REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Zeci de constănţeni, între care şi GRAVIDE, blocaţi pe drumuri în judeţul Constanţa!

Zeci de constănţeni, între care şi GRAVIDE, blocaţi pe drumuri în judeţul Constanţa!

Replica API 18 ianuarie 2016 | 12:09 340

Zeci de persoane aflate în mai multe mașini sunt blocate în zăpezi, pe drumuri din județul Constanța, printre acestea aflându-se și o gravidă, anunţă Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea! Este vorba despre o maşină blocată între Cerchezu şi Nergu Vodă, în maşină aflându-se şi o gravidă în 8-9 luni.

De asemenea, patru mașini în care sunt 16 persoane sunt blocate între localitățile Bugeac și Ostrov. Conform ISU Dobrogea, pentru scoaterea acestora din zăpadă intervine o șenilată care s-a întors de la Silistra - Bulgaria, după ce a transportat la spitalul din respectiva localitate o tânără din satul Almalău, comuna Ostrov, care trebuie să nască.

O altă mașină, cu o persoană, este blocată între localitățile Gârliciu și Hârșova.

De asemenea, un autovehicul cu două persoane este înzăpezit între Stupina și Hârșova, în timp ce o mașină cu patru persoane este blocată între Cerchezu și Negru Vodă.

În toate cazurile, precizează ISU Dobrogea, se acționează cu utilaje de deszăpezire.

UPDATE

LA orele 23.00 erau în continuare 31 de localități fără curent electric, la fel și la ora 5.00, atunci când, de asemenea, 5 localități erau izolate, fiind vorba despre: Saraiu, Pantelimon, Călugăreni, Runcu și Vulturu.

Tot la ora 5.00, o mașină în care se afla o persoană era blocată între Negru Vodă și Cerchezu și 2 mașini cu 3 persoane între Remus Opreanu și Peștera.

Tânăra rămasă înzăpezită la Ostrov a NĂSCUT în Bulgaria!

Tânăra din Ostrov, preluată de către militarii din cadrul ISUDobrogea, în seara de duminică, 17 ianuarie, și transportată la o unitate spitalicească din Silistra, Bulgaria, a născut în jurul orei 1.45. Aceasta are un băiețel de 3 kilograme și amândoi sunt în afara oricărui pericol.

Mai multe gravide au avut nevoie de ajutor!

Amintim că o tânără de 21 de ani a avut nevoie de ajutor în seara de duminică, 17 ianuarie, în jurul orei 19.00. Aceasta este din localitatea Almălău, cu sarcină la termen. Însă, când i-a venit sorocul, cadrele medicale nu au putut ajunge în localitate, motiv pentru care la fața locului s-au deplasat și militarii din cadrul ISU cu o șenilată. Gravida a fost preluată și transportată la o unitate medicală din Silistra, ea născând un băiețel sănătos în judrul orei 1.45. Totodată, amintim faptul că o altă femeie a avut nevoie de intervenția pompierilor întrucât rămăsese înzăpezită la Runcu, tot în seara de duminică. A fost scoasă dintre nămeți cu ajutorul unei șenilate, în care se aflau doi paramedici SMURD de la Detașamentul Medgidia. Aceasta a fost însoțită până la Nicolae Bălcescu, de unde a fost preluată de o ambulanță pentru transport și condusă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ajungând în siguranță. În jurul orei 5.00, din noaptea de duminică spre luni, 17 spre 18 ianuarie, un alt caz medical era înregistrat pe drumul dintre Cerchezu și Negru Vodă. Era vorba despre o femeie însărcinată în 8 – 9 luni, care trebuia să ajungă la spital. La fața locului au ajuns o ambulanță și utilajele de deszăpezire, pacienta fiind transportată la spital în siguranță.

Citește și: Zeci de persoane, blocate în Hârșova. Au fost cazate la primărie

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272