REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vor fi desființate și locurile de parcare de pe I.C. Brătianu. Video

Vor fi desființate și locurile de parcare de pe I.C. Brătianu. Video

Ana Maria LIPAN 22 martie 2023 | 00:00 7591

Primăria Constanța a lansat numeroase proiecte de modernizare și reamenajare a municipiului, urmărind crearea unui peisaj urban care ar putea concura cu cel al marilor orașe europene. Totuși, în demersurile demarate pentru realizarea acestui scenariu, autoritățile nu au ținut cont de necesitățile cotidiene ale cetățenilor. Constănțenii au semnalat în nenumărate rânduri problema cauzată de insuficiența locurilor de parcare, cât și nevoia de intervenție pentru fluidizarea traficului, devenit un adevărat calvar după începerea lucrărilor de reabilitare care au împânzit întregul oraș.

Vor fi desfiintate si locurile de parcare de pe I.C. Bratianu. Video
Primăria Constanța și-a propus să creeze, prin intermediul proiectelor de reabilitare ale căror lucrări au creat un tablou post-apocaliptic în întregul oraș, un peisaj urban demn de titlul de Capitală Europeană. În încercarea de a duce la realizare acest plan măreț, conducerea municipalității a scăpat din vedere un aspect crucial, sau mai multe. Mai exact faptul că principala îndatorire a autorităților e asigurarea satisfacerii necesităților tuturor cetățenilor. În ciuda nenumăratelor sesizări realizate de locuitori cu privire la problema pe care lipsa locurilor suficiente de parcare, dar și legate de nevoie de fluidizare a traficului din oraș, aceștia prioritizează alte aspecte, venind cu propuneri a căror implementare nu doar că nu oferă o soluționare acestor solicitări, ci produce o nouă sursă de stres.

Locurile de parcare de pe Bulevardul I.C. Brătianu urmează să fie desființate

În aceste circumstanțe municipalitatea a venit cu o nouă propunere, care a fost deja aprobată de administrație. Consiliul Local Constanța a aprobat în luna martie a.c. proiectul de hotărâre pentru aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, Bulevardul I.C. Brătianu“. Acesta prevede printre altele eliminarea disfuncționalităților existente în prezent pe această arteră, precum formarea de ambuteiaje în timpul orelor de vârf, viteza redusă a circulației transportului public, cât și lipsa pistelor dedicate exclus celor câțiva bicicliști din oraș. Soluțiile găsite de aceștia au fost realizarea pe anumite tronsoane a unei benzi de circulație pe fiecare sens de mers, amenajarea unei benzi dedicate exclusiv transportului public, dar și desființarea spațiilor de parcare de pe întreg bulevardul.

Perioada lucrărilor va fi de 35 de luni de la ordinul de începere a acestora, fiind alocați peste 141 milioane de lei. Din suprafața de 3.7 km a bulevardului, 70% va fi transformat pentru a introduce un nou sistem rutier.

Video:

Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți de aceste măsuri

Pentru a înțelege impactul pe care acest proiect îl va avea asupra vieții cetățenilor ce locuiesc, sau își desfășoară activitatea în această zonă, reporterii Replica s-au deplasat la fața locului, pentru a obține părerile celor ce urmează să fie în mod direct afectați de aceste schimbări. Majoritatea cetățenilor abordați și-au exprimat dezaprobarea față de aceste măsuri, în special a celei ce prevede desființarea locurilor de parcare, a căror insuficiență deja cauzează dificultăți șoferilor. Deși aceștia conștientizează necesitatea optimizării condițiilor de trafic, ce a condus municipalitatea la luarea acestei decizii, consideră că soluțiile găsite de Primărie nu corespund problemelor actuale pe care constănțenii le semnalează.

Vor fi desfiintate si locurile de parcare de pe I.C. Bratianu. Video
De asemenea a fost evidențiată și nevoia de a asigura spații de parcare, înainte de a le desființa pe cele existente, varianta propusă de aceștia fiind amenajarea unei parcări supraterene, ce ar putea suplimenta insuficiența locurilor.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Benzinaria MOL dispare si apare o parcare etajata primarul stie.... apoi cresa abandonata din spate dupa aleea topolog nr 6
0
0
am auzit ca si locurile de parcare de pe lapusneanu, se desfiinteaza. unde vor duce oamenii masinile, imi este greu sa inteleg.
3
0
se aude ca si parcarile de pe lapusnenu vor disparea. niste aiuriti conduc orasul.
3
0
Baaaaa voi sunteti ordinari cum puteti face asa
5
0
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
7
2
N ai sa vezi in Atena, capitala Greciei, Kaufland in mijlocul orasului, Lidl are 10 magazine, gen Mega Image, pana in 200metri, au nenorocit toti antreprenorii mici cu asemenea afaceri, probabil se datoreaza neamtului din fruntea tarii, i a lasat sa faca ce vor, numai in ROmania, nemtii sunt lideri, in alte tari nu exista asa ceva, ne au transformat intr o natie de consumatori, nemtii cu afacerile, romanii cu munca, si in Germania si in ROmania
14
2
Pe langa faptul ca esti un idiot mai esti si analfabet ? un alt sexist infect cu internet.
1
6
numai iesiti pe strazi??
11
3
Oameni buni. Pentru incompetenții ăștia, și nu numai: A promite este o noblețe…. a te ține de cuvint este o mare MĂGĂRIE!!! Amintiți-vă ce promitea Chitac in campania electorală! Parcari la cel mult 500 metri de locuințele cetățenilor, un ,, sat pescăresc” in zona Pescarie…… etc. S-a ținut de cuvânt? Pleacă Chitac și se pregătește candidatul( pnl+psd) din zona maritima!!! Cel recomanda? Este bugetar și a fost in gașca lui mazare!!!
11
0
o sa-l votati pe Horica cu doua maini, asa v-am tras-o de-alungul timpului, ati votat Neagoe, vi l-am dat pe Mihaiesi bonus. Doar mazare a lupt lantul, dar acum l-am reluat. V-ati saturat de fatalau si babu, votati feliciu si amiralul. V-au aratat ce stiu, e momentul sa vi-l dam pe Horica. Voi iesiti la vot, ca sa credeti ca alegeti ceva.
9
1
După incompetenții ăștia, este pregătit sa vina , cu susținere psd+pnl, unul care a fost in Gașca lui mazare, și este expert in împins aerul de colo, colo. Are experiență de …. bugetar. Apa nu-i ca uscatul! Cine se simte vizat, sa știe ca organizatia din care face parte ,nu-l recomandă!
13
1
DESFIINTEAZA BAI BULANGIULE DE PRIMAR ,TOT.DAR DE FACUT PARCARI N AI NICI UN GIND.AI NENOROCIT ORASU,SPARGIND TOATE BULEVARDELE ODATA.CINE DRACU TE MAI ALEGE?.FA DRACU PARCARI ETAJATE SI ASA VOM SCAPA SI NOI DE BELELE.BINE CA PUI STILPISORI PESTE TOT.ESTI CUMVA RUDA CU BABU CA EL A INCEPUT CU STILPISORII?
15
1
Bulevardele din orasele civilizate nu au locuri de parcare pe dreapta. Tocmai pt a se asigura fluenta traficului. Vezi strada Mircea cu parcarea pe stânga în dreptul parcului: se trezește cineva sa facă parcare laterala cu spatele și blochează toată coloana de pe banda 2. Mobilitate urbana înseamnă mișcare nu staționare în trafic, adică soluții! Se constata o îmbunătățire în trafic pe 3 benzi pe Mircea între st cel Mare și Mamaia. Cu excepția unei gropi din fata la Crazy, pe care nimeni nu o vede!!! Desființați locurile de parcare de pe Mircea!
4
17
Nu inteleg ce asteptari aveti, Chitac e doar un posesor de speciala care nu a facut nimic toata viata lui. Au muncit altii pentru el, doar ca pe el il recomandase famiglia pentru avansare. Acum este la fel, doar ca ovanesienii care muncesc pentru el sunt conplet idioti . Poate data viitoare votati cu doua maini un om care sa merite, daca va exista si nu o pocnitoare impinsa de la spate de diverse grupuri de interese intitulate partide politice.
27
1
va vaitati de chitac. Semnati pentru demiterea lui. La 70 000 de samnaturi, il trimitem la Histria! Si pe felician!
30
1
Sunt de acord cu parerea constantenilor privind insuficienta locurilor de parcare si de faptul ca Primaria infiinteaza parcari cu plata fara sa ofere nimic . In plus in municipiu exista numeroase Garaje (vizibil blocate, ruginite,etc...) cu inscripție la porti care sunt nefolosite de nimeni si unde nu poti parca .
22
1
Fiti seriosi ,ce modernizare,ce reamenajare,ca toata circulatia a fost data peste cap,ce sa mai vorbim de parcarile putine sau inexistente,dar toate cu plata!
30
1
nu vrea nimeni sa mai traiasca in comunism cum propui tu cu transport in comun si biciclete. Muta-ti-va cu minciunile voastre climatice in China, si pedalati acolo cat puteti. Tu-va-n gura de ji vine acerebrate.
25
6
Va promitea in 2020 locuri de parcare cu miile! In 2022 s a razgandit sina zis ca el nu da 6000 euro pe un loc de parcare (probabil Feliciu i a facut calculul). Deci v a tras o Moș Amiralu Alzheimer frumos. Sa nu mai zic ca vi a luat si alea putinele locuri care mai erau.
26
0
Exista firme care trebuie sa aiba comenzi. Daca ce faca firmele acelea corespunde din pur noroc cu necesitatile alegatorilor,e bine. Daca nu,ghinion. Sa mai crezi ca primarii si restul celor ce conduc Romania se gandesc in primul rand la cetateni,e dovada lipsei de judecata limpede sau ignoranta,sau naivitate.
14
0
Prea multe masini , mult prea multe , nimeni nu se gandeste la ce respira copilasii lor ! Maria , i-ati copilul de mana ....si mergeti pe jos la scoala !
9
9
Tăgârță in caz ca nu știați, are acces de la agigea prin port si o ia frumușel pana la ANR poarta 1 si face plimbare dus întors spre Eforie. El nu o ia pe soseaua Mangaliei, nu o ia pe Ferdinand, nu o ia pe Lăpușneanu, nu o ia pe ig duca. El nu este un sklavete care sta in trafic, prjn gropi si praf! Mai vreti? Fierbe sângele? Încet incet mai spunem una alta poate scoateți pwlanu si le dati la scufiță!
23
1
Noaptea mintii! Se vede ca cine a venit cu aceasta solutie este rupt de realitate,unde se vor inghesui sute de masini pe aleile inguste dintre blocuri de pe segmentul dintre ,,Sabroso" si ,,Pod butelii"? Asta este doar un exemplu.Asa ati facut alte mari tampenii si pe Tepes-Voda si cu sens unic pe Nicolae Iorga si Ion Ratiu! Daca tot Ii pasa cuiva din Primarie de traficul aglomerat ,de ce au inceput simultan atatea lucrarii pe strazile si bulevardele din oras,una din ultimele idei ,,laminate" a fost sa inchida strada Th.Burada in timp ce in parallel pe Lapusneanu ,una sau doua benzi erau la stadiul de sant!
30
1
Ce are parcarea cu traficul nene...pai daca zici ca are atunci fa o mega parcare poate chiar doua si abia apoi rezolvi traficul.Dai oamenii afara care se vor duce unde...tot in CT.rEZOLVI PE UNII INNEBUNESTI PE ALTII....CA IN CORABIA NEBUNILOR...Chitac si peneleul la alegeri deja ati pierdut Bratianu...doar asta se vorbeste acum...
16
3
Asta ati votat , asta aveti . Ati vrut schimbare , poftim...schimbare ! Fagadau chiar era de treaba , in comparatie cu amiralul !
19
5
V ati ferit de dreq si ati dat de maicasa ahahhahahahha sa imi luati garsoniera in bot
13
2
locurile de parcare se.dau pe.pile domn primar luati masuri va rugam ,?!!
14
4
In toate capitalele europene n-am vazut parcari dreapta stanga pe marile bulevarde.Nu vreau sa sufar eu din cauza traficului, pentru cineva care si-a luat masina cu loc de parcare pe bulevard!!!
8
25
Cat il vom mai indura pe acest nenorocit ??? CAT??? Nu il scoatem din primaria aia si ii dam foc ??? Chiar asa am ajuns bataia de joc unui nenorocit ??? MULTA MWE CU KKT CHITAC !!! SA MORI IN CHINURI !!!
19
3
Monoxidul de carbon Se crede ca nivelurile de monoxid de carbon reflecta volumele de trafic in zonele urbane, provenind de la vehicule neechipate cu un convertor catalitic. Expunerea pe termen lung la concentratii crescute poate duce la probleme neurologice si afectarea fetala. Monoxidul de carbon poate interactiona cu alti poluanti pentru a produce ozon la nivelul solului, un poluant important la scara locala si globala. Nivelurile ridicate de ozon pot cauza probleme de sanatate respiratorie si pot duce la mortalitate prematura.
4
25
Eu nu inteleg de ce nu ne organizam cei din cartierele/strazile afectate (Lapusneanu, Bratianu) sa protestam?! Suntem sute daca nu chiar mii! Mai promisese vrajeala aia cu parcarile supraetajate in diverse zone de parca ar fi ok sa faci vreun kilometru pe jos de la masina pana la bloc incarcat cu papornite de cumparaturi, sa-ti tarasti copilul, eventual sa fie si seara, iarna. Ce incearca el sa faca e o tampenie, sugereaza ca pentru clasa de mijloc minimul de comfort e fita iar daca noi asistam pasiv, o sa-si duca porcariile la bun sfarsit. Sansele sunt ca daca va duce treaba asta la bun sfarsit, asa va ramane chiar daca va veni o noua administratie.
32
5
N-ai decat sa mergi cu transportul in comun pana iti iese pe ochi! Eu si altii preferam autovehiculele personale!
28
5
să se utilizeze și transportul in comun că ro-mănii sunt comozi. nație de hahalere și mahalagii. ra-ți ai dreaq de hahalere. nimic nu vă convine. nicicum nu-i bine.
7
28
Proiect semnat si inceput de Fgadau, apoi continuat de Chitac. Nu s-a tinut cont de necesitatile cetatenilor si orasului. Aici e problema!
22
8
Cu votul vostru, dragi constănțeni, nu desființează ăștia numai parcări, locuri, etc ci ne desființează la propriu pe toți. Felicitări pentru ce ați ales și ar fi păcat să nu-l mai alegeți iar că se fac cimitire noi . P.S. chiar și acolo parcarea e pe bani și taxe
27
3
Si constantenii dorm in ghete !
25
4
Sunt Anca si Suug puulaaaaaa
16
3
Puteti s-o dati de gard cat vreti. Masinile sunt la putere si vor mai fi inca mult timp! Nu bicicletele , nu trotinetele sau alte bazaconii! In consecinta municipalitatea trebuie sa asigure posibilitatea de locuri de parcare, cu plata bineinteles si sa inteleaga ca atunci cand desfiintezi ceva trebuie sa vina cu o alternativa!
33
3
Anca , sa te f*t in gura cu toti nemultumiti din Constanta!!
14
9
Sugerez despotului local sa nu desființeze parcările pe sensul spre Centru.Datorita trotuarului îngust și a gardului CFR nu se poate construi pistă de biciclete.Se salvează astfel jumăt**e din locurile de parcare. După banda de locuri de parcare care nu face parte din carosabil să traseze banda unica pt cel mai rău traseu din Constanța traseul 48 . Pentru un traseu care circulă rar se vor bloca 2 benzi de circulație.De la pod butelii până la Palas nu se pot face benzi unice sau piste de biciclete deci în final așa-zisa modernizare a bulevardului va fi o aiureală care va produce disconfort locuitorilor din zonă.Un bulevard aerisit bine iluminat timp de doi ani va fi distrus degeaba.Ma tem că iluminatul actual va fi înlocuit cu unul asemănător celui de pe Ferdinand . Aleșii electoratului pnl trebuie să țină cont de faptul că acest bulevard are 8 benzi incluzând cele două benzi de parcare de aceea trebuie realizat un iluminat public corespunzător.
21
2
Foarte bine ca se desfiinteaza. Trebuie introdus transportul alternativ si beneficii pentru pietoni si transport in comun. Toate trotuarele pline de masini. Si pe Ferdinand au facut frumos si e foarte bine, in curand va fi si sens unic pe Ferdinand de la Gara spre plaja.
15
37
Am fost zilele trecute in Iasi. Incredibil cum arata acest oras, impecabil. Aici in Constanta este o tiganie totala, nu santierele de pe drumuri ar fi problema, ci faptul ca NU se lucreaza, se sta la soare...se freaca poula.....in rest primarul Chitac e de kkt.
34
2
Nu iesiti panaramelor in strada? La primarie? La CJud? De ce nu iese tot tomis nordu si Lăpușneanu? 5-6 mii nu va adunati? Sa ii scuturați de guler pe fomisti de teapa lui ionutrusu gagiu cu pors din palazu spagaru de la stargate? Mos Tagarța din eforie, alt șpăgar netrebnic? 5000 de soferi nunse gasesc sa se revolteze împotriva jegurilor astea? Wai si amar de voi..asa primar asa oameni.
29
4
Pote ne spune primarul si de ce a taiat copaci (tei) sanatosi de pe bdul Ferdinand ?
32
1
Cu Vlaescu Danel la servicii publice, la ce ne așteptăm???
15
2
Nu stiu daca chitac citeste replica dar am sa-i transmit pe aceasta cale ceva . BAI chitac , BAI , TU ESTI TAMPIT ? Chiar nu intelegi ca ai facut praf orasul asta ? A fugit lumea de psd-isti si acum prin tot ce ai facut si intentionezi sa faci , ii duci la disperare pe locuitori Constantei . Chiar atat de imbecil esti incat dai peste cap linistea .
44
3
Constanta e pierduta din anul 2000 de cand a cazut pe mana hotilor.Nu mai ne facem bine.Mai plecam pe la Bucuresti,Cluj,Oradea,Brasov Sibiu sa mai respiram aer european.Chiar si patronii care deschid ceva,restaurante,cafenele deschid numai chiciuri.
29
3
Inca un proiect de c*cat marca Chitac&Ovanesian. Vor sa mergeti cu autobuzul in timp ce ei nu coboara din Mertzane. “Orasul ca afara” e numai pentru fraieri. Aia care iau decizii ptr voi au alte drepturi. Tu, ca cetatean platitor de taxe, esti prea pr*st sa ai dreptul sa circuli cu masina, trebuie sa fii “descurajat”; mars in autobuz sau pe jos! Asta ati votat.
38
3
bai nene, daca cineva a avut dubii in legatura cu acest derbedeu de primar, acum cred ca s-a convins ca e cea mai nenorocita varianta din cate au existat la un moment dat. Asta si gasca de derbedei din primarie au devalizat orasul si l-au facut varza din punct de vedere al infrastructurii, in numele asa zisei ,,mobilitati urbane". Si asta nu e totul, jaful inceput in urma cu ani buni continua, sub girul si supravegherea consilierilor locali, in fapt tot niste derbedei oportunisti si fripturisti. Gunoiul de primar si camarila va veni sa mai ceara un mandat, pentru a termina ceea ce a inceput. Vai si amar de noi, vai si amar de orasul asta, care incet incet a devenit cel mai urat din tara !
38
1
Chitac un nemernic de Primar un om incapabil sa gestioneze acest oras te face sa l injuri zi de zi sa se plimbe el si nevastasa cu bicicleta ordinarul
35
3
Dacă și asta știe ce face ..... se termina lumea. Baaa stropiți cu apa când săpați, ca nenorociți populația ti... dre..u Ăștia de la mediu sunt plecați în vacanta de ani de zile.
28
1
Un alt proiect al primariei facut din birou. Pe hartie arata frumos in realitate un inceput de dezastru , ca dealtfel in tot orasul. Mos teaca doarme im post, ca tot are si salariu si pensie , si toaca banii nostri aiurea. Il mai vrea cineva primar ?
41
2
Cat de p***t sa fi si sa votezi un imbecil care nu locuieste in acest Municipiu si sa crezi ca dobitocul , facut la apelul bocancilor Amiral, o sa fie in stare sa faca ceva bun in Cibstanta??!!!
42
2
Infuleca pensia si salariul de bastan in acelasi timp. Ne-ai bagat taxe mai multe desi in campanie ai promis ca desfiintezi taxele de parcari... Soricelul din politica Chit Chit
43
1
Sper ca la următoarele alegeri sa votam ce trebuie.Actuala conducere a orasului a dovedit ca sunt amatori si dezinteresati de modul cum traiesc locuitorii Constantei.Sa faci lucrari care sa dureze ani de zile,sa pui taxare pe locuri de parcare inclusiv pe strazi adiacente in conditiile in care platim taxe si impozite(nu prea mici) sa desfiintezi parcari intr un oras cu sute de mii de masini......asa ceva,doar in Cta. ADIO Primare !
45
3
Ic bratianu e plin de caini si certati cu legea , cum sa te plimbi pe jos pe acolo
18
6
Acum trebuia sa avem vestele verzi pe noi nu sa ne declaram nemultumiti
20
2
Politicienii joaca dupa cum le canta UE, ori UE e condusa de neocomunisti care sunt pusi sa distruga clasa de mijloc si sa-i lase pe toti saraci lipiti, la mana statului. Au hotarat ei ca gata cu masinile, sa mergem pe bicicleta si cu transportul in comun. Nu conteaza ce votati voi, ei impun pe banii nostri legi impotriva noastra.
33
10
Aveti ce ati votat . Mwe ciuma rosie , ciuma galbena si u s r atat lor cat si sustinatorilor
36
8
Bataia de joc nu se mai termina in Constanta , consiliul ala local pentru ce este acolo?
49
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102