REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
10.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Vizita lui Volodimir Zelenski în România. Președintele Ucrainei a ajuns în țara noastră. Video

Vizita lui Volodimir Zelenski în România. Președintele Ucrainei a ajuns în țara noastră. Video

Andreea CONDURACHE 10 octombrie 2023 | 08:20 3137

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ajuns marți în România, unde se află într-o vizită oficială. Zelenski se va întâlni la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis și la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu.

Vizita lui Volodimir Zelenski in Romania. Presedintele Ucrainei a ajuns in tara noastra. Video

Update: Președintele Ucrainei a fost primit la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis. În prezența celor doi președinți, s-au intonat imnurile de stat ale celor două țări. Zelenski a salutat Garda de Onoare de la Palatul Cotroceni în limba română.

Zelenski a ajuns în România și a transmis un mesaj pe X, fostul Twitter. ”Am ajuns în București, România, pentru discuții cu KlausIohannis și pentru a consolida relațiile noastre de bună vecinătate. Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întărește statul, precum și pentru solidaritatea sa constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare. Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni. Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii. România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră și al cărui sprijin se întărește cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele națiuni”, a scris Zelenski pe Twitter.

Vizita lui Volodimir Zelenski in Romania. Presedintele Ucrainei a ajuns in tara noastra. Video

Volodimir Zelenski se va afla pentru prima dată în România și are programate întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu premierul Marcel Ciolacu. Mai mult, Zelenski va merge în Parlament unde va discuta cu președinții celor două Camere și ar urma să țină un discurs în plenul reunit, conform Administrației Prezidențiale.

Înainte de a pleca spre România, Volodimir Zelenski a publicat un mesaj pe Twitter și a acuzat Rusia că este implicată direct în atacul teroriștilor Hamas asupra Israelului. ”Avem date care demonstrează foarte clar că Rusia este interesată să incite la război în Orientul Mijlociu. Pentru ca o nouă sursă de durere și suferință să erodeze unitatea globală și să exacerbeze clivajele și controversele, ajutând Rusia să distrugă libertatea în Europa“, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter. Deși agenda oficială ar putea suferi modificări, din cauza măsurilor excepționale de securitate, se pare că președintele Ucrainei va ajunge la Cotroceni la ora 13:00.

Momentul în care Președintele României, Klaus Iohannis, îl primește pe Președintele Ucrainei la Palatul Cotroceni:

Consultările politice aprofundate, la Bucureşti, dintre preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Volodimir Zelenski vor permite, astfel, analizarea amplelor măsuri decise şi puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei, în vederea consolidării acestora, precum şi discutarea situaţiei de securitate în regiune şi la Marea Neagră şi a demersurilor necesare pentru gestionarea acesteia”, au oferit mai multe detalii reprezentanții Administrației Prezidențiale.

În ultimii ani, Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis au avut mai multe întâlniri, cea mai recentă la Chișinău, la summitul Comunității Politice Europene. Cei doi lideri de stat s-au întâlnit și pe 20 septembrie 2023 la New York, la un eveniment organizat cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Vizita lui Volodimir Zelenski in Romania. Presedintele Ucrainei a ajuns in tara noastra. Video

Update: Președintele Klaus Iohannis și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski susțin declarații de presă la Palatul Cotroceni

În jurul orei 15:15, Președintele Klaus Iohannis și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski susțin declarații de presă la Palatul Cotroceni.

„Această vizită are un caracter istoric pentru relația biletarală și transmite un mesaj puternic privind angajamentul nostru constructiv. Am decis azi împreună să începem concret procesul pentru a ridica relația biletarală la nivel de parteneriat strategic. Am semnat o declarație comună care evocă acest cadru principal de cooperare. Ne concentrăm pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul dar avem datoria și responsabilitatea de a ne proiecta relația pe termen lung. Vom continua sprijinul, inclusiv cel militar, cât este necesar, până la victorie”, a declarat Klaus Iohannis.

Volodimir Zelenski a declarat că este bucuros să viziteze Bucureștiul, aceasta fiind „prima vizită de la începutul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, împotriva libertății”. Liderul de la Kiev a mulțumit „întregii Românii pentru susținerea și ajutorul acordat Ucrainei și cetățenilor Ucrainei în această perioadă dificilă și dură”.

Discursul președintelui Zelenski:

„Sunt foarte bucuros să vizitez Bucureștiul. Vă mulțumesc domnule președinte, mulțumesc tuturor românilor pentru susținere și ajutor în această perioadă grea. Îmi aduc aminte cât de călduros au fost întâmpinați oamenii noștri. România ne-a ofrit sprijin militar și umanitar.

România a ales Ucraina în cel mai dificil moment al istoriei noastre. Am discutat despre securitate în regiunea Mării Negre. Am vorbit de infrastructură, despre deschiderea unor punte de trecere noi la granița comună. Am vorbit și despre minoritățile naționale.

În România vor fi antrenați piloții ucraineni și am discutat despre asta cu președintele României. Am discutat despre solicitările noastre militare. În România se cunoaște bine cât de periculos este terorismul rusesc, cât de periculoase sunt dronele și rachetele care atacă satele de lângă granița României.

Se înmulțesc porturile de pe Dunăre care asigură necesitățile de alimente pentru alte țări.

Va începe sa funcționeze un coridor pentru cereale prin Republica Moldova. Suntem convinși ca și Ucraina și Moldova vor deveni membre ale Uniunii Europene”, a declarat la Cotroceni președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Video:

Diana Șoșoacă, reacție violentă la adresa acestei vizite

Vizita lui Volodimir Zelenski în Parlament, dacă va avea loc, nu va fi lipsită de momente tensionate, în condițiile în care senatorul Diana Șoșoacă a anunțat deja că se va opune acestei vizite. ”Președintele unei Ucraine care și-a bătut joc de România, care distruge minoritatea românească din această țară și care vrea să ne împingă în război nu are ce căuta pe teritoriul românesc! Poporul român ar trebui să iasă în stradă şi să nu-i permită intrarea în ţară lui Volodimir Zelenski. Din cauza acestui președinte care și-a distrus țara, România trebuie să se împrumute nelimitat. De ce vine acum Volodimir Zelenski în România? Pentru că nu îl mai primește nimeni nicăieri, pentru că SUA nu mai dorește să îi finanțeze războiul și pentru că toate marile capitale și-au dat seama că Zelenski își afundă aliații în faliment?”, a transmis, printre altele, Diana Șoșoacă.

Video:

Contestatarii lui Volodimir Zelenski, în mare parte susținători AUR sau SOS, îi reproșează lui Zelenski că vrea să implice România în război, că nu a mulțumit României pentru ajutorul primit, dar și că nu acordă drepturi minorității românești din Ucraina. ”După ce ne-a distrus Delta Dunării, după ce ne-a falimentat fermierii, după ce ne-a umplut țara de droguri? După ce ne-a cheltuit banii pentru ca oligarhii săi, cu el în frunte, să se îmbogățească de pe urma războiului, ce să caute Zelenski în România?”, a continuat, în stilul caracteristic, Diana Șoșoacă. Mai mult, senatorul susține că numele său a fost inclus pe lista Mirotvoreț a persoanelor care ar trebui asasinate.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Invetat de la Ivermectina am vrut sa zic dar a iesit VETA
0
0
Sa nu uitam ca mesajul "Slava Ukraine" era scris langa Heil "stiti voi" asa s-a invetat Slava Ukraine Heil Hit ler
0
0
Iohanis si zelenski doua marionete care se ling in urechi.
0
0
Sa-i sugeti pwla lu Zelinski și la toți frații lui țigani borati din rromales jegurile și cwrvele Europei
0
0
moarte ruzziei !
13
9
Multa mwe cu kkt ucraina
11
10
Pentru "Slava Ucraina"- raspuns: sa-l pupi in c*r pe erou..."
14
10
Nea prezident nu are niciun de parte tactul și respectul fata de vecini când faci afirmația ca ajuți militar una din participantele la ce au ei de aparțin cine la acreditat sa intervină asta tine partea nemțească și avem niscai urmări nefericite în urma nesabuintei
9
2
Klaus du-te tu in Ucraina cu pușca și ajutai nu mai fa declarații fără acoperire in popor
18
2
Fiti binevenit Ataman Zelenski! Avem de vorbit o hromada de kestii!
4
0
de traveRstiți pupăcioși, aveți o Situatie să prestați la piticania dementă, după fredi golanul CD...
9
1
O saptamana de sirene pe la 3 - 4 dimineata va trebuie si va si vad la granita cu traistele de invatati si maghiara si germana instant , popor arogant si j***s ce am ajuns
9
5
Nu mai degraba face ucraineanu un coridor pentru rusnaci sa va penetreze putin ga0zul de daci autentici ce sunteti voi , hai ca la anul vin galetile , orezul etc. Va asteapta rusnacul cu purcica de Sosoaca la dans , manele si voie buna
8
13
Piticania drogata vine în parlament numai după ce se selectează pupaciosii sub 150 cm:fredy păcănele, roman porcul plagiator
15
7
Despre Ucraina, imediat se activează postacii ruso putleriști. Să treceți pe la casierie azi sa va luat kopeicile. Ați ajuns p******i, până și pe site-urile de sport comentați. Hauristilor!
10
23
Eroism plătit de oamenii de rând ramasi fără case cu rude ucise in război și practic distruși chiar a meritat Dnl Zelinschi plus ca ar fi vrut sa ne angreneze și pe noi in trun conflict fratricid care nu ne privește cu amenințări ca după Ucraina e rândul RO sa fie atacată deci nu văd ce caută actorul de la Kiyv la noi
22
6
zelendky ZEMUYENSKY KAKAMASH PA VEATZA lui!! MASKALZONE MASKARUCYU HALYMEAR KARYCYU
17
6
La sosire Zeleica tinea un mana un pahar de carton gol pe care scria "Starbucks " (pastrat din pe avion intr-o punga de plasti US ) si canta un cantec ceva cu : Sa VA "AJUTA" DUMNEZEU daca pui bani in paharul meu,la familie si copilasi si lui Simion si la nasi"
15
4
Cere si tu Prostanacule ceva!
13
1
cel mai slab presedinte de pe mapamond este neamtul "nostru" zelenskaya este cel mai bun actor pregatit vreodata de jidani.
29
5
Cersetorul vrea alte arme pe care sa le vanda la hamas? Doi pacalici in poza voastra: plavanis vanzatorul de tara si mascariciul cersetor!
30
6
Daca Zelenschi a venit pentru ca sa le multzumeasca romanilor pentru ajutorul acordat ucraineenilor bine,daca a venit sa mai ceara ceva mai bine nu venea pentru ca Romania este plina de datorii,caci binomul PSD--PNL nu stie ce taxe sa mai inventeze pentru ca sa faca rost de bani pentru buget,fara sa desfiintzeze pensiile nesimzite si posturile AGA si cele din Consilile de conducere care capuseaza inteprinderile de stat cu profit dar si alte sinecuri de unde se scurg miliarde de euro de la buget in buzunarele oamenilor numitzi de partide.
25
1
Zelenski - un erou national si international. Felicitari Zelenski pentru eroismul tau.
13
40
Se vede clar ca Ukraina e ostila Romaniei. Despre ce relatii de buna vecinatate vorbiti?
36
7
după ce s-a arătat ce confesiune are saltinbancul asta, multe întrebări au găsit raspuns
26
6
mwisti. Sa-i sugeti mertecul asasinului mort putin !!!
9
23
Multa mwe cu kkt ucraina
27
20
intr o vizita de crsit, are tupeu jidanul!a distrus tara si a omorat mi de tineri , putea sa negocieze diplomatic s a bazat in ajutoarele mortii! alt nenorocit e putina care a invadat tarile la fel ca si americanii , pentru putere si suprematie!
28
27

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407