REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Campanie umanitară: 20 de copii proveniți din medii defavorizate vor veni în tabără la mare

Campanie umanitară: 20 de copii proveniți din medii defavorizate vor veni în tabără la mare

Replica API 3 iulie 2022 | 00:00 1331

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, s-a întâlnit cu Mihai Căldăraru Directorul Executiv al Direcției Generale de Asistență Socială România. Au vorbit despre proiectele Sociale vulnerabile și tabăra destinată copiilor proveniţi din Centrul de plasament Sfântul Nicolae și copii defavorizați cu studii bune la învățătură.

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la primit duminică la Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Constanța pe Tânărul voluntar, Mihai Căldăraru, vine cu o nouă acţiune în sprijinul copiilor din medii defavorizate. 30 de copii care nu au văzut niciodată marea vor merge într-o tabără din staţiunea Mamaia unde vor primi cea mai bună atenţie. Pentru acest demers, Mihai, este în căutare de sponsori dispuşi să ofere fel de ajutor. Tabăra destinată copiilor face parte din campania „Zâmbetul pe chipul copiilor defavorizaţi”. Această campanie reprezentă o oportunitate pentru a crea un mediu favorabil în zonele rurale și urbane, unde copiii și tinerii își pot dezvolta talentele și pot îmbunătăți sănătatea.

Taberele de vară vor stimula o dezvoltare distractivă și eficientă pentru copii declară tânărul Mihai Căldăraru, Directorul Executiv al Direcției Generale de Asistență Socială România. La această tabără vor participa copii din comuna Rădăuţi, comuna Smeni şi copii instituționalizați. Pe Mihai Căldăraru îl puteţi contacta la numărul de telefon 0739.377.777. Directorul Executiv al Direcției Generale de Asistență Socială România din cadrul A.E.D.O.P.S. a stat de vorbă cu Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, anunțat ca îl va sprijini pe Mihai Căldăraru cu tot ce îi stă în putință.

Mihai Căldăraru, un tânăr crescut în orfelinat, se zbate ca să-i ajute pe cei abandonați

Mihai Căldăraru, 36 de ani, din București a luptat mult pentru a se ridica din “prăpastia” în care a fost aruncat chiar de aceia care i-au dat viață, părinții. A fost abandonat de părinți imediat după naștere. A îndurat viața grea din orfelinat, cu abuzuri și nedreptăți. Sănătatea i s-a șubrezit, dar nu s-a lăsat doborât și s-a ambiționat să își croiască un drum în viață, singur, doar el și Dumnezeu.

Voință de fier. Putere de a lupta. Perseverență. Dorința de a ajuta și de a face bine. Curaj. Demnitate. Omenie. Pasiune pentru adevăr. Toate aceste atribute îl caracterizează pe Mihai Căldăraru, a cărui poveste de viață emoționează și, totodată, inspiră.

Mihai Căldăraru este un tânăr de 36 de ani, din București, care și-a învins destinul. Viața nu a fost deloc blândă cu el și nu l-a menajat în niciun fel. Mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de părinți imediat după naștere. Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale i-au deteriorat starea de sănătate. Totuși, aceste încercări l-au ambiționat pe Mihai să-și îndeplinească visul: de a ajuta și de a aduce bucurie copiilor care au trecut prin aceleași suferințe, asemenea lui. Lipsit de dragostea maternă și trăind printre străini, Mihai a luptat zi de zi să depășească provocările și să meargă mai departe.

Tânărul a ajuns să urmeze cursurile unei Școli de Arte și Meserii, după care a urmat Școala Populară de Artă și un curs de inspector de resurse umane. Abia după ce a părăsit orfelinatul, a putut înțelege drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat timpul, energia, resursele interioare pentru ajutorarea acestora. Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase.

Mihai Căldăraru este un om mic, dar cu un suflet mare și o minte ageră, care a reușit să se remarce prin muncă, seriozitate și caritate.

Dorind să aducă speranța unor zile mai bune, în aceste timpuri pline de încercări, Mihai Căldăraru se află acum în plină campanie umanitară, unde încearcă să adune sponsorizări, pentru a le oferi celor care nu au posibilități financiare și trăiesc la limita sărăciei.

Campania Umanitară “Din ce dai îți clădești în Rai!”

Obișnuit să facă fapte bune, Mihai Căldăraru, Director Executiv Direcția Generală de Asistență Socială AEDOPS România, a organizat a două tabăra destinată copiilor proveniți din Centrul de plasament.

Vacanță de vara a sosit și mulți părinți își trimit copiii în tabăra la mare. Din păcate sunt însă și micuți care nu au văzut litoralul niciodată, nici măcar la televizor.

Și asta din cauza că provin din familii destrămate sau atât de sărace încât nu le pot oferi mai nimic, unii locuiesc în centre de plasament, iar alții în condiții greu de imaginat.

Mihai Căldăraru o organizație non profit, vrea să le ofere acestor copii o experiență cu adevărat de neuitat, aducându-i pentru câteva zile la mare, într-o tabăra, în cadrul campaniei "Un mic gest poate schimbă o lume întreagă!", se arată într-un comunicat.

În aceste zile, el a venit la Constanța, unde a cerut sprijinul autorităților locale.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a promis că va găsi o soluție pentru a ajută acești copii să-și completeze cu experiențe fericite puzzle-ul copilăriei triste ai cărei eroi sunt.

"Sperăm și noi că autoritățile să găsească o formulă cât mai generoasă pentru că, în felul acesta, 20 de copii să poată zâmbi cu adevărat timp de câteva zile, poate cu sinceritatea și preaplinul pe care nu le-au resimțit niciodată pentru că viață nu le-a dat voie", a declarat acesta.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614