REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

(WISTA) România elaborează Strategia NAȚIONALĂ de MOTIVARE a FEMEILOR din DOMENIUL MARITIM

(WISTA) România elaborează Strategia NAȚIONALĂ de MOTIVARE a FEMEILOR din DOMENIUL MARITIM

Replica API 6 martie 2021 | 12:47 1645

Asociaţia de femei din Domeniul Maritim și domenii conexe Women's International Shipping and Trading Association (WISTA) Romania organizează pe data de 8 martie 2021 prima sesiune de discuții privind elaborarea unei Strategii Naționale de Motivare a Femeilor din Domeniul Maritim și Domenii Conexe.

Pentru promovarea creșterii și a ocupării forței de muncă în domeniul maritim şi portuar este necesară o strategie naţională bine definită în acord cu dorinţele părţilor interesate şi cu tendinţele internaţionale, în scopul eliminării obstacolelor existente în calea egalității de gen din sector. Strategia naţională propusă de WISTA Romania va avea la bază rezultate ale studiilor ştiinţifice în domeniu.

Pentru conturarea strategiei în domeniul egalităţii de gen în sectorul maritim vor fi analizate statistici ale autorităţilor şi rezultate ale studiilor academice internaţionale, de exemplu studiul GECAMET elaborat în 2018 de Universitatea Maritimă din Constanţa alături de universităţi din străinătate.

Ținând cont de circumstanțele din acest an, când pandemia limitează întâlnirile față în față, evenimentul iniţiat de WISTA Romania va fi desfăşurat în mediul online.

Sectiuni din cadrul evenimentului Bazele Strategiei Naționale de Motivare a Femeilor din Domeniul Maritim și Domenii Conexe vor fi disponibile publicului larg pe data de 8 martie 2021 începând cu ora 15.00 pe rețelele de socializare YouTube, Facebook si LinkedIn.

,,Marcăm astfel momentul de început în conturarea unei strategii naționale deosebit de necesare in domeniul maritim şi portuar pentru a ne alinia cu alte state care promovează în mod vizibil echitatea de gen.” transmit reprezentanții WISTA România.

Referinte:

Raport final studiu international GECAMET: https://iamu-edu.org/download/final-report-of-research-project-fy2017/

Document strategic Organizaţia Mondială a Muncii ILO unde a fost citat studiul GECAMET: https://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/---ed_dialogue/---sector/documents/meetingdocument/wcms_664163.pdf

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aduce ghinion la bord.Sa stea in port.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108