REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
12.4° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Vlad Iacob (Dinamo) - Derby-ul FCSB - Dinamo merită un stadion cu un număr cât mai are de spectatori

Vlad Iacob (Dinamo) - Derby-ul FCSB - Dinamo merită un stadion cu un număr cât mai are de spectatori

Victor ROTARU 20 iulie 2023 | 00:00 1245

Administratorul special al clubului de fotbal Dinamo, Vlad Iacob, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că derby-ul FCSB - Dinamo merită să se dispute pe un stadion cu o capacitate cât mai mare.

Vlad Iacob (Dinamo) - Derby-ul FCSB - Dinamo merita un stadion cu un numar cat mai are de spectatori

Clubul gazdă FCSB doreşte să joace meciul cu Dinamo din etapa a 2-a a Superligii pe Stadionul Steaua însă nu a ajuns la un acord privind contractul de punere la dispoziţie cu administratorul CSA Steaua din cauza unor clauze. O altă variantă pentru disputarea acestui meci este Stadionul Arcul de Triumf.

"Nu există încă o decizie finală în acest sens. Dar cu siguranţă cei de la FCSB şi Liga Profesionistă de Fotbal ne vor furniza aceste informaţii de îndată ce situaţia stadionului va fi clară. Dacă o preferinţă? Eu spun că FCSB - Dinamo, numit eternul derby sau derby-ul României, merită să se joace pe un stadion cu un număr cât mai are de spectatori. Asta e părerea mea, dacă singura soluţie va rămâne Arcul de Triumf ne vom conforma, nu avem ce face. E un stadion frumos, cochet, dar puţin cam mic pentru un asemenea meci", a precizat Vlad Iacob.

Cererea clubului de fotbal FCSB de a disputa prima partidă de pe teren propriu din sezonul 2023-2024 al Superligii, cu Dinamo Bucureşti, pe stadionul Steaua, a fost aprobată de proprietarul arenei, Ministerul Apărării Naţionale. Oficialii grupării conduse de Gigi Becali nu au ajuns însă deocamdată la un acord cu administratorul stadionului, Clubului Sportiv al Armatei Steaua pentru semnarea contractului de punere la dispoziţie. Conducerea clubului din Liga a II-a doreşte includerea în contract a unor clauze de asigurare a gazonului, lucru cu care FCSB nu este de acord.

În condiţiile în care Arena Naţională, pe care FCSB îşi dispută de obicei partidele de pe teren propriu, găzduieşte în această perioadă mai multe concerte, singura variantă ca derby-ul să se dispute în Capitală este Stadionul Arcul de Triumf.

Derby-ul FCSB - Dinamo, din cadrul etapei a 2-a a Superligii este programat la 22 iulie, de la ora 21:30. Aceasta ar reprezenta prima partidă disputată de formaţia patronată de Gigi Becali pe stadionul din Bulevardul Ghencea după începerea litigiilor privind marca şi numele Steaua dintre FCSB şi CSA Steaua, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515