REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Zelenski le dă cu flit lui Iohannis și Ciucă, după ce a promulgat legea minorităților naționale

Zelenski le dă cu flit lui Iohannis și Ciucă, după ce a promulgat legea minorităților naționale

A.F. 4 ianuarie 2023 | 00:00 1273

Planificatul summit UE-Ucraina anunţat de blocul european nu va avea loc la Bruxelles, contrar informaţiilor iniţiale, ci la Kiev, a anunţat luni seară Biroul prezidenţial din capitala Ucrainei, informează marţi dpa, citată de Agerpres.

Volodimir Zelenski

Schimbarea a fost anunţată după conversaţia telefonică care a avut loc luni între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cu toate acestea, la întâlnirea planificată pentru 3 februarie nu vor participa şefii de stat şi de guvern din statele membre ale UE, ci doar preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Acest detaliu fusese deja anunţat de un purtător de cuvânt al lui Charles Michel în luna decembrie.

Deoarece summitul urmează să aibă loc la Kiev, acest lucru pune capăt şi speculaţiilor cu privire la o posibilă vizită în străinătate a preşedintelui Ucrainei după călătoria surpriză întreprinsă de Volodimir Zelenski la Washington în decembrie.

Potrivit Biroului prezidenţial de la Kiev, în conversaţia cu von der Leyen, Zelenski a abordat situaţia de pe front, progresul Ucrainei pe calea spre aderarea la UE şi sprijinul financiar european pentru Kiev.

Întâlnirea dintre Volodimir Zelenski și Ursula von der Leyen are loc după ce liderul de la Kiev a promulgat legea minorităților naționale din Ucraina, o lege care a stârnit îngrijorare în Ungaria sau România. Volodimir Zelenski evită în acest fel o întâlnire directă cu liderii din Ungaria sau România, care ar fi avut oportunitatea să-l tragă la răspundere pentru legea respectivă, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A luat flit toata Europa cu aceasta lege de cacat. A fost sfatuit special ca sa promulge aceasta lege ca in momentul cand face presiuni cu aderarea pe laga coruptie si multe altele sa i se puna in carca si nerespectarea drepturilor minoritatilor.
3
1
pai numai romanii au luat flit mai papagalilor ???
6
2
bine le face pispidicul pe tocuri actorasul de mana a 14a, ca il lingeau in fundd. fa-ti mila de dracul ucrainean
6
4
Tupeu ordinar, si mai zice ca lupta pt democratie, libertate si spirit european. El insusi fiind jidan!!! Actorasul asta a fost pus la putere de jidanii din Ukraina in cardasie cu USA si acum isi joaca rolul scris de cei care l au inventat. Zice ca lupta pt teritoriile nationale, care, defapt, sunt alea date de Stalin completate in vest cu teritoriile luate prin forta de la vecini ca: Polonia, Cehia, Romania si chiar Ungaria. Iar cu Crimea e si mai rau, n a fost niciodata teritoriu Rusesc, ci, doar o republica autonoma "anexata" de la otomani prin 1800. Acum incearca o reorientare spre cei ce l au inventat, dar, dinpacate au dat de un nemernic si mai, acest fost KGB ist pe nume puTin care se crede intruparea vechilor tari ce au creat marele imperiu Rusia si vrea sa remana in istoria Rusiei ca mare erou national, dar pana acun a ajuns de rasul curcilor cu armata lui cu tot
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272