REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

ZIUA COPILULUI în Spitalul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Arimex și „Suflete Deschise” au adus MAGIA!

ZIUA COPILULUI în Spitalul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Arimex și „Suflete Deschise” au adus MAGIA!

Replica API 3 iunie 2019 | 22:40 749

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Ziua Copilului a fost sărbătorită într-o atmosferă magică.

Pentru a-i face pe micuţi să uite de boală, de suferinţă şi de tristeţe, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“ şi-au trimis spiriduşii la spitale, unde le-au oferit copiilor o mulţime de surprize, momente comice, un spectacol de magie si de iluzionism.

Clovnul Năsucilă (renumitul actor Dan Cojocaru de la Teatrul de Stat și director la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”), Elfita Crina-Georgiana Preda și clovnița Alexandra-Maria Stancu (eleve la Colegiul de Artă „Regina Maria”, precum și Vulpita Ruxandra Antonela Lupulescu (elevă la colegiul ,,Carol I”), le-au oferit celor mici amintiri de neuitat. Micuţii bolnăviori au uitat repede de tristeţe şi, intrând în joc, au făcut loc bucuriei.

Copiii au râs, s-au amuzat, au avut parte de un spectacol de circ, de magie si de o ploaie de balonase de sapun, iar pe lângă îmbrăţişări şi cuvinte de încurajare, au primit baloane zburatoare in forma de inimioare, dulciuri si fructe. Şi pentru că prichindeii au dorit să devină artişti, ei au primit coifuri-surpriză, năsucuri de clovn, trompete, suflatori şi au fost învăţaţi o multime de trucuri. Radu Ionuț a fost cel mai fericit pentru ca ziua copilului este și ziua sa de naștere iar la implinirea a zece anisori, a fost aniversat de personajele magice de poveste.

Cei mici au fost răsfăţaţi şi cu un meniu special. Astfel, la micul dejun, ei au primit ceai cu lămâie, unt, pate de ficat, gem, castravete, ca supliment branzica delicata, la prânz, micuţii au fost serviţi cu supă de pasăre cu găluşte, grujoane din piept de pui şi cartofi gratinaţi si salată de varză. Ca desert au primit banane, portocale, prajitura, pufuleti, covrigei, stiksuri si suc natural de fructe. Meniul cinei a cuprins piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, salata de ardei copti Kapia, eugenia si ceai cu lămâie.

„Este Ziua copilului, când inimile noastre se îndreaptă spre copii pe care trebuie să-i iubim, urmând exemplul lui Hristos Care îi aduna lângă El, le spunea istorioare şi îi lua în braţe. Domnul Hristos ne spune tuturor: „Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor” (Mt. 19, 14). Copiii sunt modele de viaţă pentru cei din jurul lor, sunt expresia raţiunii sănătoase, a inimii pline de bunătate şi a voinţei pline de iubire jertfelnică. Copiii sunt îngeri în trup, care salvează pe oameni. Unde sunt ei adunaţi, e un paradis pământesc. Surâsul unui copil e ca o floare smulsă din Rai, iar puritatea unui copil este o oglindire a lumii cereşti. „Florile sunt numai simbolul frumuseţii, iar sufletul de copil este frumuseţe dumnezeiască vie”. De aceea in picturile bisericesti, îngerii sunt înfăţişaţi în cer ca şi copiii lui Dumnezeu, Căruia Îi aduc, fără încetare, laudă şi preamărire.

Gândindu-ne la marea însemnătate ce o reprezintă copilul, nu exageram deloc atunci când afirmăm că în pruncul din faşă zace viitorul, iar în copilul care se joacă înaintea noastră „stă istoria”. Într-adevăr, copiii reprezintă aurora dimineţii unui popor, viitorul unei naţiuni.

Din acest motiv, trebuie să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu, vom putea zâmbi şi noi.

Astăzi, cand societatea umană este infectată de poluare morală, avem datoria sa ne unim eforturile spre a oferi o educaţie solidă copiilor, încât „să-i facă bogaţi în modestie, în bunătate şi în înţelepciune”, să le cultivăm deprinderile frumoase în scopul formării unor caractere superioare.

De ziua copiilor, ne rugăm ca binecuvântarea lui Dumnezeu să coboare peste inimile lor curate si le dorim să sporeasca cu înţelepciunea şi cu vârsta, intru sanatosi si fericiti multi ani!”, a afirmat Daniela Ghioc, Asociaţia „Suflete Deschise".

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272