REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ziua Dobrogei: spectacol folcloric, tochitură şi pensionare dornice de pupături şi selfie-uri cu primarul Făgădău!

Ziua Dobrogei: spectacol folcloric, tochitură şi pensionare dornice de pupături şi selfie-uri cu primarul Făgădău!

Replica API 15 noiembrie 2018 | 08:40 334

Cu prilejul Zilei Dobrogei, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, s-a aflat în Parcul Tomis II, unde a petrecut alături de constănțeni. Locuitorii din zonă, în special vârstnicii, au fost așteptați miercuri, 14 noiembrie, la o porție de tochitură, suc și vin, asezonate cu o bucată de plăcintă cu brânză, în mai multe puncte din municipiu.

Dis de dimineaţă, în parcuri au fost pregătite ceaunele cu tochitură care ţâşneau la foc continuu. Organizatorii au făcut față cu stoicism frigului de afară şi s-au asigurat că preparatele sunt suficiente pentru toată lumea. Nici mai mult nici mai puţin de 30.000 de porţii au asigurat buna dispoziţie de Ziua Dobrogei, câte 6000 de meniuri pentru fiecare locație.

Pentru Ziua Dobrogei, s-au pregătit 30.000 de porții de tochitură, servite împreună cu un pahar de vin roșu sau suc, dar și cu plăcintă de brânză. Pensionarii s-au îngrămădit în spațiile amenajate pentru a degusta preparatele. Primarul Decebal Făgădău, dar și viceprimarul Costin Răsăuțeanu s-au aflat printre mulțimea din Parcul Tomis II, unde au celebrat alături de constănțeni.

Vedeta, însă, a fost edilul, asaltat fiind de admiratoarele de vârsta a treia, care nu au ezitat să-l ia de braț, să-i mulțumească pentru organizarea evenimentul. În semn de mulțumire, pensionarii, în special doamnele, s-au ”tras” în poză cu Făgădău și vicele.

”Domnule primar, haideți să face un selfie”, i s-a adresat o vârstnică. Edilul i-a răspuns afirmativ, însă nu înainte de a-l chema la fotografie și pe Răsăuțeanu, ”pot să-mi iau și viceprimarul, că e mai mai frumos?!”, a glumit primarul. ”Mulțumim domnului primar pentru că a oferit această masă. Foarte frumos! Și foarte bună”, a declarat o pensionară.

”Sunt bucuros pentru că văd că, din ce în ce mai mulți oameni sărbătoresc ziua Dobrogei. Ar trebui să ne aducem cu toții aminte ce sacrificii au făcut înaintașii noștri astfel încât noi, astăzi, să avem ceea ce ne trebuie. Să avem bucuria de a trăi, de a ne împlini visurile, idealurile, de a ne vedea părinții sănătoși, copiii crescând.

S-au împlinit 140 de când Dobogea a revenit la Patria Mamă. Despre Dobrogea nu are rost să vorbesc. Sunt bucuros că sărbătorim și sunt convins că și cei de acasă fac același lucru. La mulți ani Dobrogea!”a transmis primarul, prezent la eveniment. Anterior, edilul a transmis urările prin intermediul unui comunicat de presă.

”Cu prilejul Zilei Dobrogei, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a transmis următorul mesaj: „Sărbătorim astăzi cei 140 de ani de când Dobrogea s-a întors acasă, la patria mamă România. Viața ne arată că nimic nu se obține ușor, iar istoria noastră ne-a învățat că doar uniți și cu voință putem face lucruri care să dăinuie.

Pare greu să fim uniți într-o regiune format din culture și tradiții diferite, în care acceptăm firesc religii diferite și ne vorbim în limbi sau dialecte diferite, uitând câteodată că tocmai această diversitate ne-a făcut mai puternici și mai buni. Marea, Dunărea, pământul și subsolul de bogății, istoria multimilenară, cultura bogată, obiective economice importante, școli și universități, lăcașe de cult, oameni frumoși, mintoși și harnici.

Chiar și această succintă enumerare ne arată că natura și istoria au fost generoase cu noi, că avem un infinit de motive să îi mulțumim Celui de sus. Astăzi, noi toți, noi – cei vremelnici – avem libertatea de a ne urma visurile. Dar avem și datoria de a transmite celor ce vor veni după noi această moștenire fabuloasă. La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dragi dobrogeni! Cu respect, Decebal Făgădău”.

Revenind la eveniment, de precizat faptul că nu toți constănțenii s-au bucurat de bucatele pregătite de administrația locală. Au fost și unii care au luat în derâdere acest eveniment și și-au bătut joc de bucate, aruncându-le la colț de stradă.

Reamintim că Primăria Constanța a organizat, prin Serviciul Public de Asistență Socială din Constanța, un eveniment festiv în 5 locații din municipiul Constanța.

Evenimentul s-adesfășurat în intervalul orar 11:00-16:00, în următoarele pavilioane pentru pensionari din zonele: Parc Tomis II, Parc Tăbăcăriei (Țara Piticilor), Cet – zona teren sport pavilion pensionari, Parc Casa de Cultură, Piața Far. În cele 5 locații s-a servit mâncare tradițională și s-a desfășurat un program artistic, ce va conține muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc, grecesc.

Evenimentul „Zilele Dobrogei” a avut loc și la Pavilionul Expozițional și a fost organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanta, ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanţa, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea şi al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta-Dunării.

Până sâmbătă seara surprizele se vor ține lanț. Pofticioșii vor avea ocazia să guste și să cumpere preparate tradiționale dobrogene, dar și vinuri autohtone, direct de la producători. Programul artistic va fi susținut de artiști dobrogeni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faptul ca acest art are de 6 ori, deocamdata , mai putine accesari decat un politist mort, spune multe despre acest primar. De fapt spune totul. Un viu mort.
2
0
Fagabou e mokanel kuman . Asta de jos huo f m m de moldo tzigoina. Ti ai dreaq cu specia de hoti pervesi stricati si koorve
4
2
pervers care ai facut din Constanta ghetou si cel mai jegos oras esti patetic
7
1
...cel mai penibil Primar ...!!!
7
0
Primaria nu e condusa de Fagadau prostilor! Sunt altele mai smechere! Frigioiu, etc
5
1
Dar pe papagalul de Babu nu il scoateti la aer dle. Fagadau ? Nu serveste dl. Miticuta deplasare decat pe bani ? Tot asa da cu pumnul in masa cand pierde vreo spaga ? Dar bmw-ul din fata Primariei este nou ? Parca nu-l aveati cand ati intrat viceprimar ! Ati rezolvat cu blocul lui Galani i-ati dat autorizatie ? Nu intreaba DNA-ul cum ati procedat ? O sa va intrebe cat de curand si de vecinu ! Da, cu vecinu nu rezolvati ? Sa fie macar ceva mai consistent la dosar
6
0
Psd votat de mortii lui dragnea.Pensionarii sunt viitori votanti ai lui dragnea.Pensionarilor nu le trebuie stampila de vot ci o tochitura si o lumanare...popii sunt deja cu psd,deci fac reducere...fagadau sa dea cu tamaie...
8
1
Populism. Halal primar. De ce nu s.a facut seara....a fost strategic intre 11-16 , ca sa vina doar pensionari. Huo.
15
0
dar de ce ati dat numai tochitura de porc?in Constanta sunt si musulmani, faceti discriminari. Si de bune ce erau au fost aruncate pe jos, halal civilizati mai sunt constantenii
11
0
in poza il putem vedea pe fagadau cum il usureaza de portifel cu mana stanga in actiune. pensionarul e de fat un figurant platit sa-l alinte pe primaru 3 vecee.
14
0
L-am pupat ca rasplata pentru bucate in principal iar in subsidiar sa-i dau si eu o viroza!
15
0
bani aruncati de pomana, bani din buzunarele noastre sparti aiurea, fara discernamint si rusine
20
0
ITICUMPARAM BILET PANA LA CLUJ SA VEZI SI TU CE INSEAMNA SA UN EDIL CARE GANDESTE!
25
0
Sunteti penibili, lipsiti de orice viziune si respect fata de istorie! Atat puteti!
17
0
Isi merita soarta hodorogi astia comunisti. Au imbatranit degeaba, si nenonorocesc tineretul si tara asta prin atitudinea lor de sclavi retarzi.
22
0
Cauta PRIMAR!
19
0
Mafia PS bogati fraierii saraci
8
1
Si mazare - primar le mai scapa astora ba o punga de faina, ba o sticla de ulei si tot de zilele Dobrogei pline de tigani adusi de el ca sa-l voteze. Pe cap patrat asta tot henri coanda il vor vota...
12
0
Sa ne spuna pensionarii astia movangii cat este gigacaloria? Cat costa o paine? Cu cat s-au scumpit medicamentele? Si daca le-a tinut de foame si vald selfiurile facute cu primarul. Banuiesc ca dupa ce v-a atins a fugit repede sa-si faca un dus ca nu suporta mirosul de babalaci . Va pupa Jean!
20
2
Fagaboule, degeaba faci baii de multime cu pensionari, nu te mai alege nimeni . Acum cu votarea in doua scrutine o sa o sugi. Lumea nu mai e proasta si pensionarii s-au cam saturat de tine si acum doar profita de mokangeala pe care ai impartit-o. Esti jalnic !
28
1
A inceput campania electorala! Rusine, organizatorilor!
24
2
UNDE-I DEMNITATEA ROMANULUI ? SA STAI CU MANA INTINSA SA-TI DEA ASTIA DE MANCARE . . .
23
2
Mancare de post si regim dupa cum se observa dupa atata ulei au umplut urgenta sigur
12
2
Asteptam demisia primarului, tinerii sigur nu il voteaza
24
4
AVEM PRIMAR PANA LA FINALUL MANDATULUI, AR TREBUI UN MANDAT SA AIBE UN AN
21
2
Exista si pensionari masochisti.Daca isi doresc poze cu fagadau inseamna ca au ficatul tare.
19
2
publicul de la ATENTA 1 cat si 3 au fost ATENTI la manipularea pusa in practica de un fost securist ex director Dunarea Leasing Voiculescu care a furat tot ce avea in subordine.Acest fatalau sa se duca dupa ei si chiar inaintea lor .sa i tineti lumanarea lu Fatalau futu v ar lumea in gura de pomanagii .fatalau te vrem mortalau si rece,politic evident .pamflet
12
5
mutu a inceput canpania electorala crede ca ne mai prosteste debilu asta
21
4
Tochitura,dupa cum se vede,a vopsit niste borduri. Si parca era cu proteine. Ce facusi ,bre,fagadau,ca pensionarii nu vor sa manace proteine inainte de vesnica pomenire!!! Da-le niste ciuperci sa nu se chinuie mult.
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218