiții atractive pentru mediile business locale și străine, ca bază a creșterii investițiilor străine în municipiul Constanța. A subliniat interesul de a coopta, în procesul de elaborare a strategiei de dezvoltare a municipiului Constanța, experți de valoare din Olanda. A precizat că va iniția procesul de reevaluare a Memorandumului de Înțelegere dintre orașele Constanța și Rotterdam, în sensul revitalizării acestuia, din perspectiva prioritară a permanentizării și consolidării schimbului de bune practici între cele două orașe, în domenii de interes reciproc.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce-a mai ramas de furat de a venit olandezul?
0
0
eu daca fac vizite de-astea de crutoazie dintr-un oras in altul, ma opreste polita si-mi da mare amenda
1
0
Cand esti prost,te doare rau,primar de doi bani?Un salut de boschetari coborati din pom.PROSTILOR!
2
0
Pentru informatia ta, primarul poate scoate la tabla multi profesori de limba Engleza.
0
7
La masa cu hoti romani.
6
0
Portul e problema
12
1
curtoazie? asa se zice cand vrei portul?
12
1
Primarul vorbeste Engleza? Nu stiu...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272