REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

'Voyage', spectacolul holografic al grupului Abba, lansat la Londra

'Voyage', spectacolul holografic al grupului Abba, lansat la Londra

Replica API 30 mai 2022 | 00:00 545

"Voyage", noul spectacol muzical holografic al cvartetului suedez Abba, ce cuprinde şi primul lor album de studio după aproape patru decenii, s-a deschis vineri publicului la Londra, după ce joi seară a avut lor premiera, la care au fost prezenţi şi regii Suediei, relatează EFE.

Cei patru membri ai grupului lansat în anii 70 - Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus şi Benny Andersson - care s-au despărţit în 1982, au fost prezenţi la premiera acestui spectacol holografic, citează Agerpres.

În acest muzical "revoluţionar", la a cărui premieră a fost folosită o structură special construită în capitala britanică, artiştii au devenit versiuni digitale, supranumite "Abbatar-uri", pentru a interpreta hiturile celebrului grup suedez.

"Abba a fost mereu în inimile noastre. Nu ne-a fost greu să ne întâlnim din nou, deoarece muzica face parte din noi", a declarat postului BBC Agnetha Faltskog.

Foto: (c) Henry Nicholls / REUTERS

La premiera specială de joi seară au participat ca invitaţi, pe lângă regele Carl XVI Gustaf al Suediei şi regina Silvia, vedete precum cântăreaţa Kylie Minogue sau actriţa Keira Knightley, precum şi primarul Londrei, Sadiq Khan.

Grupul Abba a lucrat la acest spectacol din anul 2016, creat pe baza unei tehnologii de vârf care îi recreează componenţii grupului cu ţinutele vestimentare din anii 70 pentru a interpreta hituri ca 'SOS', 'Voulez-Vous' sau 'Chiquitita'.

Aşa numiţii "Abbatari" au fost creaţi pe bază de captură a mişcărilor şi tehnicilor de interpretare ale celor patru membri ai trupei, de o echipă de 850 de persoane de la Industrial Light &Magic, compania înfiinţată de George Lucas.

Aceste figuri digitale au apărut pe un ecran uriaş, cu efecte speciale.

Primarul Londrei a declarat mediilor că se simte mândru ca "după 40 de ani de la ultimul lor concert, una dintre cele mai mari trupe pop din toate timpurile a ales Londra ca destinaţie pentru noul lor spectacol inovator, Abba Voyage'".

Membrii Abba au devenit cunoscuţi după ce au câştigat concursul Eurovision cu piesa "Waterloo", la ediţia care s-a desfăşurat la Brighton în 1974, iar de atunci au vândut peste 400 de milioane de albume şi de single-uri în întreaga lume.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272