REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
8.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Zeci de şoferi protestatari, care circulau pe contrasens, lăsați fără permis de conducere

Zeci de şoferi protestatari, care circulau pe contrasens, lăsați fără permis de conducere

Victor ROTARU 18 ianuarie 2024 | 00:00 6658

Peste 50 protestatari care voiau să se alăture protestului transportatorilor și fermierilor din județul Constanța au fost blocați marți, 16 ianuarie, în zona sensului giratoriu de la Agigea și li s-au luat permisele de conducere pentru că au circulat pe contrasens. Oamenii spun că jandarmii le-ar fi spus că le fac drum pentru a merge la protest, ca să nu mai stea în coloană, la capătul drumului așteptându-i polițiștii cu amenzile.

Zeci de soferi protestatari, care circulau pe contrasens, lasati fara permis de conducere

Șoferii care au circulat pe contrasens de la sensul giratoriu de la intersecția A2/DN 39 Agigea până la Poarta 7, la indicația jandarmilor, spun protestatarii, au rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de patru luni. Fiecare dintre aceștia a primit câte o amendă, unii în valoare de 1500 de lei, iar alții în valoare de 4000 de lei. Oamenii sunt revoltați de faptul că trebuie să-și lase mașinile pe loc. Ei spun că jandarmii le-ar fi spus că le fac drum pentru a merge la protest, ca să nu mai stea în coloană, la capătul drumului așteptându-i polițiștii cu amenzile. Alții spun că au fost amendați sau au rămas fără permise, deși nu erau la protest, ci se îndreptau spre locul de muncă.

Accesul pe la Poarta 7 nu era permis, era blocat de APC și Rutiera și ne-au îndrumat sa merge pe autostrada. La intrarea din Agigea pe autostradă, era un echipaj pe ruta spre Constanța/Ovidiu/București și unul spre Agigea Port. Am făcut stânga la Agigea Port sa ma duc la muncă și am rămas blocat în coloana. O duba de la jandarmerie au tras lângă mine și au spus ca nu am șanse și să întorc și să urmez celelalte mașini care vin din spate, că au ordin de la rutiera să îi scoată pe cei care se duc la munca înapoi la sensul se la Agigea și sa se intre pe la Poarta 10. Am întors și i-am urmat. În final, un agent a venit să filmeze toate mașinile cu aparatul de pe mașina și altul să vină să ne ia permisele.”, a transmis unul din protestatari.

Zeci de soferi protestatari, care circulau pe contrasens, lasati fara permis de conducere

50 de participanți la protestul din Constanța au rămas fără permisul de conducere deoarece jandarmii contănțeni le-au dat indicații ilegale pe Autostrada A4, aceștia întinzându-le o cursă pentru a merge pe contrasens.”, au mai spus protestatarii.

Ce spune IPJ Constanța

În seara de 16 ianuarie a.c., cu ocazia protestului transportatorilor și fermierilor desfășurat în județul Constanța, coloana de protestatari a pătruns pe Autostrada A4, pe sensul contrar sensului de circulație, punând în pericol grav siguranța traficului rutier în zonă.  Pentru a înlătura pericolul evident la adresa participanților la trafic, a forțelor de ordine care însoțeau coloana de protestatari și pentru a evita producerea de evenimente rutiere, polițiștii rutieri au procedat la oprirea, legitimarea și identificarea conducătorilor auto. Ulterior, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute în vederea suspendării tot atâtea permise de conducere.  Dorim să menționăm faptul că polițiștii constănțeni au acționat și acționează permanent în interesul și pentru siguranța cetățeanului, măsurile fiind luate pentru a asigura un trafic rutier sigur și fără riscuri pentru toți participanții la trafic, în contextul desfășurării protestelor din județul Constanța.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța. 

Ce spune Jandarmeria

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public prin care se acuză o "capcană" a Jandarmeriei pentru protestatari, Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române face următoarele precizări:

În data 16.01.a.c., coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoțită de o autospecială de jandarmi, cu direcția către Port. Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloană de tiruri, echipajul de jandarmi și autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staționeze, ca urmare a acestui blocaj. Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porților 7 și 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecționat către aceste zone. Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe banda de urgență, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgență spre zona porților 7 și 9. 

Înainte de efectuarea acestei manevre, un jandarm a coborât din autospecială, observând că o parte dintre autovehiculele intenționează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere acestora că trebuie să staționeze în locul unde se aflau. Menționăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceștia trebuie să-i urmeze. Deplasarea autovehiculelor care făceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a  acestora, fără a fi rezultatul unei indicații din partea forțelor de ordine.” au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ahahah ce ma bucur ca au patit-o patrupezii astia primitivi
4
8
De asta voi vota aur.M-am saturat sa votez pnl,iar de psd nici nu se pune vorba!Să le incurcăm puțin combinațiile…
4
11
Se respectă numai indicatiile politistului rutier si eventual de frontiera sau ISCTR. Faptul ca manivelă asculta de indicatiile jandarmilor... e alta problemă. Prostia se plătește.
12
5
Intrebare: “fermierilor” castigati la fel de bine cand urlati la protest ca atunci cand munciti? Ca poate ar trebui sa cereti de la stat si subventii pentru orele de protest. Ba hahalerelor blocati drumurile cu tractoare luate pe fonduri si acum urlati ca nu aveti bani sa le alimentati? Unde naiba e contributia voastra? Irigatii pauza, dar e de vina seceta nu voi ca nu udati culturile. Tipati iar ca ucrainenii vin cu pret scazut si dati voi faliment, v ati intrebat de ce naiba cereri voi pret pe cereale de zici ca e aur? Mergeti naibii la munca nu la pomana socialista.
13
7
bwahahahahahaahahahahah
4
3
De aia au băieții pensie la 47 de ani ca au grije de stăpâni, restul la muncă până la 65 de ani, dacă ii mai apucați!
10
4
nu stiau tzaranoiii ca la cta dicteaza smekeria
6
7
Când cetățeanul nu respectă legea este sancționat dar statul care încalcă legea cum poate fi sancționat ? Statul care nu are bani indiferent de cat cresc taxele . Vom atinge 100% taxe și impozite si statul tot nu o să aibă bani .
20
5
Ft bine ft bine Așa meritați ,vreți subvenții fwtva in gura ? Kkneam pe voi de la primul fermier pana la ultimul ,cereri zilnic subvenții dar nu oferiți nimic in schimb ,voi numai pierderi aveti,o roșie nu sunteți in stare sa scoateți nici dintr-un miliard dacă vi-l da,subvenție pt noul Mercedes mai exact . Sa se înțeleagă ,cu transportatorii sunt de acord ,RCA,motorina ,rovinieta plafonare pt toate
18
14
Cu tiruri si tractoare de sute de mii de euro manipulati de niste idioti gen george simion si victor ponta ..
9
16
Nu mai sunteti o echipa? Ce pazesc ceilalti protestatari?
11
5
Tipic r*mânesc, au fost "botanicieni", au luat-o pe interzis, au plătit! Jandarmii nu au dreptul să dirijeze circulația, mersul pe contrasens pe autostradă se sancționează, mersul pe banda de urgență se sancționează! Domnia și partea cealaltă se plătesc! Citeşte întreaga ştire: Zeci de șoferi care se duceau la protest în portul Constanța acuză jandarmii că i-au dirijat să meargă pe contrasens pe A4. Au fost lăsați apoi fără permise de către polițiști | VIDEO
15
6
babaietz, asta se numeste cheie in limbaj de cartier. Succes!
22
2
Militia imediat aplica legea cu cetatenii care muncesc cinstit , cu traficantii de droguri si infractorii nu sunt asa viteji ca multi sunt in libertate sau au fugit din tara
26
5
Nimic surprinzator,speciali angajatzi ai M.A.I.ii apara cu toata puterea pe ceilaltzi speciali politicieni adica,care i-au facut speciali pe militzieni si jandari,dupa care tupeishti din Min.de Interne vin cu scuza:"am fost fortzatzi de clasa politica", cand defapt adevarul este ca au fost mituitzi de clasa politica cu drepturi nemeritate si pentru ca politicieni sa fie aparatzi atunci cand fura"adica mereu"au mai mituit tot cu legi dastea speciale trecute tacit prin parlament si armata,securitatea si justitzia,adica sau blindat bine golani tradatori de neam si tzara.
20
3
Să fie blestemate toate slugile din politie si jandarmerie, sa curga blesteme cu cele mai nenorocite boli pe cele mai iubite persoane pentru ca merita din plin. Au nenorocit atatea familii, nu au scrupule slugile statului!
18
5
Abuzuriile pai daca nu se conformau ridicau armele impotriva lor! Romania cu conducatori de rahat! Ar trebui data jos toata clasa politica asta mizera! Sa nu mai platim nimic! Greva generala ! Ar trebui sa protestam in fata caselor lor!
27
7
Militienii dau amenzi la oamenii care le platesc salariile executa ordinele jegurilor politice iar la interlopi le zic sarumana sefu
26
5
este foarte simplu!daca guvernul da numai legi contra populatiei spuneti-mi si mie ce poate face poporul?mai are alta varianta de a se plange?normal era ca conducatorii sa se gandeasca la popor!dar ei nu se gandesc decat la interesul lor!si uita sa tara e dusa!
21
5
s-a copt de foarte mult timp. Iinfractorii din guvern fac tot posibilul sa ne opreasca ! Nu merge !
32
8
Polițiștii aia care au ridicat permisele să știe că în general blestemele se duc la copii. Toți cei cu permise ridicate contestare in Instanță și apoi fiecare plângere penală . Sa de-a cu subsemnatul jegoșii aia până nu se mai găsesc pixuri in magazine
27
18
va iesi curand poporul in strada, asa nu se mai poate
36
12
Ala cu poarta 7 mananca rahat. Nu avea nici o sansa sa intre pe la 10 decat daca e Iisus si merge pe apa.
8
14
Rusine ne abuzati in continuu cu jocuri murdare, uuaaa toata lumea in strada Alegeri Anticipate. Politia sta ca Strutu cu curu afara, merge salariu dau curu
30
18
Le doresc doar lumanari la capati gaborilor spurcatzi care s-au dedat la o asemenea mizerie
28
16

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407