REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Zeci de constănțeni, nevoiți să aștepte anul 2021 pentru a se debranșa de la RADET

Zeci de constănțeni, nevoiți să aștepte anul 2021 pentru a se debranșa de la RADET

Replica API 22 octombrie 2020 | 00:00 3114

Zeci de constănțeni care au depus cereri de debranșare de la RADET vor fi nevoiți să aștepte până în primăvara anului viitor, întrucât deconectările nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire potrivit Legii 325/2006. Liviu Popa, directorul Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanța, a precizat, pentru Replica, faptul că în cursul acestui an au fost rezolvate aproximativ 2.000 de cereri de debranșare/deconectare, urmând ca restul de cereri, aproximativ 70, să fie rezolvate anul viitor.

„Întrucât mai sunt solicitanți pentru deconectare/debranșare care au primit Aviz favorabil, dar cărora nu li s-a putut executa lucrarea de deconectare motivat de faptul că între timp au fost încărcate instalațiile pentru efectuare probe la rece, RADET Constanța îi asigură pe cei în cauză că vor beneficia de deconectare/debranșare după oprirea furnizării căldurii”, au transmis reprezentanții RADET Constanța.

Ca o comparație față de anii trecuți, numărul constănțenilor care cer să se debranșeze de la serviciile RADET a stagnat la aproximativ 2.000. Cei care vor să renunțe la sistemul centralizat de distribuţie a energiei termice sunt nevoiți să plătească o taxă de 500 de lei. Conducerea RADET a transmis că toate avizele favorabile emise în anul 2020 și nesoluționate încă, își păstrează valabilitatea și în 2021.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce debransare ca radet nu are relatie contractual decit cu asociatia nu cu locatrii din bloc deci te debransezi de la asociatie si la revedere radetul are repartitor de costuri la intrarea in bloc fix acolo se termina zona de influenta radet , atit timp cit asociatia plateste ce inregistreaza repartitorul de la intrare este doar problema interna a blocului ce si cite apartamente mai ramin in sistem , a venit cumva radet sa schimbe instalatia interioare din bloc coloane si alte chestii ? nu asta este treaba asociatiei deci treaba radet sa termina in capatul unui robinet la intrerea in blocPUNCT
0
0
Care 500? 200ron aviz debransare, 100 ron taxa analiza dosar gasesc ei o metoda ilegala apoi 500ron si nu vin ei sa puna dopuri. Trebuie sa chemi un instalator sa ti puna dopuri ei vin doar sa incaseze ilegal acesti bani. Abuz marca radet.
6
0
Taxa perceputa de RADET pentru debransare este un mare abuz. Practic acesta se face stapan pe interiorul apartamentului dictand scoaterea caloriferelor sau nu. Ce treaba are RADET-ul daca eu imi scot caloriferele ?
8
0
cum 500 asociatia 510 din cartierul cet a incasat 700 pentru debransare de la o scara intreaga acum care e taxa reala?
8
0
multi s-au debransat si n-au platit nimic. Cand schimbati operatorul de cablu platiti ceva?adica azi nu mai vreau sa fiu la RDS si ma mut la altul, platesc ceva?evident ca nu, daca schimb operatorul de telfonie platesc ceva?de ce sa platiti daca schimbati modul in care va incalziti locuinta?taiati-le tevile si sa va dea in judecata si va garantez ca castigati, sunteti proprietari pe casele voastre aveti toate drepturile, nu sunteti chiriasi in casele lor ca sa va dicteze ei cum si ce sa faceti
17
0
La radet e o cloaca de comunisti inputiti ,esti la cheremul lor sa te debranseze si iti iau si 500 de ron taxa fara sa faca efectiv nimic.Pentru prostanii care inca platesc dublu incalzirea o sa va faca mascariciul de mazare un CET nou, lucreaza la schite din parnaie.
16
0
Trebuie audit de urgenta la RADET , acolo se petrec infractiuni. Cica Dorel Liviu Popa ar fi demisionat din PSD ca sa ramana director. Virgile da- l afara ca d-aia te-am votat.si pe ceilalti din conducere ca au facut impreuna ce au facut.
15
0
Nu conteaza asteptarea cat conteaza debransarea
11
0
iti vine si tie randul la Poarta Alba pentru matrapazlacurile facute !!! Futu-va-n gat de hoti !!!
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108