REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.7° Constanța Dum., 1 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6503
23.7° Constanța Duminică, 1 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6503

Vreme foarte caldă pentru luna decembrie, șocuri termice în sud-estul țării

Vreme foarte caldă pentru luna decembrie, șocuri termice în sud-estul țării

Valentina CAMARA 10 decembrie 2022 | 18:33 662

Valorile termice continuă să crească în aproape toata țara, astfel că vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade Celsius, chiar 20 în Lunca Dunării.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), sâmbătă, 10 decembrie, minimele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 și 10 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros, exceptând regiunile sud-estice unde în cursul zilei va fi variabil. Aria ploilor va fi în extindere în jumătatea de vest a teritoriului unde local se vor acumula cantități de apă mai însemnate, iar în celelalte zone va ploua slab, pe spații mici.

"În zona montană înaltă, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și temporar în sudul Banatului și pe litoral. Se va semnala ceață, pe alocuri dimineața în sudul țării, iar noaptea în regiunile estice și izolat și trecător în rest", au precizat meteorologii.

Cald și în București

Și la București se anunță vreme caldă, neobișnuită pentru luna decembrie. Conform ANM, vremea va fi mult mai caldă decât normal în această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5 și 7 grade Celsius. Cerul va avea înnorări la începutul zilei când vor fi și condiții de ceață și burniță și din nou noaptea, cu ploi slabe, temporare. Vântul va sufla în general slab.

Precipitații puternice în toată țara

În săptămâna 12 – 19 decembrie, conform estimărilor meteorologilor, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest, nord-vest şi centru, potrivit știripesurse.ro . 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma tantalai Tampiti astia de la Meteo Mai mutati dracului tampenia asta Stupida cu Temperaturi de primavara si in Sudul Italiei si sa ramana acolo pana martie!! Urmator 2023 si Returnati Ninsoriile Reci din Moscova!! Tantalai Tampiti de la Meteo!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516