REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ziarul elvețian Blick, cu legături la UEFA, anunță: „Craiova riscă sancțiuni importante”. Honved face plângere la UEFA

Ziarul elvețian Blick, cu legături la UEFA, anunță: „Craiova riscă sancțiuni importante”. Honved face plângere la UEFA

Replica API 3 august 2019 | 00:00 336

U Craiova s-a calificat în turul III al preliminariilor Europa League, după 3-1 la penalty-uri cu Honved. Partida a fost întrerupă în minutul 119, timp de 30 de minute, după ce o brichetă l-a lovit în cap pe arbitrul Arnold Hunter. Ulterior, meciul a continuat cu arbitrul de rezervă pe teren.

Cotidianul elvețian Blick, cu bune legături la UEFA, susține că oltenii nu vor scăpa ieftin după scandalul cu Honved.

Scandalul de la Craiova face valuri în Europa. După Gazzetta dello Sport, un alt ziar important din Europa, tabloidul elvețian Blick, scrie că după incidentele de joi seară, oltenii riscă „sancțiuni importante”. Blick, cu legături la UEFA, care-și are sediul la Nyon, în Elveția, nu menționează și ce anume pedeapsă o așteaptă pe CS Universitatea. Dar e clar că va fi mult mai mult decât o amendă.

Dacă totul s-ar fi rezumat doar la aruncarea de petarde și de alte obiecte în teren, cazul s-ar fi încadrat la articolul 16, aliniatul 2, punctele b și c din Regulamentul de Disciplină al forului continental. Ceea ce, într-adevăr, ar fi reclamat doar sancțiuni financiare.

Problema Craiovei este că „centralul” Arnold Hunter a avut de suferit de pe urma petardei căzute lângă el și a brichetei care l-a lovit la cap. Nord-irlandezul n-a mai putut continua, iar meciul a fost dus la bun sfârșit de arbitrul de rezervă.

Decizia finală a fost luată după ce forțele de ordine au atras atenția că nu vor putea asigura securitatea în cazul în care meciul va fi definitiv oprit în acel minut 119.

Craiova, responsabilă și de fanii maghiari

Tot CS Universitatea, în calitate de club organizator, e responsabil și pentru incidentele cu fanii maghiari din prima repriză a timpului regulamentar. După o jumătate de oră de joc, oaspeții au încercat să escaladeze gardul sectorului rezervat lor. Forțele de ordine au intervenit imediat și i-au îndepărtat de gard, folosind inclusiv gaze lacrimogene. În cele din urmă, fanii lui Honved s-au calmat și nu au fost evacuați de pe stadion.

30 de minute a fost întrerupt meciul de pe Ion Oblemenco, după incidentele din penultimul minut al prelungirilor

HONVED A FĂCUT PLÂNAGERE

Presa din Ungaria a luat legătură cu oficialii clubului Honved și anunță că urmează să se facă o plângere la UEFA împotriva clubului din Oltenia, maghiarii plătind deja taxa de 1.000 de euro pentru deschiderea cazului.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca arbitrul a decis sa se joace calificarea pe teren nu conteaza ce vor alti,de restul sanctiunilor oricum este interpretat regulamentul de oficiali UEFA,Craioveni platesc pentru fanii lor.
1
0
In cazurile astea, UEFA este foarte drastica. Cel putin 2 ani suspendare o sa ia Craiova.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212