REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Zegrean, după decizia CCR: Cine a plătit amenda nu-și mai poate recupera banii dacă s-a scurs termenul de contestare

Zegrean, după decizia CCR: Cine a plătit amenda nu-și mai poate recupera banii dacă s-a scurs termenul de contestare

Replica API 6 mai 2020 | 19:04 2072

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean a declarat, miercuri, că românii amendați pentru încălcarea restricțiilor din starea de urgență nu-și pot recupera banii dacă au apucat să plătească amenda și au ieșit din termenul de contestare a amenzii.

Augustin Zegrean

Precizările fostului șef CCR vin după ce judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că sunt neconstituționale amenzile date pentru încălcarea regulilor din starea de urgență.

„Cei care au plătit și nu mai sunt în termenul de contestare, e bun plătit”, a declarat Zegrean la Digi 24, scrie stiripesurse.ro.

Fostul președinte CCR le-a recomandat românilor să se uite în procesul verbal al amenzii să verifice în ce termen pot contesta amenda și la ce instanță. Termenul legal de contestare a unei amenzi contravenționale este de 15 zile de la primirea procesului verbal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In momentul in care a vazut ca este atacata la ccr treaba cu amenzile, guvernul nu a facut nimic ca sa indrepte abuzurile. Acum iesim voiosi pe strada. Mai ales unii din anumite cartiere din orase care sunt cu constiinta lipsa si oricum nu plateau nimic nu completau nimic si se plimbau in voie. Prostii au completat formulare si au stat acasa impiedicand raspandirea bolii.
3
1
soarta termenelor in perioada starii de urgenta este una de expectativa, suspendarea tuturor termenelor avand ca scop protejarea drepturilor si intereselor persoanelor
0
0
ORBAN TURMENTATUL SI VELA DEMISIA !!!! AFARA INCOMPETENTILOR !!! MARS SA STATI IZOLATI IN BECI SI CITITI CONSTITUTIA DE 1000 DE ORI IMBECILILOR !!!
3
0
PRAF IN OCHI CCR CAUTA SA SE SCOATA DUPA DECIZIA CEDO DE IERI CU KOVESI AIA...CE SA ZIC AU DORMIT FOSILELE ALEA LUNI DE ZILE SI TAMAN ACUM I APUCAT DORUL DE MUNCA
5
2
Daca o contest, n-o platesc.Si sa ma dea in judecata institutia care a dat amenda.Daca are cadrul legal, dovezi obiective, martori...si instanta ii da castig de cauza si hotararea ramane definitiva,n -am de ales, o platesc.Dar sa va dau banii din prima ca voi ati dat o amenda care dupa mine nu a reprezentat o incalcare a unei legi, ordin, decret, orice cadru legislativ, doar din exces de zel al unui agent sau organ imputernicit sa o faca, imi pare rau, dar ne intalnim la tribunal.
4
1
Special din partea noastra pentru toti romanii.
2
7
Cred ca cea mai buna constitutie a lumii este cea din STATELE UNITE ALE AMERICII.Unde Omul este mai presus de tot sa nu uitam adevarata democratie si libertate imbatati de reclame,vedete false si marionete politice! "Cand un guvern se teme de cetateni,e democratie.Cand cetatenii se tem de guvern,e dictatura!" T.Jefferson
8
0
Sa mi-o molfaiti toti antiromanii. Sa va amendeze Dumnezeu cu sida si sifilis pe toti alogenii.
4
10
Justitia mea sau hot cu 6 case.
4
2
garcea se va zgaria pe ochi .O vor suge prin batista de acum inainte.Bravo ccr
6
8
Acest CCR, cu toate fosilele comuniste din care este compus, nu face decat sa distraga atentia publica de la decizia CEDO, de ieri. Cu toate deciziile pe banda rulanta, aparute, ca prin minune la o zi diferenta, ne prostesc si ne indeparteaza de subiectul principal: CCR este un organism politic, comunist, agatat de PSD. Subiectul principal: cei care au luat decizia de suspendare a lui Kovesi, trebuie sa dispara. Daca nu din onoare, pe care sigur nu o au, macar sub presiunea politica si sociala. Asa ca, monstrul care o conduce, impreuna cu acolitii sai, trebuie sa plece!
5
8
Deci cine a fost un cetatean responsabil si a respectat legea si a stat in casa de frica sa nu fie amendat a fost un fraier. Cine a fost un iresponsabil, scandalagiu, tigan siasa mai deoarte care a si luat amenda acum o poate contesta si nu pateste ninic Misto tara!
17
4
ca-n filmele cu prosti
15
1
mosul comunist este in eroare... daca au fost declarate neconstitutionale , toti care au fost amendati , chiar daca au platit , pot sa-si ia banii inapoi printr-o actiune in instanta. dupa mintea acestui mos , fost jurisconsult in tinerete la un CAP , este ca si cum daca esti in puscarie si articolul de lege pe care ai fost condamnat a devenit neconstitutional , totusi ramai in inchisoare pana executi toata pedeapsa...!?! pai de ce voia si dragnea sa scape cam in acest fel cu ajutorul CCR ?!?
12
4
Esti un cretin, iti voi face o plangere penala pentru port ilegal de creier. Acum vreo zece zile, spuneam aici ca aceste amenzi vor fi contestate in instanta si anulate. Poate cine va isi aduce aminte. Iata ca am avut dreptate. Si tot dreptate am si cand ii spun astuia de mai jos ca face umbra pamantului degeaba...
11
3
PSD-ul meu.Am fost pus de nea viorica guzganu rozaliu.Mai stau.Bravo CCR.
3
12
Iti recomand eu, in mortzii matii, se te ascunzi bine si tu si toate lichelele ccr plm psd mue so alte asemenea. Va rostornam imediat
3
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272