REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vladimir Putin merge în Ucraina. Președintele rus vrea să vadă războiul cu ochii săi

Vladimir Putin merge în Ucraina. Președintele rus vrea să vadă războiul cu ochii săi

Victor ROTARU 5 decembrie 2022 | 00:00 1402

Vladimir Putin a luat decizia de a merge în Ucraina, acolo unde va vizita zonele ocupate de armata rusă ca urmare a războiului declanșat în februarie.

Informația conform căreia Putin va merge în Ucraina a fost făcută publică de Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Acesta a arătat că președintele rus va întreprinde vizita în teritoriile controlate ”în curând”.

”Putin va vizita Donbas în curând”, a declarat Dmitry Peskov, citat de agenția TASS.

Oficial rus a fost destul de reținut în a dat mai multe detalii despre vizita lui Putin în Ucraina. El nu a dezvăluit nici momentul și nici scopul acestui demers.

Cel mai probabil, vizita lui Putin în Rusia are un dublu obiectiv. Pe de-o parte, președintele rus vrea să vadă cu ochii săi care este ”realitatea războiului”, care să nu fi fost trecută prin filtrul generalilor cu care discută zilnic, iar pe de altă parte, Putin ar încerca să dea un mesaj de încredere către armata sa și către poporul rus.
Putin nu a mai fost în Ucraina din 2013

Vladimir Putin nu a mai fost personal în Ucraina de aproape un deceniu. Ultima lui vizită oficială datează din anul 2013, atunci când a fost la Kiev și Sevastopol și s-a întâlnit cu președintele de atunci, Viktor Ianukovich.

Pe 9 decembrie 2019, Vladimir Putin s-a întâlnit cu președintele rus Volodymir Zelenski la Paris, în cadrul unei întâlniri la care au mai luat parte Președintele Franței, Emmanuel Macron și fostul Cancelar al Germaniei, Angela Merkel.

Ce au discutat Putin și Zelenski singura dată când s-au întâlnit

A fost prima și ultima întâlnire directă între cei doi, în care Zelenski s-a dovedit ”o piatră tare”. Acesta a spus, după discuție, că este vital pentru Ucraina să recâștige controlul granițelor sale, făcând referire la forțele separatiste susținute de Moscova. ”Mă așteptam la mai mult”, a spus Zelenski, după întâlnirea cu Putin.

De cealaltă parte, președintele rus a transmis un mesaj despre reluarea legăturilor diplomatice cu Kievul, înghețate după căderea lui Ianukovich, în februarie 2014. Anul acesta, Vladimir Putin a fost primit doar în țări considerate ”prietene”: China, Tajikistan, Turkmenistan, Iran, Uzbekistan, Kazahstan și Armenia, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate doar Photoshopat sa se duca...
4
2
Asta este propaganda interna pentru idiotii utili din Rusia, din masina de spalat pe creier, daca imi permiteti o ironie. Hahaha! In cel mai "bun" caz, va merge o sosie a lui in "Donbas". Pana atunci, raspunsul meu realist la stirea asta este "masa aia lunga din Kremlin". Hahhahahahahahahaahahahaha!!!
10
3
trebuie sa fie foarte atent pe unde calca, ce mananca si ce respira. Si sa tina gura deschisa. Pentru orice eventualitate.
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614