REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ZECI de ȘOFERI au rămas FĂRĂ permise din cauza AFECȚIUNILOR MEDICALE

ZECI de ȘOFERI au rămas FĂRĂ permise din cauza AFECȚIUNILOR MEDICALE

Replica API 19 aprilie 2021 | 12:45 6965

Conform unei statistici furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, În perioada 01.01.2020-31.12.2020, au fost suspendate 42 de permise de conducere, ca urmare a sesizărilor venite de la medici. De asemenea, în perioada menționată, în județul Constanţa au fost înregistrate 7 accidente rutiere mortale în care au fost implicaţi conducători auto cu vârsta de peste 60 de ani. Despre cât de îngrijorătoare sunt aceste statistici, reporterii Replica au vorbit cu Liviu Vîrșă, șeful Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Constanța.

Șoferii vârstnici ar trebui să facă vizita medicală mai des

”Cred că numărul acesta de permise suspendate este unul destul de mic (42), având în vedere că în județul Constanța sunt mai mulți de 200.000 de posesori de permise de conducere. În privința vârstei, nu cred că are o atât de mare importanță, pentru că probleme de sănătate poți să ai oricând. Aici e vorba de afecțiunile medicale pe care ar trebui să le dibuiască medicii și să anunțe autoritățile. Vârsta poate că are relevanță de la 70 și ceva de ani în sus, însă, în zilele noastre, există persoane tinere care pot avea afecțiuni care să le afecteze capacitatea de a conduce. Cred că pentru cei în vârstă ar trebui să existe o lege care să îi oblige să se prezinte la vizita medicală mai des.” a declarat Liviu Vîrșă, pentru ziarul Replica de Constanța

Liviu Vîrșă

Medicii ar trebui să se implice activ

În privința modului în care medicii ar trebui să reacționeze când o persoană suferă de afecțiuni incompatibile cu calitatea de conducător auto, șeful Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Constanța a fost categoric: ”Un medic dacă vede că un om suferă de o afecțiune incompatibilă cu calitatea de conducător auto, trebuie sa-l trimită undeva să își facă un control medical. Trebuie neapărat ca medicii să aplice ceea ce le este impus prin lege. ”

Ce spune legea

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidenţa sau îngrijirea sa, prezintă afecţiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului sănătăţii emis conform alin. (2), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistenţă medicală autorizată“, prevede acum Codul Rutier.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pismis vrea sa faca servici numai amanta lui ....nu accepta pe altcineva .
1
0
Control la cap mai serios
1
0
Vand motorina furata de la Tiruri !
2
0
Alo, domnu , esti cel mai jeg sef din toti care au fost. Mars.
1
1
Nu sunt deacord cu cei care spun"da deacord dar pe ailalti nu ii vedeti"pentru ca legea trebuie respectata de toata lumea;daca un hot prins la furat da in gat alt hot mai mare decat el asta nu inseamna ca el este nevinovat.
2
0
Bai desteptu planetei, in articol e vorba de accidente mortale. Pentru cele fara victime, adica doar cu pagube materiale, incepand de la o bara zgariata pana la dauna totala, se ocupa RCA-ul, daca stii ce inseamna.
6
2
Deci in 2020 avem 7 accidente mortale cauzate de varstnici. Deci cam un accident la doua luni. Fantastic. Dar, asa cum se spune mai jos, cate accidente mortale provoaca cei intre 20 si 30 bauti, drogati sau vitezomani? Care-i statistica domnu' politist? Sau e top secret?
25
0
bai soferule da cand da unu peste tine si dupa zice ca nu a vazut stopul sau ca se simtea rau in momentul ala si iti da dauna totala la masina cum e ? iti zic eu ca din cauza vizitei medicale facuta pe naspa se intampla mai multe accidente decat drogatii si betivii tai
8
14
Dar cu drogatii si betivii tineri, care este statistica la accidente? V-a casunat pe varstnici ? Luati-i si omorati-i sa scapati de ei, le luati si pensiile sa va mariti salarille nesimtite pentru care nu faceti nimic inteligent
28
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614