REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Vladimir Putin i-a propus lui Erdogan ca Turcia să devină un 'hub al gazelor ruseşti'

Vladimir Putin i-a propus lui Erdogan ca Turcia să devină un 'hub al gazelor ruseşti'

Victor ROTARU 14 octombrie 2022 | 00:00 790

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus joi omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, în Kazahstan, că Turcia este calea cea mai fiabilă a livrării gazelor naturale ruseşti către Uniunea Europeană (UE) şi i-a propus să construiască ceea ce a numit un ”centru de aprovizionare”.

”În ceea ce priveşte acest hub (al gazelor naturale), pe care-l putem crea împreună, bineînţeles, el va fi totodată o platformă de furnizare, ci şi în vederea stabilirii preţului, pentru că este vorba despre o problemă foarte importantă - problema tarificării”, a declarat Vladimir Putin.

”În prezent, aceste preţuri sunt exorbitante. Noi am putea să le reglementăm cu uşurinţă la nivelul normal al pieţei, fără nicio conotaţie politică”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a sugerat miercuri, mai întâi, la un forum energetic, la Moscova, ca Rusia să creeze un important hub al gazelor naturale în Turcia, printr-o reorientare a aprovizionărilor destinate gazoductelor Nord Stream de sub Marea Baltică, avariate de explozii luna trecută.

În întâlnirea televizată dintre cei doi, Erdogan nu a comentat ideea hub-ului de gaz.

Erdogan a încercat să medieze între Moscova și Kiev de când Putin a invadat Ucraina pe 24 februarie. El a obținut un progres diplomatic atunci când, împreună cu Națiunile Unite, a intermediat un acord în iulie care a permis reluarea exporturilor comerciale de cereale ucrainene din porturile din Marea Neagră pe care Rusia le blocase.

Erdogan i-a spus lui Putin: "Suntem hotărâți să consolidăm și să continuăm exporturile de cereale în cadrul acordului de la Istanbul și transferul de cereale și îngrășăminte rusești către țările mai puțin dezvoltate prin intermediul Turciei."

Presa a remaract faptul că Erdogan la făcut din nou pe Putin sa-l aștepte la întâlnire, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272