REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Zeci de MAȘINI de LUX FURATE din Constanța, de NEGĂSIT

Zeci de MAȘINI de LUX FURATE din Constanța, de NEGĂSIT

Replica API 24 iunie 2021 | 16:59 8142

De-a lungul ultimilor ani, zeci de constănţeni s-au trezit peste noapte că au rămas fără maşinile din dotare. Hoţii de autoturisme au apelat la tot felul de şiretlicuri, reuşind, astfel, să dea lovitura în Constanţa. Printre mărcile de maşini furate cu ani în urmă şi care nu au fost găsite nici până în ziua de astăzi se numără Volvo, Ford, BMW, Volkswagen, Audi şi Land Rover, unele dintre ele fiind dispărute de mai bine de 10 ani.

Audi R8, dispărut fără urmă de 4 ani

Hoţii de autoturisme au apelat în ultimii ani la o gamă diversificată de modalităţi prin care i-au lăsat pietoni pe unii dintre şoferii constănţeni. Pe lângă utilizarea de dispozitive electronice pentru dezactivarea sistemelor de siguranţă şi forţarea încuietorilor şi a contactului autoturismelor, hoţii au sustras maşini profitând şi de neglijenţa proprietarilor care le-au lăsat pornite sau cu cheile în contact. Aşa se face că, la Constanţa, sunt maşini dispărute chiar şi de peste 10 ani, cărora poliţiştii nu le-au mai dat de urmă.

Aşa este şi cazul unui Subaru Tribeca, de culoare negru, furat la data de 21.01.2010 din municipiu. Cum hoţii au aspirat la maşini scumpe şi extravagante, un constănţean a rămas cu ochii în soare după ce i-a fost furat autoturismul marca Audi R8. De culoare gri, maşina a fost furată la data de 13.11.2017, tot din municipiu.

Volvo, Mercedes, Land Rover şi BMW printre mărcile preferate de hoţi

Poliţiştii precizează că în cele mai multe dintre situaţii, autorii urmăresc în prealabil victimele şi aşteaptă momentul prielnic pentru a acţiona. La Constanţa, pe lângă autoturismele furate care au fost menţionate mai sus, au mai existat şi alte dispariţii misterioase. De exemplu, un Range Rover Sport a fost declarat furat la data de 24.08.2019 şi nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu un Volvo XC90, de culoare verde, care a fost furat în luna septembrie a anului 2020. Printre maşinile furate cu ani în urmă şi care nu au fost găsite nici acum se mai numără şi Ford Mondeo, BMW X3 şi BMW X6, Volkswagen Jetta, şi Mercedes E.

Recomandările poliţiştilor

Pentru a preveni asemenea situaţii, poliţiştii recomandă ca la coborârea din autoturism să fie scoasă cheia din contact, iar certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului nu trebuie păstrate în acesta. “Parcaţi autoturismul astfel încât sa fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate; montaţi un sistem de alarmă antifurt, schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului, dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia; anunţaţi imediat Poliţia dacă v-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului; în situaţia în care aţi devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plăti o sumă de bani în schimbul recuperării, nu vă angajaţi în acest schimb pe cont propriu. Apelaţi la lucrătorii de poliţie specializaţi, care vor acţiona profesionist pentru recuperarea autoturismului şi prinderea autorilor”, sunt recomandările poliţiştilor.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate sunt la Rafte Daniel
3
0
Baeti baga marfa in Mamaia...
2
0
Se taie si se duc ca piese , si le asambleaza
1
0
Le gasiti in Irak,Siria sa Libia.
1
1
Merg bine masinile in Tiraspol, stati linistiti
9
1
asta dovedeste cat de competenta este politia, cum sa nu gasesti masini furate?
8
1
Mergeti la piron madalin si lefterica daniel din cernavoda ,ei leau furat pe toate
8
0
daca aveau matiz, skoda, citroen sau alta masina de om normal, n-o fura nimeni!
5
6
multe sint furate cu acordul proprietarilor,frauda la asigurari!
16
4
Le gasiti in Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Rusia, etc
16
0
Noi ciordim doar din Germania apoi le vindem.
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108