REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vlad BURLACU, cel mai CĂUTAT infractor român, a fost PRINS în Spania

Vlad BURLACU, cel mai CĂUTAT infractor român, a fost PRINS în Spania

Replica API 25 martie 2021 | 23:43 15561

Vlad Burlacu, unul dintre cei mai căutați infractori români, a fost prins în Spania și adus în România, unde a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Bărbatul se lăuda pe Facebook cu destinațiile sale de vacanță, dând locații false pentru a-i pune pe polițiști pe urme greșite.

Vlad Burlacu se afla pe lista ”Most Wanted” a Interpolului și a Poliției Române pentru că a dispărut fără urmă după ce a fost condamnat definitiv pentru un viol comis în 2012.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani, din Iași, a fost descoperit pe Facebook de jurnaliștii de la Ziarul de Iași în decembrie 2020, violatorul postând fără sfială pe rețelele sociale poze cu el prin diverse orașe din Europa.

“În urma colaborărării dintre poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi şi Biroului SIRENE din cadrul IGPR a fost depistat în Spania un bărbat de 42 de ani, urmărit naţional şi internaţional, inclus în categoria Most Wanted. Acesta se sustrăgea executării pedepsei de patru ani de închisoare, fiind condamnat pentru săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi viol. La data de 18 martie, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de judecătoria Iaşi, bărbatul a fost predat din Spania şi depus în Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa în vederea executării pedepsei”, au precizat miercuri reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

A violat o femeie sub amenințarea cuțitului

Prădătorul sexual a fost dat în urmărire internațională abia în noiembrie 2020, deși a comis fapta în 2012.

„Mandat de arestare a pedepsei cu închisoarea, fapta: viol. Condamnat la patru ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu şi viol. În noaptea de 7 spre 8 iulie 2012, Burlacu a pătruns prin efracţie în imobilul părţii vătămate şi, sub ameninţarea unui cuţit, a obligat victima să întreţină cu el un raport sexual. Semnalmentele acestuia sunt 1,65 metri înălţime, constituţie atletică, păr şaten, ochii căprui”, se arată în descrierea Poliţiei Române.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe vremea comunismului pedeapsa de viol era fixa, 7 ani.
2
0
asta-i pedeapsa de numai 4 ani ? bataie de joc, ce justitie de doi bani avem , au studiat dreptul pe la Oprea , de unde au cumparat si diploma. Rusine.Daca era mama sau nevasta judecatorului ,cat lua ?
2
1
Jegos muist pro usr
2
8
DE CE COMENTATI???TRAIM IN...ROMANIA.. asa ne trebuie...
5
1
muist jidan hot cand il dati in urmarire internationala ??? Ca eu stiu ca nu e la botosani da-v-as cacatul la lins !!! Most wanted ??? Muie !!!
7
0
si a societatii noastre democratice , trebue dus la odihna, tratament si specializare!
2
1
creca asta e primul infractor cel mai cautat in capul tau,care l ai scos din nisip acum..
11
0
Toti maimutoii au ajuns cei mai perculosi infractori. Mor de ras! A violat o baba amarata.
8
2
Se saturase de goana.
4
0
Doar 4 ani de inchisoare pentru viol si violare de domiciliu si amenintare cu cutitul? De ce nu-l mangaiati pe freza vopsita blond si il certati cu duiosie sa nu mai faca?
30
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218