REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Vouchere alimente 2022: Ce se întâmplă cu cei care nu au primit tichetele sociale

Vouchere alimente 2022: Ce se întâmplă cu cei care nu au primit tichetele sociale

Replica API 2 august 2022 | 18:37 5436

Distribuirea voucherelor restante pentru alimente a început de luni, după ce toate cele 2,5 milioane de tichete sociale au fost deja emise, a anunţat, marţi, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Marcel Boloş

Este vorba despre 354.000 de vouchere pentru alimente care nu au ajuns încă la destinatari, din diferite motive care ţin de logistica livrării, nu de activitatea ministerului, a mai spus demnitarul, potrivit romaniatv.net.

"Din data de 29 iulie a fost finalizată emiterea acestor vouchere sociale, respectiv toate cele 2,5 milioane de vouchere au fost emise.

Boloş: "Până luni, au fost distribuite 2,1 milioane vouchere sociale"

Până ieri (luni - n.r.) au fost distribuite 2,1 milioane, mai rămânând 354.000 care încă nu au fost distribuite, fie că nu erau beneficiarii acasă, fie că s-au întors documentele, însă termenul cu Poşta Română este să închidem distribuirea până vineri", a declarat Marcel Boloş.

Întrebat ce se întâmplă cu pensionarii care se plâng că la ei nu au ajuns voucherele pentru alimente, deşi au pensie sub 1.500 de lei, ministrul Boloş a venit cu explicaţia: ar fi vorba de venituri cumulate din chirii sau alte activităţi de care acele persoane beneficiază.

"Motivele pentru care nu au fost cuprinşi pe aceste liste pot să fie multiple. Poate cumulează cu un alt venit.

De ce nu primit toţi pensionarii voucherele pentru alimente

Dacă există situaţia unei pensii sub 1.500 de lei, dar mai are drept de refugiat sau obţine alte venituri, acelea se cumulează şi, dacă depăşeşte 1.500 de lei, nu se mai acordă voucherul social.

Trebuie să se gândească cei ce sunt în aceste situaţii, pentru că noi cu finanţele facem aceste cumulări şi s-ar putea să depăşească pragul de venit menţionat", a mai explicat Marcel Boloş, citează antena3.ro.

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), potrivit infofinanciar.ro.

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED

Voucherele sociale se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului

Ministerul Investiţilor şi Proiectelor Europene mai anunţă că beneficiarii nu trebuie să depună vreo cerere pentru a primi cardul.

"Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări.”, transmit reprezentanţii MIPE.

Cardurile vor fi însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri şi un număr de telefon pentru cazurile în care beneficiarii întâmpină probleme.

Cardul permite plăţi contactless, încă de la prima tranzacţie

Ministerul mai anunţă că nu se va putea retrage numerar de pe carduri, ele putând fi utilizate doar pentru achiziţionarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

De asemenea, sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Cine sunt cei peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc vouchere sociale

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ieu nam primit carb social am 3 copi venitul meu ieste Alocație suplimentară
0
0
Sint o persoana cu handicap si nu am primit nici un card de alimente nici in2022 niciin2023 as vre sa stiu de ce
0
0
Sunt pensionată de boală gradul Ii din data de 28 noiembrie 2022 și am o pensie de 1003 lei dar nici la această dată nu am primit cardul(voucherul) de cumpărături. Cui să mă adresez?
0
0
Ma numesc Bejenaru Ana din localitatea Hunedoara am dreptul la card dar nu l - am primit am pensia sub 1500
0
0
Beneficiez de card dar nu lam primit ce se intimpla cu lunile pierdute
0
0
Sunt pensionar din mai 2022 si nu am primit vaucer
4
1
Sint pensionara din 1.03.2022 cu pensie sub 1500 si nu am primit cardul de sprijin.
0
0
Am o pensie de 1000 lei și nu am primit nici cardul și nici cei 700 de lei care sau dat în 2022
3
0
Șanț un om sărac și c-un copil handicapat nici lui na vrut sai dea ca suntem t****i
0
0
Nam nici un leu de nicăieri eri nam venit din nicio sursa nam nici ajutor social ca nu vrea primarul sa a-mi dea ca am cu 300 de metri peste adică tot pământul e 2300de metri rest nam nimic
0
0
Șanț handicapat accentuat din septembrie dar n-am primit cardul nu am de cât 395 de lei nam alt venit
0
0
Deși mă încadrez la punctul b pensionar grad de invaliditate 3,fără alte venituri pensia minima 1000 lei nici până zi 15.12 nu am primit cardul de alimente...
3
2
Vă rog frumos am 4 copiii cum pot proceda sa fac cardul pentru alimente la primărie nu imi fac absolut nimic tot îmi repeta ca am un tractor și o mașină alte persoane beneficiază de tot iar eu numai bunul Dumnezeu știe cum ma chinui cu copiii să meargă la școală, liceu și grădiniță. Vă mulțumesc anticipat.
2
0
Pensionar 1458lei, am apelat la toate institutiile, am trimis e-mailul MINISTRULUI MUNCI si nu a raspuns. Va rog din suflet sa ma ajutati! Mulțumesc!
4
5
Nu am primit cardul nici pină acum
5
0
Buna ziua nici eu am primit cardul pana acum....chiar va bateti joc
7
3
Bună seara nici eu nu am. Primit cardu de alimente unde trebuie sa ma adresez multumesc
5
0
Sunt Tata singur cresc 2 fete si nu am locuinta De ce nu am primit cardul social
0
0
Am patru copii și trăiesc din alocația lor eu de ce nu am primit card pentru alimente
0
0
Bine ba seara, eu am întrat in cazul. De pensionar de invaliditate de gradul.2 și doresc să îmi fie trimis cardul.pentru alimente, spuneti-mi cum mă pot înscrie, va rog?
0
6
Am 4 copii si traiesc din alocatia lor .De c'è nu am primit cardul social de 250lei
0
1
Eu de c'è mu am primit cardul
0
0
Nu raspunde nimeni la numărul afișat unde poți suna pentru cei ce nu au primit cardul eu am pensie 1000 rușine sa va fie vă bateți joc de oameni
0
0
Am pensia 1000 ron eu nu am primit pînă în prezent cardul de ajutor social de 250 ron .10 /11 /2022.
0
6
Nici mama mea nu a primit cardul Cu cei 250 lei deși are1350 pensie și atat. Nu are alte venituri. Nu știu unde sa ma adresez.
5
8
Nu am primit cardul cu cei 50€, astazi 09.11 2022.unde ma pot adresa. Multumesc !
10
3
Nici pana azi 7 noiembrie nu am primit cardul elareducere de de 50 de euro deși am o pensie de 1482lei după 30 de ani de munca.
0
1
Tatal meu are 1496 nici in ziua de azi nu are card și mama nu are pensie ce trebuie făcut
0
2
Nici la data de 7 Noiembrie nu am primit cardul de 250 lei ne trimite de la posta la casa de pensii la ANAF desi nu am alt venit decît pensia de 1187ron
0
1
Mama nici la 31 octombrie nu a primit cardul social oare de ce pensia dumneaei e 1450
2
0
Eu dc nu am primit acest card ?
0
0
Eu de ce nu am primit scest card nici acuma
0
0
Eu de ce nu am primit acest card nici până acum?
0
0
Ne aflăm în data de 13 octombrie 2022,și încâ nimic de aceste faimoase vouchere.Mai grav este că nimeni nu știe nimic concret,doar bâjbâim în ceață.Ah,și încă ceva,dacă tot s-a pornit această rublică pentru comentarii trebuia și o parte cu răspunsuri...poate se ridica și ceața asta ...cât de cât.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272