REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Vlădescu, de la Oleg Danovski, DEZAMĂGITĂ că s-au ÎNCHIS teatrele

Vlădescu, de la Oleg Danovski, DEZAMĂGITĂ că s-au ÎNCHIS teatrele

Replica API 5 noiembrie 2020 | 00:14 1509

După ce incidenţa cazurilor de coronavirus în municipiul Constanţa a depășit cifra de 3,50, localitatea a trecut la scenariul roşu. În acest sens au intrat în vigoare o serie de măsuri transmise de către reprezentanții Prefecturii. Printre acestea este și o măsură ce prevede interzicerea evenimentelor culturale. Legat de acest lucru, Daniela Vlădescu, directorul Teatrului „Oleg Danovski”, s-a declarat dezamăgită de faptul că s-au închis, din nou, instituţiile de cultură, dar și de faptul că artiştii nu au voie nici măcar să mearga la teatru pentru repetiții.

Incidența de peste trei la mia de locuitori a făcut ca municipiul să intre în scenariul roșu timp de 14 zile. Astfel, în urma unei analize realizate de Prefectura Constanța și DSP Constanța s-a aprobat, printre altele, și interzicerea evenimentelor culturale. Informarea venită de la Instituția Prefectului Județului Constanța menționează următoarele restricții: „organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă; organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă”.

Daniela Vlădescu, dezamăgită de restricțiile impuse

Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” s-a declarat dezamăgită de aceste restricții. Mai exact, aceasta și-ar dori ca cei din teatru să poată merge măcar la repetițiile ce sunt necesare pentru un act artistic de calitate. „Vestea este destul de tristă pentru că noi am început voinicește și festivalul și am încercat să facem tot ce putem și să mergem înainte, dar de luni s-a dat această dispoziție de a se întrerupe activitățile instituțiilor de cultură și noi așteptăm totuși niște răspunsuri. În București, prefectul a decis ca instituțiile să poată să-și țină repetițiile fără spectacole, fără persoane din afara instituției, dar să își poată continua munca fără spectatori în interiorul instituțiilor. Ministrul Culturii speră să ia legătura cu domnul prefect și să se adopte reguli asemănătoare cu cele de la București. Așteptăm. Și munca în sine este foarte bună. Nu sunt spectacole dar ne menținem în formă. Aceste 14 zile vor fi lungi. Să dea Dumnezeu să se repare această situație”, a declarat pentru Replica, Daniela Vlădescu, directorul TNOB „Oleg Danovski”.

„Am fost loviți de oameni și de situație”

Totodată, aceasta ne-a mărturisit și faptul că instituția pe care o conduce a fost lovită de multe ori de persoane care în loc să fie pozitivi și să vadă partea bună din ceea ce încearcă teatrul să facă, încercau să găsească doar părțile negative dar și de situația pandemică.

„Am fost destul de loviți și de oameni și de situație dar ne-am descurcat și am făcut așa cum știm noi mai bine să nu agravăm situația, dar și să nu ne lăsăm așa pe o ureche. Oricând se mai poate îmbolnăvi cineva din membrii familiei celor din teatru, din autobuze și asta ar însemna ca noi să o ținem tot așa. Din fericire, noi nu am avut reacții negative la aceste măsuri. Oamenii au venit, au lucrat, nu s-au îmbolnăvit, nu s-au molipsit. Suntem foarte vânați și foarte loviți de unele instituții de mass media, oameni care ar trebui să ne ajute” a mai spus Daniela Vlădescu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Neoliberali nu vor cultura, religie, hostorogi pensionari. Vor doar dezvoltare personala, bani, putere, afaceri. De aia o sa dispareti. Din pacate neputand sa razbeasca cu creierul, din lene, ideea asta a prins la multi tineri la noi. Asta e.
10
0
Si carciumarii sunt dezamagiti. Voi actorii ati dus-o bine pe vremea comunismului. Secretarii de partid de prim judete aveau grija sa va umple sarsanaua cu tot fel de bunatati. Icre negre, cascaval, salam de sibiu, palinca, Kent, vin vechi etc. Prostimea nici macar nu visa la asa ceva. Acum suportati si voi alaturi de populime si nu mai plangeti.
10
1
cine dreq se ducea la teatrele alea?ceva babe ruginite,mocangii,loseri.
10
4
daca vrei sa-ti revii , du-te in vizita la puscarie si fa-i felatie betzivanului umflat nicusor , asa cum erai obisnuita...!
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369