REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Xavi, unul din cei mai titrați fotbaliști din istorie, și-a anunțat retragerea

Xavi, unul din cei mai titrați fotbaliști din istorie, și-a anunțat retragerea

Replica API 3 mai 2019 | 00:00 350

Xavier „Xavi” Hernandez i Creus, 39 de ani, și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon.

Xavi, mijlocașul lui Al Sadd, Qatar, a emis un comunicat în presa din Golf și a anunțat că se va retrage la finalul sezonului. Spaniolul va începe o carieră în antrenorat și a spus că va aplica principiile învățate la Barcelona, din filosofia lui Johan Cruyff.

Mesajul lui Xavi

„În următoarele patru săptămâni voi juca ultimele meciuri dintr-o carieră de neuitat, care a durat 21 de sezoane și care m-a plimbat prin toată lumea. Ca sportiv, nu te saturi niciodată să câștigi. A fost un privilegiu să joc până la 39 de ani.

E ultimul sezon ca jucător, dar vreau să văd ce-mi rezervă viitorul ca antrenor. Filosofia mea reflectă stilul dezvoltat de ani de zile sub influența lui Johan Cruyff și a celor din La Masia (n.r. academia Barcelonei). Asta s-a văzut în felul în care am jucat fotbal la Barcelona. Îmi plac echipele care preiau inițiativa, joacă un fotbal ofensiv și se întorc la ceea ce reprezintă esența fotbalului pe care îl iubim încă din copilărie: posesia. Ce am reușit în ultimele două decenii a fost un privilegiu și de aceea cred că e obligația mea să iau inițiativa pe teren”

Mesajul lui Xavi

Xavi, crescut la juniorii Barcelonei, a debutat oficial în Cupa Catalunyei pe 5 mai 1998. A marcat primul gol pe 18 august 1998, în Supercupa Spaniei, iar primul meci în LaLiga l-a jucat în 3 octombrie 1998, contra Valenciei.

12 goluriîn 133 de meciuri are Xavi la naționala Spaniei, pentru care a debutat în 15 noiembrie 200

Pentru Barcelona, Xavi a bifat 769 de meciuri, cele mai multe din istoria clubului. A marcat 85 de goluri și a oferit 182 de pase. La Al Sadd, unde joacă din 2015, are 22 de goluri și 28 de pase de gol, în 84 de meciuri.

Xavi, palmares fabulos

Xavi este unul dintre cei mai titrați fotbaliști din istorie, câștigând toate trofeele majore din fotbalul mondial.

Xavi este campion mondial și dublu campion european cu naționala Spaniei, fiind „creierul” echipei care a dominat fotbalul din 2008 până în 2012. Tot cu naționala iberică, Xavi a fost campion mondial sub 20 de ani, în 1999.

La Barcelona, Xavi a fost unul dintre oamenii-cheie ai celei mai glorioase perioade din istoria catalanilor.

„Fotbalul este un mod magnific de a uni oamenii și de a le schimba viața în bine. În martie am avut privilegiul de a vizita India pentru prima dată. Am fost inspirat de povestea lui Umesh Rathod, un fan de 15 ani pe care l-am întâlnit în Mumbai. Umesh are zilnic de de înfruntat multe dificultați în comunitatea în care trăiește. Acolo, accesul la apă este limitat și mai mulți copii sunt obligați să renunțe la școală pentru a munci și pentru a-și ajuta familiile. Părinții lui au insistat ca el să continue să invețe și l-au încurajat să își urmeze pasiune: fotbalul. I-am cunoscut familia, mi-a arătat casa și mi-am dat seama că poate trece peste orice situație și că fotbalul îl ajută enorm”- Xavi, în mesajul de adio

trofee

4 UEFA Champions League

8 campionate al Spaniei

3 Cupe ale Spaniei

8 Supercupe ale Spaniei

2 Supercupe ale Europei

2 Campionate Mondiale ale Cluburilor

campion al Qatarului

Cupa Emirului

Cupa Qatarului

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212