REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Zeci de câini şi pisici otrăviţi la Năvodari şi nici un indiciu privind vinovaţii

Zeci de câini şi pisici otrăviţi la Năvodari şi nici un indiciu privind vinovaţii

Replica API 5 octombrie 2011 | 00:00 232

Nu sunt fonduri pentru analiza substanţelor otrăvitoare

Nu sunt fonduri pentru analiza substanţelor otrăvitoare

Panică în rândul năvodărenilor. Zeci de câini maidanezi, dar şi animale cu stăpân au murit, în ultimele zile, după ce persoane necunoscute au aruncat granule de substanţe toxice pe spaţiile verzi din oraş. Poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz, însă spun că cercetarea este îngreunată de lipsa... cadavrelor! La rândul lui, reprezentantul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Constanţa, Zeadin Murat, a declarat că a primit mai multe sesizări prin care locuitorii din Năvodari acuză că animalele din oraş sunt ucise cu otravă, ba mai mult, există şi temerea că pastilele toxice ar putea fi ingurgitate, accidental, de copii.

"Am fost sesizat că în apropierea Şcolii nr. 1 din Năvodari au fost găsite mai multe cadavre de câini şi pisici după ce ar fi fost otrăvite. Se adună probe în acest sens. Este greu de precizat câte animale au fost afectate. La acest moment nu se cunoaşte cu ce au fost otrăvite şi nici nu se cunosc vinovaţii", a declarat Zeadin Murat. Reprezentanţii Primăriei Năvodari se delimitează de incidente şi anunţă că va afce tot posibilul pentru identificarea celor care au aruncat otrava pe străzi. Şi Poliţia Năvodari face cercetări, mai cu seamă că au fost depuse sesizări pe această temă. "Luni, la Poliţia Năvodari au fost depuse două sesizări, semnate de mai multe persoane, în care se spunea că în jurul blocurilor în care locuiesc, pe spaţiile verzi, au fost aruncate granule de substanţe toxice, probabil Furadan, iar în urma ingerării acestor substanţe mai mulţi maidanezi, dar şi câini care aparţineau semnatarilor sesizărilor, au decedat sau au ajuns în stare gravă la medicii veterinari", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Gelu Manolescu. El a precizat că poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz, dar, deocamdată, nu au indicii cu privire la cine ar fi putut arunca respectivele granule şi nici dacă acestea au provocat moartea animalelor. În privinţa identificării substanţei care a dus la moartea patrupedelor, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Constanţa, Zeadin Murat, a ţinut să precizeze că cineva va trebui să plătească contravaloarea analizelor de laborator. Momentan, asociaţia nu dispune de aceste fonduri.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272