REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Vladimir Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate al Rusiei

Vladimir Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate al Rusiei

Cristina BĂRBUCEANU 20 octombrie 2022 | 00:00 716

Președintele rus Vladimir Putin va organiza miercuri, 19 octombrie, o reuniune de videoconferință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a informat serviciul de presă al Kremlinului.

"Se planifică luarea în considerare a aspectelor legate de neutralizarea amenințărilor la adresa securității naționale în sfera migrației și reglementarea proceselor de migrație în interesul dezvoltării socio-economice a țării și al stabilității socio-politice", se arată în raport, citat de Interfax.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev va face un raport în urma acestei întâlniri. El conduce Comisia Consiliului de Securitate pentru îmbunătățirea politicii în domeniul migrației.

Anterior, Medvedev, în cadrul unei ședințe a acestei comisii, a declarat că "se pregătește un nou proiect de lege cuprinzător, care ar trebui să reglementeze condițiile de intrare-ieșire și ședere a străinilor în țara noastră".

Vorbind în general despre situația din sfera migrației, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a subliniat că este necesar să se evalueze în detaliu nevoile structurilor specializate în echipamente, mașini și alte resurse materiale, luând în considerare noile cerințe și situația reală cu migranții.

Medvedev a explicat că "vorbim nu numai despre retehnologizarea materială a serviciilor de migrație, ci și despre stoparea amenințărilor grave cauzate de situația actuală, deoarece controlul intrării, regulile privind șederea migranților pe teritoriul țării noastre fac parte integrantă din regimul de securitate de pe teritoriul statului nostru".

Printre alte probleme din acest domeniu, Medvedev a numit mărimea salariului angajaților unităților de migrație ale organelor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, dotarea și infrastructura învechită a departamentelor de migrație, care "creează atât probleme de personal, cât și riscul de infracțiuni de corupție".


Context

Ședința are în contextul în care populația civilă din patru municipalități din regiunea Herson va fi relocată pe malul stâng al râului Nipru, a declarat guvernatorul interimar al regiunii, Volodimir Saldo.

El a explicat această decizie prin „crearea de fortificații defensive pe scară largă, astfel încât orice atac să poată fi respins”.

Saldo a declarat că partea ucraineană își adună forțele pentru o ofensivă pe scară largă. „Federația Rusă a format o grupare militară pentru a respinge această ofensivă. Câmpul de luptă al acestei confruntări ar putea fi pământul nostru, orașele și satele pașnice din regiunea Herson”, a scris el.

Potrivit acestuia, „există un pericol imediat de inundare a teritoriilor din cauza distrugerii planificate a barajului centralei hidroelectrice Kakhovska și a eliberării apei din cascada de centrale în amonte de Nipru”.

Saldo a explicat că acei locuitori din regiunea Herson care decid să se mute mai departe în regiunile rusești vor primi certificate de locuință din partea guvernului rus. De asemenea, el a cerut tuturor să rămână calmi și să nu asculte de alarmiști.

Anterior, Serghei Surovikin, comandantul Grupului Unit de Forțe (Forțelor) din zona Caucazului de Nord, a declarat că armata rusă deține date despre pregătirea de către Kiev a unui atac masiv asupra Hersonului, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cacat cu Ucraina înainte de razboi își băteau joc de noi gen canalul Bastroe acum sunt in genunchi și la propriu și la figurat
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212