REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Lun., 29 Mai 2023
Anul XX Nr. 6378
17.5° Constanța Luni, 29 Mai 2023 Anul XX Nr. 6378

Vizită oficială a ministrului Sebastian Burduja la UOC

Vizită oficială a ministrului Sebastian Burduja la UOC

Valentina CAMARA 28 martie 2023 | 15:24 448

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit luni, 27 martie 2023, vizita unei delegații conduse de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, alături de care s-a aflat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Vizita oficiala a ministrului Sebastian Burduja la UOC

Din delegația Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) au făcut parte Eduard-Tatian Mititelu, secretar de stat; Oana Babagianu, consilier ministru; Constantin-Alexandru Manda, consilier ministru; Adrian Băzăvan, consilier ministru; Florian Găman, consilier ministru.
În prima parte a întâlnirii, delegația MCID a vizitat cele două amfiteatre cu capacitate de câte 200 de locuri fiecare și cele 18 săli de simulare medicală din sediul Facultății de Medicină, aflat în corpul B al campusului universitar.
„Universitatea Ovidius din Constanța va avea cel mai modern centru de simulatoare medicale din țară, în care vor putea studia simultan minimum 500 de studenți, în domenii precum: medicină dentară; O.S.C.E. - Objective Structure Clinical Examination; tehnici chirurgicale de bază și farmacie; nursing; obstetrică-ginecologie și neonatologie; scenarii A.T.I. adulţi și pediatrie; asistență de urgenţă; acordare prim ajutor; disecţie și laborator anatomie şi radiologie; tehnici chirurgicale avansate; cardiologie și ecograf; o cameră de debriefing și trei camere de control”, a precizat conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.


Vizita a continuat cu o întâlnire a oficialităților cu reprezentanții partenerilor UOC în cadrul Centrului European de Inovare Digitală CiTyINNOHub: Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young.


În cadrul întâlnirii, a fost detaliat conceptul CiTyInnoHub coordonat de Universitatea Ovidius din Constanța, au fost prezentate informații despre activitățile care urmează să fie desfășurate în cadrul proiectului, despre viitorii beneficiari și parteneri tehnologici ai Centrului și au fost discutate aspecte legate de provocările din următorii șapte ani de implementare a proiectului.


În continuare, reprezentanții MCID au participat la „Atelierul Digital: Competențe noi pentru viitor”, organizat de UOC în parteneriat cu Google România, în cadrul căruia au fost discutate teme de actualitate legate de proiectele desfășurate pentru digitalizarea României.
În ultima parte a vizitei sale la Universitatea Ovidius din Constanța, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a participat la o întâlnire cu peste 200 de studenți ai UOC și elevi, care i-au adresat întrebări legate de stadiul diferitelor proiecte de digitalizare în domenii precum cel legislativ, administrativ sau educațional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
5192943217
5/49
1343052916
joker
3112113814