REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a provocat carnagiul din 2 Mai, era drogat cu trei substanțe

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a provocat carnagiul din 2 Mai, era drogat cu trei substanțe

Virgil STOIAN 28 august 2023 | 12:25 6920

Specialiștii Institutului Național de Medicină Legală “Mina Minovici” au finalizat analiza probelor de sânge, în cazul lui Vlad Matei Pascu (19 ani), șoferul care a provocat tragedia din 2 Mai, în ziua fatidică de 19 august.

Vlad Pascu, soferul de 19 ani care a provocat carnagiul din 2 Mai, era drogat cu trei substanteVlad Pascu

Surse oficiale spun că experții au găsit nu mai puțin de șase substanțe psihoactive în organismul tânărului inconștient care, după ce le-a ingerat, s-a urcat la volan și a ucis doi tineri studenți care mergeau pe jos, spre Mangalia.

Testul inițial făcut de Poliție a arătat că acesta consumase cocaină, metamfetamine și amfetamine. Specialiștii spun că, cel mai probabil, șoferul nu a consumat șase droguri diferite, ci, pur și simplu, un cocktail „fabricat” de traficanții de droguri.

„În momentul când consumatorul cumpără de la dealer o anumită substanță, aceasta poate fi, pe românește, „botezată" cu alte substanțe care pot avea mai mult sau mai puțîn efecte psihoactive. De exemplu, cocaina poate fi, să spunem așa, completată cu Fentanyl”, spune Cristian Oprișan, fostul șef al Serviciului Antidrog Constanța.

El a explicat că și amfetamina, la rândul său, este compusă din alte substanțe de bază, pe care drugtesterul nu le depistează separat, însă laboratorul le evidențiază pe fiecare în parte. De aici provine diferența sesizată de specialiștii de la medicină legală.

„Dealerii în goana lor după câștiguri, pot să diminueze puritatea unor substanțe și din acest motiv vedem și unele reacții care pot apărea de la consumul acestor substanțe: deformarea realității, agitație. Este clar că o persoană în această stare nu poate conduce o mașină", a declarat specialistul.

Raportul a fost trimis procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, care instrumentează acest dosar, iar acum Vlad Matei Pascu riscă să fie pus sub învinuire și pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive, pe lângă cele de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Vlad Pascu a intrat în sevraj. Acuză dureri fizice și este agresiv verbal

În prezent, Vlad Pascu se află în arestul poliției. Potrivit unor surse, starea acestuia este una problematică. Dependent de droguri de la vârsta de numai 13 ani, copilul de bani gata de 19 ani a intrat în stare de sevraj.

“Acuză dureri abdominale și articulare, nu doarme absolut deloc și nici nu mănâncă, este extrem de agitat. Are momente în care plânge și momente în care devine agresiv verbal. I s-a făcut o evaluare psihiatrică, iar un medic în supraveghează. Durerile fizice date de sevraj sunt reale, iar astfel de pacienți trebuie monitorizați atent. Are pulsul foarte mare și transpiră abundent. A stat de vorba cu avocata sa, dar nu este lucid și nici nu are un discurs lucid. Spune că vrea acasă, nu este conștient de gravitatea faptelor sale. Cere ciocolată tot timpul”

Judecat pe Legea “Anastasia”

Vlad Matei Pascu va intra sub incidența Legii “Anastasia”, abia adoptate.

„Modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal prevede faptul că: <Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336>. Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei“, specifică avocatul Liviu Cristescu din Baroul Constanța.

În ceea ce privește infracțiunea de ucidere din culpă, prevăzută de articolul 192 alineatele 2 și 3 Cod Penal, pedeapsa prevăzută de lege este de la 3 la 10 ani și 6 luni. În măsura în care vătămările se încadrează în dispozițiile legale ce atrag răspunderea penală și se formulează plângere de către persoanele vătămate, pedepsele se pot situa între 8 luni și 4 ani, pentru fiecare persoană. În ceea ce privește conducerea sub influența drogurilor, pedeapsa ce poate fi aplicată este închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă, iar pentru părăsirea locului accidentului pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani – menționează avocatul Cristescu.

„Având în vedere acest concurs de infracțiuni, pedeapsa pe care o riscă în prezent conducătorul auto, chiar și în situația parcurgerii procedurii simplificate, este una semnificativă, având în vedere regulile prevăzute pentru sancționarea unui concurs de infracțiuni, respectiv aplicarea unei pedepse pentru fiecare infracțiune în parte, urmând a se executa pedeapsa cea mai mare la care se adaugă un spor, obligatoriu, de o treime din suma celorlalte“, a conchis avocatul Liviu Cristescu, pentru „Adevărul“.

Sâmbătă, 26 August, Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, studentă ucisă în accident împreună cu Sebastian Olariu, a venit la locul accidentului să comemoreze șapte zile de la tragedie. În memoria fiicei sale a plantat un măr și a cerut, încă o dată, dreptate pentru familia sa, distrusă de durere.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ionuț Popescu , fiul fostului chestor Popescu Victor , în prezent la antidrog … este traficant de droguri , și consumator de ani buni … coduce un Mercedes n***u vyp la număr și el nici nu deține permis … cum ar fi posibil asta fără protecția tatălui ?
1
0
Parintii...SL 420 classic...parveniti ca toata clasa politica si 90% din Belitele din mediul de afaceri din Romania.FOLLOW THE MONEY
1
0
Fiind primul caz care se va judeca sub incidenta '' legii anastasia '' pedeapsa trebuie sa fie maxima ! Si cred ca asa va fi , deja problema tine de imaginea politicului....ciolacu vrea proces fara mila , pedeapsa maxima la limita legii. Vor sa-si demonstreze neimplicarea pilelor politice pe care le au parintii , vin alegerile ! Chiar si aceasta noua lege mi se pare prea blanda, pentru astfel de cazuri ar trebui minim 15 de ani de puscarie , executati efectiv....fara eliberare conditionata !
6
0
Sa fie omorati cu pietre ca in Arabia Saudita. Doar asa putem face ordine in tara!!! Altfel o sa ajungem sa fim calcati in picioare de transgenderi si alti derbedei ca in vest drogati pe 6 droguri din care 5 legale, psihiatrice. Sa fie tras la raspundere consumatorul, nu cel care ii vinde. Cel care ii vinde si face un ban de pe el nu are nici o vina, mai ales daca e dealer de droguri legalizat, consumatorul care pierde bani si sanatate e cel care apoi da cu masina in cineva! Ma depaseste cum de dealerii primesc aproape aceleasi pedespe ca si consumatorii. Eu as da de 10 ori mai mari pedepse la consumatori ca doar ei ii corup pe dealeri!!! In orice infractiune din codul penal, victima este cea care castiga bani iar i*******r este cel care pierde bani de pe urma infractiunii!!!!!!!!!!!!!!! Se sparge un magazin, de vina e patronul ca l-a tentat pe hot!!!
5
0
Sa fie omorati cu pietre ca in Arabia Saudita. Doar asa putem face ordine in tara!!! Altfel o sa ajungem sa fim calcati in picioare de transgenderi si alti derbedei ca in vest drogati pe 6 droguri din care 5 legale, psihiatrice. Sa fie tras la raspundere consumatorul, nu cel care ii vinde. Cel care ii vinde si face un ban de pe el nu are nici o vina, mai ales daca e dealer de droguri legalizat, consumatorul care pierde bani si sanatate e cel care apoi da cu masina in cineva! Ma depaseste cum de dealerii primesc aproape aceleasi pedespe ca si consumatorii. Eu as da de 10 ori mai mari pedepse la consumatori ca doar ei ii corup pe dealeri!!! In orice infractiune din codul penal, victima este cea care castiga bani iar i*******r este cel care pierde bani de pe urma infractiunii!!!!!!!!!!!!!!! Se sparge un magazin, de vina e patronul ca l-a tentat pe hot!!!
4
0
Reinstituit serviciul militar obligatoriu! Pedepse de doua ori mai mari pentru politistii implicati chiar si indirect in traficul de droguri! Puscarie pe viata pentru traficanti! Sa vedeti ce liniste vom avea daca facem asta!
10
0
Moartea e usoara. In viata e mai greu. Cu moartea scapi ieftin - intrebati orice soldat adevarat.
5
0
Plange? Plange mai mult decat parintii amaratilor alora ucisi?
15
0
Nu prea il vad sa stea in puscarie,deja se incearca un santaj emotional cand se prezinta simptomele sale. ,,Saracutul" de el! Sa nu-i creasca glicemia de la ciocolata si sa nu mai suporte detentia!
16
1
Pedepse oricat de dure nu vor rezolva problema; maine apare altul si a si aparut femeia din braila care a omorat un copil de 3 ani drogata la volan si femeia drogata care a rasturnat barca; sunt din ce in ce mai multi indiferent daca sunt sau nu de bani gata; treptat multe droguri vor deveni daca nu au devenit din ce in ce mai accesibile; problema este reducerea numarului drogatilor pentru ca numarul lor pare sa fi explodat si creste; arestarea marilor traficanti si obligativitatea tratamentului de dezintoxicare sunt singurele solutii, tratamente obligatorii ar trebui si ptr alcoolici la care suntem pe primele locuri in ue; sunt tari in care marii si micii traficanti sunt executati si traficul tot continua de decenii
9
1
Mami, tati si prietenii ii vor furniza droguri acasa pana va crapa. Fara sa fie nevoie de pedeapsa cu moartea. Moartea si-o va administra singur. Fara vreun leu cheltuit din ban public. In afara de o amarata de bratara cu alarma si o monitorizare facuta de computer.
5
0
Doamne ferește ..."specialistul", acest agresor, atacator și abuzator emotional
2
1
Puscarie pe viata la domiciliu. Cu bratara la picior. De ce sa stea cazat, mancat si pazit pe banii nostri?
6
0
Eu nu sunt de acord cu pușcăria pe viață! Pe banii mei mănâncă, trândăvește, se tratează! Are o viață mai bună decât a mea și drepturi mult mai multe! Pentru degeneratul ăsta, pentru vampa din Mangalia și pentru imbecilul din Alba care a spulberat acum câteva zile un alt grup de tineri propun să se reintroducă pedeapsa capitală! La fel și pentru restul criminalilor, pedofililor, dealerilor drogați, medicilor care te ajută să mori și altor categorii din sfere mai înalte! Nu avem nevoie de 100 de legi interpretabile! Avem nevoie de o singură lege! Ia să vedeți cum vor scădea toate infracțiunile și numărul dosarelor penale!
13
0
Ciolacu parca a spus ca in cazul asta vrea sa vada tolerantza zero din partea justitziei fata de cei vinovatzi,pai tolerantua zero inseamna puscarie pe viata pentru puslamaua asta,puscarie grea si pentru parintzi despre care sunt dovezi ca dadeau bani cu camata,tepe imobiliare si erau sprijiniti in infractiuni de clanuri interlope si confiscarea totala a averi astora,hai Ciolacule vorbeste cu juristi din PSD si daca in Romania nu sunt legi atat de aspre atunci dati,caci oricum pedepsele astea ni ii invie pe copiii aia morti dar daca vor fi pedepse de genul asta date in maxim sase luni atunci se vor mai linisti traficantzi si consumatori de droguri,altfel la legile de astazi si puterea uriasa de interpretare a legi de catre judecatori ii doare'n cwr pe interlopi,traficanti si consatori de droguri de morti astia pentru ca politicul si justitzia sunt cu ei.
10
0
Cum adica medicul il supravegheaza nu ar trebui sa primeasca un tratament din cate stiu dependenta de droguri se trateaza; e adevarat ca la noi nu te poti trata nici in libertate in spitalele statului de diferite dependente incepand cu alcoolul la care suntem pe unul din primele locuri in ue; daca era obligat prin lege sa urmeze un tratament si supravegheat sa nu recada cu cativa ani in urma nu mai facea accidentul; la fel cu alcoolicii; dar inteleg ca le lovim de drepturile omului gresit intelese in cazul asta
7
0
De vina este dealerul care nu a respectat standardele de calitate si a vandut un drog indoit tanarului. Din aceasta cauza a ajuns sa vada animale pe sosea. La puscarie cu fabricantul drogului!
8
1
100 % scăpa. Nu face. O zii. De. Puscarie
10
10
caricatura asta de maimutoi nu are vina prea mare, parinti, societatea ,drogatii poarta vina cea mai tare!multa atentie copii!
13
2
Pe viitorul iubit al baietilor de la Poarta Alba trebuia sa il opreasca JANDARMUL de la Costinesti, si sa ii frece 2 palme ca il trezea din somm. Drogalau nenorocit!
20
0
Are tatutu bani de va ingroapa
10
4

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436