REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Zeci de copii au ajuns la spital, iar din farmacii au dispărut medicamentele antitermice

Zeci de copii au ajuns la spital, iar din farmacii au dispărut medicamentele antitermice

Valentina CAMARA 26 decembrie 2022 | 09:15 706

Medicii au lucrat la ”foc continuu” iar timpul de așteptare a crescut la câteva ore, pentru cazurile care nu erau de maximă urgență. Cei mai mulți pacienți sufereau de bronșiolită sau gripă, însă simptomele nu au fost grave, iar micuții au fost lăsați de medici să plece acasă.

Mai multe apeluri la 112 decât într-o zi obișnuită

Ajutaţi-ne să vă putem ajuta. Să se gândească înainte de a pleca de acasă dacă situaţia este atât de gravă încât copilului îi trebuie analize sau perfuzii”, a declarat medicul Mihai Craiu.

Și medicii de pe ambulanță au avut o zi extrem de aglomerată. În prima zi de Crăciun, numărul de apeluri la numărul de urgență 112 a crescut cu aproximativ 40% față de o zi obișnuită.

Majoritatea cazurilor la care s-a solicitat intervenția de urgență au avut, însă, legătură cu problemele digestive sau cele provocate de consumul exagerat de alcool, specifice în această perioadă a anului.
Penurie de medicamente în farmacii, după Crăciun

O altă problemă este cea a alimentării cu medicamente antitermice ale farmaciilor care funcționează în regim non-stop, în Capitală.

Duminică seara, în majoritatea unităților nu mai existau siropuri pentru copii, iar stocul nu va mai fi refăcut până marți sau miercuri, atunci când va fi reluată aprovizionarea.

De Crăciun, la toate farmaciile deschise în București a fost coadă, majoritatea cazurilor fiind cele cu simptome de febră și tuse, mai ales în rândul copiilor.

Care sunt simptomele care necesită consultul medical urgent

Chiar și așa, medicii au făcut apel la părinți să evite panica și să nu se mai prezinte la medic după primele semne ale bolii, pentru a nu bloca activitatea medicală din cadrul unităților de primiri urgențe.

În cazul bronșiolitei, simptomele cele mai îngrijorătoare sunt atunci când copilul respiră cu dificultate sau nu se poate alimenta în mod corespunzător, potrivit fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614