REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Zelenski: Cele mai grele bătălii urmează în zona Donbas și Harkiv

Zelenski: Cele mai grele bătălii urmează în zona Donbas și Harkiv

Replica API 4 aprilie 2022 | 17:23 511

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a confirmat, în ultimul său mesaj pentru ucraineni, retragerea trupelor ruse din nordul țării, precizând că aceasta are loc într-un ritm lent, dar este vizibilă. Cu toate acestea, el a avertizat că bătăliile grele urmează de acum încolo în zona Donbas și Harkiv.

“În urma lor rămâne un dezastru total și multe pericole, e adevărat”, a spus Zelenski referindu-se la terenurile minate lăsate în urmă de armata rusă, case distruse, echipamente și chiar cadavre.

“Oricine se întoarce în această zonă trebuie să fie extrem de precaut. Încă este imposibil să ne întoarcem la viața normală, așa cum era ea înainte... Așteptați ca terenul să fie curățat, așteptați până ce aveți siguranța că nu mai sunt posibile bombardamente”, a mai spus el.

Zelenski a mai spus că trupele ruse se comasează în Donbas, către Harkiv și se pregătesc de lovituri și mai puternice.

Zelenski a mai acuzat Rusia că încearcă să înroleze oamenii din Crimeea, ceea ce constituie o violare a normelor internaționale, și a adăugat că, unele zone din sud, rușii au instalat provizoriu lideri, amenințând localnicii și angajații din administrația locală dacă nu colaborează. Președintele Ucrainei i-a avertizat pe cei care acceptă poziția de lider interimar, sub ocupația rusă, numindu-i colaboratori, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Heill HITLER
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212