REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Zelenski primește un răspuns dur de la Kremlin: Bombardamentele vor continua

Zelenski primește un răspuns dur de la Kremlin: Bombardamentele vor continua

Valentina CAMARA 15 decembrie 2022 | 00:00 698

Rusia a transmis miercuri că nu a primit nicio propunere privind o „încetare a focului de Crăciun” în Ucraina, iar luptele se pare că se vor prelungi până la sfârșitul iernii.

Dmitri Peskov

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Rusiei în această săptămână să-și retragă trupele până la Crăciun, ca un prim pas către un acord de pace după aproape 10 luni de război.

Întrebat miercuri dacă Moscova a primit propuneri pentru o „încetare a focului de Crăciun”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „Nu, nu au fost primite astfel de oferte de la nimeni. Acest subiect nu se află pe ordinea de zi”.

După o serie de contraofensive ucrainene fulgerătoare, care au făcut ca Kievul să recâștige controlul asupra a aproximativ jumătate din teritoriul capturat de Moscova în primele săptămâni ale războiului, niciuna dintre părți nu a realizat câștiguri teritoriale semnificative în ultima lună.

Analiștii militari spun că s-ar putea ajunge la un blocaj pe timpul iernii, chiar dacă luptele aprige continuă mai ales în regiunea estică ucraineană Donețk, unde forțele rusești fac presiuni pentru a cuceri orașul Bakhmut.

Peskov a declarat marți că nu va exista pace cu Kievul până când Zelenski nu va accepta „realitățile” de pe teren, și anume controlul rusesc asupra a patru regiuni ucrainene pe care le-a anexat în septembrie în urma unor „referendumuri” criticate ca fiind coercitive și ilegale de către Kiev, Occident și majoritatea statelor de la Națiunile Unite, potrivit știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FORTA RUSIA
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272