REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Wagner şi un martor cu identitate protejată, audiaţi în dosarul şpăgii de la Oil

Wagner şi un martor cu identitate protejată, audiaţi în dosarul şpăgii de la Oil

Replica API 15 martie 2012 | 00:00 98

La Tribunalul Constanţa a avut loc, ieri, audierea mai multor martori, în dosarul de corupţie al foştilor directori ai SC Petrotrans, Octavian Natu, şi SC Oil Terminal Constanţa, Ştefan Ene, trimişi în judecată de DNA Constanţa. Printre martorii audiaţi, au fost şi actualul director general al Oil Terminal, Silviu Ioan Wagner, directorul tehnic al SC NAC Industrii SRL din Bucureşti, dar şi un martor cu identitate protejată, care a făcut declaraţii dintr-o cameră alăturată, prin intermediul echipamentelor audio-video, având imagina şi vocea distorsionate. În dosarul respectiv este vorba despre 4 persoane, Ştefan Ene, Mihai Moise, Marian Toma şi Octavian Iulian Natu, cercetaţi pentru traficul de influenţă de 50.000 de euro privind încheierea unui contract cu reziduuri petroliere. La termenul de ieri s-a discutat, în special, chestiuni comerciale legate de contractul dintre SC NAC Industrii SRL şi Oil Terminal, derulat în perioada 2009 - 2010. Instanţa a căutat să se înţeleagă dacă acest contract a avut ceva aparte, în sensul de a favoriza pe cineva anume. Directorul tehnic al societăţii din Bucureşti a fost întrebat, la un moment dat, dacă Oil Terminal a fost un agent economic important, privind relaţiile comerciale dintre cele două societăţi. Martorul a răspuns că nu, întrucât la Oil terminal s-a ajuns în disperare de cauză, întrucât produsul lor era unul de proastă calitate, care conţinea multă apă, iar de dat şpagă în acest sens nici nu se punea problema. La termenul următor, instanţa a dispus audierea şi a altor martori, tot din partea acuzării.

Potrivit rechizitoriului, pe data de 6 ianuarie 2011, inculpatul Ştefan Ene, în calitate de consilier în cadrul SC Oil Terminal SA, ar fi primit de la inculpatul Mihai Moise, reprezentant al SC NAC Industrii SRL, suma de 40.000 de dolari, pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al companiei şi pentru a-l determina să aprobe prelungirea pentru anul 2011 a unui contract în condiţii care să favorizeze firma reprezentată de Moise Mihai. În urma cercetărilor, procurorii DNA au stabilit că banii pe care i-ar fi primit Ene nu aveau să ajungă la conducerea societăţii.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272