REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Yoko Ono, adolescenţă chinuită. Tatăl a fost trimis în lagăr, iar mama ei cerşea mâncare

Yoko Ono, adolescenţă chinuită. Tatăl a fost trimis în lagăr, iar mama ei cerşea mâncare

Replica API 8 iunie 2021 | 00:00 637

Fosta parteneră de viaţă a lui John Lennon n-a fost niciodată pe placul fanilor The Beatles, fiind adesea învinuită că a despărţit una dintre cele mai mari trupe din istoria muzicală. Însă viaţa ea a fost presărată cu momente dificile încă din primii ani de viaţă, când nu-l cunoscuse pe cel care avea să-i schimbe viaţa pentru totdeauna.

Yoko Ono

Părerea generală despre artista japoneză de 88 de ani – care a fost, la un moment dat, soţia lui John Lennon – nu este bună nici în ziua de azi, când fostul membru al trupei britanice nu mai există de ceva vreme, iar ea este o femeie cu o experienţă de viaţă destul de bogată, scrie clickpentrufemei.ro.

De fapt, Yoko este supravieţuitoarea bombardamentului oraşului Tokyo în cel de-al Doilea Război Mondial şi a fost nevoită să îndure momente crunte după încetarea atacului cu bombe.

Familia Ono a trebuit să se ascundă într-un buncăr subteran în noaptea de 9 martie 1945, când oraşul în care locuiau, Tokyo, a fost atacat de armata americană. Supravieţuiseră cu toţii atacului cu bombe, însă viaţa lor n-a mai fost niciodată aceeaşi din momentul în care au ieşit la suprafaţă şi au descoperit distrugerile şi disperarea din jurul lor.

Înfometarea era principala problemă cu care se confruntau supravieţuitorii bombardamentelor din cel de-al Doilea Război Mondial. Familia lui Yoko fusese una privilegiată şi destul de bogată până în momentul în care atacul oraşului Tokyo le-a distrus casa, bunurile şi i-a redus la nivelul tuturor celorlalţi supravieţuitori amărâţi, care se zbăteau să facă rost de mâncare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272