REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Volodimir Zelenski a provocat NATO să atace preventiv Rusia

Volodimir Zelenski a provocat NATO să atace preventiv Rusia

Victor ROTARU 8 octombrie 2022 | 08:39 875

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că NATO și întreaga comunitate internațională ar trebui să revizuiască procedura de răspuns la posibila utilizare a armelor nucleare de către Rusia și să lanseze lovituri preventive. Liderul de la Kiev a declarat că alianța occidentală ar trebui să atace „preventiv” Federația Rusă, în loc să „aștepte să dea nucleara”.


„Ce ar trebui să facă NATO? Eliminarea posibilității ca Rusia să folosească arme nucleare… Lovituri preventive, astfel încât să știe ce li se va întâmpla dacă le folosesc. Nu invers, așteptând loviturile nucleare ale Rusiei pentru ca apoi să poată spune: Ah, sunteți așa, ei bine, iată că ne-o țineți departe de noi! Reconsiderați utilizarea presiunii acestora. Iată ce ar trebui să facă NATO: să revizuiască procedura de răspuns”, a transmis Volodimir Zelenski într-un discurs video la Institutul Lowy din Australia.

Purtătorul său de cuvânt a explicat ulterior că președintele ucrainean nu a cerut utilizarea armelor nucleare împotriva Rusiei atunci când a vorbit despre o lovitură preventivă, ci despre sancțiuni, care trebuiau aplicate până la 24 februarie, a scris pe Facebook - Serghei Nikiforov.

„Președintele vorbea despre o perioadă până la 24 februarie. Atunci ar fi trebuit să se aplice măsuri preventive pentru a împiedica Rusia să declanșeze un război. Permiteți-mi să vă reamintesc că singurele măsuri despre care s-a vorbit atunci au fost sancțiunile preventive", a scris Nikiforov, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s a moara si ...capra vecinilor, e un proverb !
0
1
Mortii mati zelenski de ordinar
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212