REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Vrea Becali să vândă hotelul familiei din Venus?!

Vrea Becali să vândă hotelul familiei din Venus?!

Andreea VREJOIU 21 iulie 2023 | 00:00 2553

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Mangalia, ce a avut loc în cursul zilei de marți, 18 iulie a.c., consilierii au avut de votat un proiect de hotărâre ce viza exercitarea/neexercitarea dreptului de preemțiune privind vânzarea Hotelului Becali, aflat în proprietatea fiicei lui Gigi Becali, Theodora Mincu Becali și a soțului acesteia. În urma votului, consilierii au decis că nu doresc să își exercite dreptul de preemțiune pentru imobilul localizat în Venus, pe strada Nicolae Iorga, numărul 34.

Vrea Becali sa vanda hotelul familiei din Venus?!

Nu mai este o noutate faptul că familia Becali a achiziționat în anul 2021, hotelul din stațiunea Venus, de la Ioan Niculae, fostul patron al echipei Astra Giurgiu, unul dintre cei mai bogați români. Tranzacția a depășit suma de 6,8 milioane de euro. Acum, la doar 2 ani diferență de la încheierea tranzacției, fiica cea mare a latifundiarului a decis că este momentul să vândă hotelul. Întrucât imobilul face parte din Situl arheologic Necropoia tumulară, Mangalia, conform Listei Monumentelor Istorice 2015, Theodora Becali-Mincu și soțul acesteia, Mihai, au solicitat Primăriei Mangalia exprimarea acordului de preemțiune pentru hotel.

Conform prevederilor art. 4 din Legea 422/2001, alin.4, ,,Monumentele istorice aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat pot fi vândute numai în condițiile exercitării dreptului de preempțiune ale statului român, prin Ministerul Culturii și Cultelor (...)”. Ministrul Culturii nu și-a exercitat dreptul de preempțiune asupra imobilului și a transferat dreptul de preempțiune al statului către autoritățile locale publice.  

Vrea Becali sa vanda hotelul familiei din Venus?!

Consilierii locali nu au dorit să își exercite dreptul de preempțiune asupra Hotelului Becali

Așa cum menționam anterior, consilierii locali au votat în unanimitate în ceea ce privește neexprimarea dreptului de preempțiune asupra hotelului deținut de familia Becali.

De asemenea, se intenționează înstrăinarea imobilului la prețul total de 6.182.699,60 de euro, plus TVA. Imobilul este alcătuit din terenul intravilan în suprafață totală de 4.583,57 mp, și Hotelul Inter, fost Complex Carmen și este liber de orice sarcini și servituți.Vrea Becali sa vanda hotelul familiei din Venus?!

Hotelul Becali a fost deschis în iunie 2022

Teodora Becali Mincu și Mihai Teodor Mincu, soțul ei, au redeschis în luna iunie a anului 2022 fostul hotel Carmen, apoi Inter, din stațiunea Venus, sub denumirea de Becali Hotels. Cei doi tineri au primit hotelul de la George Becali, care l-a cumpărat anul trecut de la Interagro, a miliardarului Ioan Niculae.

”Fostul hotel Inter se va deschide în iunie sub denumirea Becali Hotels și va fi catalogat la 5 stele. Am făcut puține modificări la exterior, la plajă, la șezlonguri. De la anul ne propunem să facem și schimbări la interior. Deocamdată vrem să vedem cum ne descurcăm cu acest hotel, iar pe viitor, dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii pe acest segment. Nu avem încă o gândire în acest sens. S-a ivit oportunitatea de a cumpăra acest hotel de la Interagro și vrem să îl facem funcțional. Sunt clienți ai hotelului care vin aici în fiecare an. Hotelul arată foarte bine. Mare lucru nu ai ce să schimbi nici în interior, din punct de vedere al mobilierului“, declara pentru Profit.ro, Mihai Mincu.

Cum a ajuns hotelului lui Ioan Niculae la familia Becali?!

George Becali a cumpărat în 2021 la licitație hotelul, cu 6,8 milioane de euro, de la Interagro, grupul aflat în reorganizare al miliardarului de după gratii Ioan Niculae. La rândul său, Niculae modernizase fostul hotel Carmen cu 10 milioane de euro și l-a deschis în 2013, sub denumirea de Inter. Hotelul construit în 1971 are 5 etaje, 92 de camere, o suprafață construită de 2.670 metri pătrați și un teren de 4.584 metri pătrați, cu acces direct la plajă, două restaurante și piscină exterioară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in caz ca nu intelegeti ce se intampla, ca nu ia nimeni un hotel de pe un an pe altul, ca sa-l vanda la aceeasi bani.
1
0
Talpan e un patriot. Se lupta cu mafia makidoneasca
7
2
Mihai Teodor Mincu e ginerele lui Jiji prins beat si drogat la volan ?
2
0
Sa ne urinam pe tot neamul de fecale Becali
6
0
Pentru Dada: Da tu de unde stii ca aici nu se termina tot? Ti-a spus Spagoveanu?
3
2
Are Dumnezeu pentru el și pentru toți ca el, o pensie speciala, plina de ispășiri. Vai de cei care cred ca aici se termina tot!
5
1
La oua toată ziua cu oierul asta
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272