REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Will Smith se dedublează şi se înfruntă pe sine în filmul 'Gemini Man' de Ang Lee

Will Smith se dedublează şi se înfruntă pe sine în filmul 'Gemini Man' de Ang Lee

Replica API 2 august 2019 | 00:00 359

Will Smith

Un Will Smith actual şi real şi o versiune a lui însuşi, întinerită şi recreată digital, se înfruntă în paradoxul tehnologic şi existenţialist în care se desfăşoară thriller-ul de science-fiction 'Gemini Man', noul film al regizorului Ang Lee, relatează EFE şi AFP.

Potrivit actorului, este vorba de o explorare "a tinereţii împotriva experienţei" şi o confruntare cu demonii interni.

"M-a încântat ideea ca în lăuntrul nostru să existe sămânţa celui mai negru coşmar al nostru", a explicat Will Smith la o întâlnire cu mass-media, la care a fost prezentat noul trailer al filmului. "Ne creăm propriul duşman: suntem de fapt propriul nostru duşman. Dificultăţile cele mai mari şi mai dureroase cu care ne confruntăm provin din lăuntrul nostru", a precizat el.

Will Smith este protagonistul absolut al acestui thriller care va fi lansat în cinematografe pe 11 octombrie şi în care actorul interpretează două personaje foarte diferite, dar unite între ele. Pe de-o parte este Henry, un veteran şi experimentat asasin cu simbrie şi pe de altă parte este Junior, un tânăr mercenar care îl vânează. Ceea ce nu ştie Junior, este faptul că el este o clonă umană creată din ADN -ul lui Henry.

Marea atracţie a thriller-ului de science-fiction 'Gemini Man' este că Smith îl joacă atât pe Henry, care are aceeaşi vârstă cu actorul, cât şi pe tânărul Junior, a cărui interpretare a fost înregistrată de echipa de efecte speciale pentru a realiza o versiune a sa când avea 20 de ani.

În trailer vedem un tânăr asasin având misiunea de a-l ucide pe un experimentat veteran care este, de fapt, propria sa versiune la maturitate. Tehnica utilizată este similară celei folosite recent în filmul cu actori "Regele Leu" al studioului Disney.

Însă recrearea unui chip uman a fost mult timp o ambiţie la care doar se visa, a comentat Bill Westenhofer, responsabil cu efectele speciale. "Să reuşim să-l recreăm digital a fost o mare provocare, a subliniat el. Will Smith şi mai multe dubluri au jucat rolul clonei, echipa de filmare reuşind să capteze mişcările înainte ca magia efectelor speciale să-i dea viaţă.

"A fost un salt în gol", a recunoscut regizorul Ang Lee despre ambiţioasa miză tehnologică a 'Gemini Man'.

"Familiaritatea pe care o avem faţă de chipul uman este unul dintre primele lucruri pe care le recunoaştem", a subliniat dublul laureat cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor cu 'Brokeback Mountain' (2005) şi 'Life of Pi' (2012).

El a admis totodată că implicarea cu tot sufletul şi curajul de care a dat dovadă reputatul actor pentru a conduce acest proiect complicat l-au călăuzit de-a lungul filmărilor.

Cu aerul său simpatic şi pus pe şotii care îl caracterizează, Will Smith a explicat că pentru a-l întruchipa pe tânărul din 'Gemini Man' a fost nevoit să treacă în revistă primele intervenţii în lumea spectacolului de la începutul carierei sale.

"Am fost nevoit să revăd toate gafele pe care le-am comis în lumea divertismentului", a spus el printre râsete.

La rândul său, Jerry Bruckheimer, producător al filmului, a subliniat provocarea de a găsi pe cineva cu o carieră atât de longevivă precum cea a lui Will Smith.

"Mulţi dintre voi şi-l amintesc pe Will, când avea 19 sau 20 de ani, din serialul 'The Fresh Prince of Bel-Air' (Prinţul din Bel Air), prin urmare au o amintire destul de proaspătă despre cum era la vârsta aceea", a spus producătorul, subliniind provocarea suplimentară de a-l recrea digital, aşa cum arăta el atunci, pentru 'Gemini Man'.

Ang Lee a ţinut totuşi să explice, că efectele speciale nu reprezintă totul şi că un regizor "nu poate falsifica emoţiile pe marele ecran". "Nu contează cât vor avansa noile tehnologii, cât timp acestea se vor afla în slujba relatării unei povestiri captivante şi umane", a conchis el. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272