REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Voiculescu: În spitalele din România nu sunt echipe tehnice, există câte un nene care mai leagă câte o sârmă

Voiculescu: În spitalele din România nu sunt echipe tehnice, există câte un nene care mai leagă câte o sârmă

Replica API 3 februarie 2021 | 20:51 2087

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, luni seară, că ”aruncând cu bani în sistem nu rezolvi problemele”, dând exemplul Institutului ”Matei Balş” unde s-au făcut investiţii masive şi tot s-a produs un incendiu în care şi-au pierdut viaţa pacienţi. ”În spitalele din România nu sunt echipe tehnice, există câte un nene care mai leagă câte o sârmă”, a declarat Voiculescu, adăugând că este nevoie de investiţii ”cu cap şi coadă” şi de echipe tehnice care să supervizeze aceste investiţii.

”Aruncând cu bani în sistem nu rezolvi problemele. ”Balş” e un exemplu foarte bun. A fost bine finanţat, sunt milioane de euro în ani consecutivi, nu e vorba de subfinanţare. Diferenţa o face ştiinţa cu care se fac acele investiţii. În spitalele din România nu sunt echipe tehnice, există un instalator care, cel mai probabil, e cel mai prost plătit din spital, există câte un nene care mai leagă câte o sârmă. Exagerez în mod voit, ca să vă spun care sunt cu adevărat motivele pentru care am ajuns aici”, a declarat, luni seară, la B 1 TV, Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, ”avem nevoie ca la nivelul spitalelor să avem investiţii bine gândite şi bine puse în practică şi avem nevoie la nivel central de o echipă cu abilităţi tehnice”.

”Nu există această echipă la Ministerul Sănătăţii. În Minister nu-s ingineri, arhitecţi, oameni care să valideze un plan sau execuţia unor investiţii. (...) Există diverse găleţi cu fonduri, să le spunem aşa, în care diverse autorităţi locale sau oricine deţine spitale se poate servi pentru a face investiţii, dar ele trebuie să aibă cap şi coadă. Asta nu a fost verificat”, a mai afirmat ministrul.

Voiculescu crede că ”nicio problemă majoră nu se poate rezolva, dacă nu avem la nivel central, regional şi local capacitatea tehnică de care e nevoie”.

”Trebuie să funcţionăm cu spitalele pe care le avem, şi acolo trebuie să facem investiţii cu cap şi coadă, trebuie să construim noi spitale. Să le construim efectiv, nu doar să plimbăm hârtii. Şi s-au plimbat destule hârtii în ultimii 4 ani”, a mai declarat ministrul Sănătăţii, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de unde specialisti au fost desfiintate scolile de meserii, toti trebuie sa fie cu facultate, pune ti mana voi ca si asa va pricepeti la toate aveti atatea diplome mai luati una si pt o meserie, nu avem loc de diplomele voastre nu aveti ani cati aveti de studiu, sunteti supraoameni
2
0
Intr-adevar nu exista echipe tehnice cum existau odata in orice institutie publica,pt.au au avut grija sa externalizeze aceste servicii si sa angajeje "firme de casa "pe bani grei,dar de unde mai ies si mici comisioane!Se schimba conducerea se schimba si firmele.
4
0
Bai DECAT SE LEGE SARME MAI BINE SCORMONESTE DUPA RAME!!
1
0
bine zis, dar electricianul ala mai are nevoie si de scule si materiale specifice nu numai de unghia lunga de la degetul mic!!!
3
1
Si Voiculescu si Barna si Ciolos si Coldea toti au avut unchiuleti in fosta Securitate asa au ajuns ei oameni ,,mari " ,da de fapt atit de mici si pot continua lista.
4
1
ba boule sirme legi tu cu mata ca sunt angajari facute pe metru patrat de constructie habar nai p------ de asa ceva dati demisia si lasa vrajala
5
2
Ce securist demagog e asta, pai ba baiatule daca vrei sa angajezi tehnicieni pentru intretinerea spitalelor se vor reduce banii pe care ii sifoneaza unchiul tau securist care face afaceri direct cu spitalele.
13
2
acum esti ministru plin . pana faceti noi spitale , da rapid ordonanta de ministru care sa oblige managerii de spitale sa angajeze personal tehnic specializat pentru mentenanta si reparatii . nu mai explica la tv ce lipseste . da ordine clare si verifica permanent daca managerii au executat la termen ce le ai cerut .
12
2
Voiculescule, nenea ala care mai leaga cate o sarma nu cumva il cheama Dorel ? Si tu esti tot un Dorel. Spitalele importante au un generator electric care sa porneasca automat cand se intrerupe curentul electric din reteaua orasului ? Au pe drrakku sa va ia !! Toate ciurucurile societatii fac politica ca sa ajunga in posturi de conducere cum esti tu si sa va dati buricul pamantului. Sunteti niste jeguri.
13
1
si avem si multi medici buni plecati afara dupa ce aceeasi gasca PDL le-au taiat salariile ajungand ca un salariu de medic sa fie egal cu al femeii de servici sau al soferului de la guvern sau vreo agentie guvernamentala.
8
4
Bai astia din partidul lui,luati-l promovati-l ambasador si dati sanatatea altcuiva!
13
3
sa vezi tunuri imobiliare si nu numai!pariem ca se vor construi spitale cu firme austriece?pariem ca terenul pe care se vor construi se va cumpara de la firme austriece? care e dispus sa parieze?
8
1
Mergi in Austria sa ne mai aduci bombe adica diplome de la cine stie ce participari de cate o zi sa ne prostesti ca ai doctorate marca Despescu si alti bagabonti care au pus romania pe chituci.Cei care te tin in brate in aceasta functie sunt exact ca tine...BASS !.Habar nu ai de o organigrama intr un spital,bati campii cu ce iti mai aduci aminte din scoala generala...securistii astia cand o sa moara definitiv in romania?
17
1
Esti un imbecil ba ! Banuiesc ca in echipele alea tehnice o sa iti angajezi rubedeniile si pilele...dar lasa ca trece covidu iar apoi puteti sa va bagati pula in ele de spitale imputite.Insa ce conteaza ba cacatule ,sunt vietile pierdute.Dar tu te scoti dand vina pe amaratul ala de la intretinere,care oricum face miracole pentru ca lucrurile carpacite sa functioneze.Multa muie iti transmite baiatul de la intretinere!
17
3
'te-n gura de impostor.Du-te ba la scoala !
14
3
adevarul e ca avem peste 60 de spitale inchide de PDListul Boc.... aaaaaa... PNList. Mars, in morti la ma-ta de imbecil!
14
4
Adevarul este ca avem spitale noi, regionale, construite de PSD in anii de guvernare. Si nu au fost putini. Traiasca partidul asistatilor sociali!
8
14
rahatul asta cu ochi n-a lucrat in viata lui intr-un spital si ne explica noua ce este in fiecare spital din Romania??? dar de unde dracu stie bai nene?!! chiar la fiecare spital e unul care leaga sarme????
20
4
Pai nu sunt multi bugetari?? Nu e nevoie de echipe tehnice, se zicea. Dam contracte de exemplu pe instalatii la firme private care se vede ce fac. Nu asa se zice ca "bugetarii e multi" ? Dar. Daca facem contracte cu firme private banii din impozitele mele ajung de la bugetari si de aici la firme prin contracte. Ce-i drept prin licitatii. Desigur netrucate. Asta e gandirea economica de peste 20 de ani. Acum constatam ca e nevoie sa avem mai mult decat un nene care leaga niste fire. Sau altceva decat firme private de pompieri fara niciun angajat cum era la spitalul asta. Trista economie.
17
0
are impresia ca toata Romania e ocupata de prosti,el fiind singurul destept.In minister,in spitale,nu exista oameni competenti,politicienii conduc totul,si pe desupora sunt si prosti facuti gramada,..asa ca demisia si termina liceul, papagalule securist
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212