rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ziua Dobrogei: spectacol folcloric, tochitură şi pensionare dornice de pupături şi selfie-uri cu primarul Făgădău!

Cu prilejul Zilei Dobrogei, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, s-a aflat în Parcul Tomis II, unde a petrecut alături de constănțeni. Locuitorii din zonă, în special vârstnicii, au fost așteptați miercuri, 14 noiembrie, la o porție de tochitură, suc și vin, asezonate cu o bucată de plăcintă cu brânză, în mai multe puncte din municipiu.

Dis de dimineaţă, în parcuri au fost pregătite ceaunele cu tochitură care ţâşneau la foc continuu. Organizatorii au făcut față cu stoicism frigului de afară şi s-au asigurat că preparatele sunt suficiente pentru toată lumea. Nici mai mult nici mai puţin de 30.000 de porţii au asigurat buna dispoziţie de Ziua Dobrogei, câte 6000 de meniuri pentru fiecare locație.

Pentru Ziua Dobrogei, s-au pregătit 30.000 de porții de tochitură, servite împreună cu un pahar de vin roșu sau suc, dar și cu plăcintă de brânză. Pensionarii s-au îngrămădit în spațiile amenajate pentru a degusta preparatele. Primarul Decebal Făgădău, dar și viceprimarul Costin Răsăuțeanu s-au aflat printre mulțimea din Parcul Tomis II, unde au celebrat alături de constănțeni.

Vedeta, însă, a fost edilul, asaltat fiind de admiratoarele de vârsta a treia, care nu au ezitat să-l ia de braț, să-i mulțumească pentru organizarea evenimentul. În semn de mulțumire, pensionarii, în special doamnele, s-au ”tras” în poză cu Făgădău și vicele.

”Domnule primar, haideți să face un selfie”, i s-a adresat o vârstnică. Edilul i-a răspuns afirmativ, însă nu înainte de a-l chema la fotografie și pe Răsăuțeanu, ”pot să-mi iau și viceprimarul, că e mai mai frumos?!”, a glumit primarul. ”Mulțumim domnului primar pentru că a oferit această masă. Foarte frumos! Și foarte bună”, a declarat o pensionară.

”Sunt bucuros pentru că văd că, din ce în ce mai mulți oameni sărbătoresc ziua Dobrogei. Ar trebui să ne aducem cu toții aminte ce sacrificii au făcut înaintașii noștri astfel încât noi, astăzi, să avem ceea ce ne trebuie. Să avem bucuria de a trăi, de a ne împlini visurile, idealurile, de a ne vedea părinții sănătoși, copiii crescând.

S-au împlinit 140 de când Dobogea a revenit la Patria Mamă. Despre Dobrogea nu are rost să vorbesc. Sunt bucuros că sărbătorim și sunt convins că și cei de acasă fac același lucru. La mulți ani Dobrogea!”a transmis primarul, prezent la eveniment. Anterior, edilul a transmis urările prin intermediul unui comunicat de presă.

”Cu prilejul Zilei Dobrogei, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a transmis următorul mesaj: „Sărbătorim astăzi cei 140 de ani de când Dobrogea s-a întors acasă, la patria mamă România. Viața ne arată că nimic nu se obține ușor, iar istoria noastră ne-a învățat că doar uniți și cu voință putem face lucruri care să dăinuie.

Pare greu să fim uniți într-o regiune format din culture și tradiții diferite, în care acceptăm firesc religii diferite și ne vorbim în limbi sau dialecte diferite, uitând câteodată că tocmai această diversitate ne-a făcut mai puternici și mai buni. Marea, Dunărea, pământul și subsolul de bogății, istoria multimilenară, cultura bogată, obiective economice importante, școli și universități, lăcașe de cult, oameni frumoși, mintoși și harnici.

Chiar și această succintă enumerare ne arată că natura și istoria au fost generoase cu noi, că avem un infinit de motive să îi mulțumim Celui de sus. Astăzi, noi toți, noi – cei vremelnici – avem libertatea de a ne urma visurile. Dar avem și datoria de a transmite celor ce vor veni după noi această moștenire fabuloasă. La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dragi dobrogeni! Cu respect, Decebal Făgădău”.

Revenind la eveniment, de precizat faptul că nu toți constănțenii s-au bucurat de bucatele pregătite de administrația locală. Au fost și unii care au luat în derâdere acest eveniment și și-au bătut joc de bucate, aruncându-le la colț de stradă.

Reamintim că Primăria Constanța a organizat, prin Serviciul Public de Asistență Socială din Constanța, un eveniment festiv în 5 locații din municipiul Constanța.

Evenimentul s-adesfășurat în intervalul orar 11:00-16:00, în următoarele pavilioane pentru pensionari din zonele: Parc Tomis II, Parc Tăbăcăriei (Țara Piticilor), Cet – zona teren sport pavilion pensionari, Parc Casa de Cultură, Piața Far. În cele 5 locații s-a servit mâncare tradițională și s-a desfășurat un program artistic, ce va conține muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc, grecesc.

Evenimentul „Zilele Dobrogei” a avut loc și la Pavilionul Expozițional și a fost organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanta, ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanţa, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea şi al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta-Dunării.

Până sâmbătă seara surprizele se vor ține lanț. Pofticioșii vor avea ocazia să guste și să cumpere preparate tradiționale dobrogene, dar și vinuri autohtone, direct de la producători. Programul artistic va fi susținut de artiști dobrogeni.

Mirela PASCAL

joi, 15 noiembrie 20181695
Comentarii

02Concluzia(15 noi 21:55)
Faptul ca acest art are de 6 ori, deocamdata , mai putine accesari decat un politist mort, spune multe despre acest primar. De fapt spune totul. Un viu mort.
24Huo f m m de mukan tzigoina(15 noi 19:51)
Fagabou e mokanel kuman . Asta de jos huo f m m de moldo tzigoina. Ti ai dreaq cu specia de hoti pervesi stricati si koorve
17huo f,m,m- tii de makidon(15 noi 18:49)
pervers care ai facut din Constanta ghetou si cel mai jegos oras esti patetic
07@...(15 noi 17:19)
...cel mai penibil Primar ...!!!
15Dida(15 noi 16:02)
Primaria nu e condusa de Fagadau prostilor! Sunt altele mai smechere! Frigioiu, etc
06Gigi(15 noi 15:11)
Dar pe papagalul de Babu nu il scoateti la aer dle. Fagadau ? Nu serveste dl. Miticuta deplasare decat pe bani ? Tot asa da cu pumnul in masa cand pierde vreo spaga ? Dar bmw-ul din fata Primariei este nou ? Parca nu-l aveati cand ati intrat viceprimar ! Ati rezolvat cu blocul lui Galani i-ati dat autorizatie ? Nu intreaba DNA-ul cum ati procedat ? O sa va intrebe cat de curand si de vecinu ! Da, cu vecinu nu rezolvati ? Sa fie macar ceva mai consistent la dosar
18Partidul viitorului(15 noi 12:24)
Psd votat de mortii lui dragnea.Pensionarii sunt viitori votanti ai lui dragnea.Pensionarilor nu le trebuie stampila de vot ci o tochitura si o lumanare...popii sunt deja cu psd,deci fac reducere...fagadau sa dea cu tamaie...
015Andrei(15 noi 11:36)
Populism. Halal primar. De ce nu s.a facut seara....a fost strategic intre 11-16 , ca sa vina doar pensionari. Huo.
011...........(15 noi 10:54)
dar de ce ati dat numai tochitura de porc?in Constanta sunt si musulmani, faceti discriminari. Si de bune ce erau au fost aruncate pe jos, halal civilizati mai sunt constantenii
014gheisa(15 noi 10:01)
in poza il putem vedea pe fagadau cum il usureaza de portifel cu mana stanga in actiune. pensionarul e de fat un figurant platit sa-l alinte pe primaru 3 vecee.
015Pensionara(15 noi 09:57)
L-am pupat ca rasplata pentru bucate in principal iar in subsidiar sa-i dau si eu o viroza!
020piedonu(15 noi 08:50)
bani aruncati de pomana, bani din buzunarele noastre sparti aiurea, fara discernamint si rusine
025PRIMARE(15 noi 08:33)
ITICUMPARAM BILET PANA LA CLUJ SA VEZI SI TU CE INSEAMNA SA UN EDIL CARE GANDESTE!
017Aaa(15 noi 08:32)
Sunteti penibili, lipsiti de orice viziune si respect fata de istorie! Atat puteti!
022Mazare(15 noi 08:31)
Isi merita soarta hodorogi astia comunisti. Au imbatranit degeaba, si nenonorocesc tineretul si tara asta prin atitudinea lor de sclavi retarzi.
019Constanta(15 noi 08:30)
Cauta PRIMAR!
18Ion(15 noi 08:26)
Mafia PS bogati fraierii saraci
012Dan.(15 noi 08:23)
Si mazare - primar le mai scapa astora ba o punga de faina, ba o sticla de ulei si tot de zilele Dobrogei pline de tigani adusi de el ca sa-l voteze. Pe cap patrat asta tot henri coanda il vor vota...
220Jean(15 noi 07:49)
Sa ne spuna pensionarii astia movangii cat este gigacaloria? Cat costa o paine? Cu cat s-au scumpit medicamentele? Si daca le-a tinut de foame si vald selfiurile facute cu primarul. Banuiesc ca dupa ce v-a atins a fugit repede sa-si faca un dus ca nu suporta mirosul de babalaci . Va pupa Jean!
128Cristea(15 noi 07:45)
Fagaboule, degeaba faci baii de multime cu pensionari, nu te mai alege nimeni . Acum cu votarea in doua scrutine o sa o sugi. Lumea nu mai e proasta si pensionarii s-au cam saturat de tine si acum doar profita de mokangeala pe care ai impartit-o. Esti jalnic !
224constantean(15 noi 07:35)
A inceput campania electorala! Rusine, organizatorilor!
223ROMAN(15 noi 07:33)
UNDE-I DEMNITATEA ROMANULUI ? SA STAI CU MANA INTINSA SA-TI DEA ASTIA DE MANCARE . . .
212Numai(15 noi 07:05)
Mancare de post si regim dupa cum se observa dupa atata ulei au umplut urgenta sigur
424Primarul demisie(15 noi 05:43)
Asteptam demisia primarului, tinerii sigur nu il voteaza
221GATA(15 noi 01:24)
AVEM PRIMAR PANA LA FINALUL MANDATULUI, AR TREBUI UN MANDAT SA AIBE UN AN
219Stef(15 noi 01:08)
Exista si pensionari masochisti.Daca isi doresc poze cu fagadau inseamna ca au ficatul tare.
512atenta 1 si 3(15 noi 00:34)
publicul de la ATENTA 1 cat si 3 au fost ATENTI la manipularea pusa in practica de un fost securist ex director Dunarea Leasing Voiculescu care a furat tot ce avea in subordine.Acest fatalau sa se duca dupa ei si chiar inaintea lor .sa i tineti lumanarea lu Fatalau futu v ar lumea in gura de pomanagii .fatalau te vrem mortalau si rece,politic evident .pamflet
421ion(15 noi 00:30)
mutu a inceput canpania electorala crede ca ne mai prosteste debilu asta
421Ultima dorinta: o poza(15 noi 00:21)
Tochitura,dupa cum se vede,a vopsit niste borduri. Si parca era cu proteine. Ce facusi ,bre,fagadau,ca pensionarii nu vor sa manace proteine inainte de vesnica pomenire!!! Da-le niste ciuperci sa nu se chinuie mult.
mai mult...Replica
20 apr 09:18ReplicaVIDEO. CARAMBOL cu cinci mașini în Mangalia! Una s-a răsturnat!

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seara, 20 aprilie a.c., în municipiul Mangalia. La fața locului, pe strada...4535

20 apr 15:56ReplicaAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI3333
20 apr 15:58ReplicaUn șofer BĂUT a făcut prăpăd în fața Postului de Poliție Negru Vodă! VIDEO1010
20 apr 13:40ReplicaUn tren a deraiat între stațiile Năvodari și Constanța. VIDEO

Un tren privat de marfă a deraiat, sâmbătă, între stațiile Năvodari și Constanța Mărfuri. Reprezentanții CFR...1626

20 apr 11:43ReplicaInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO1338
20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!3345
20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, a Listei de Investiții și a...1046

20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!731
20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!3242
20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE

O societate din Bucureşti, ce are ca domeniu de activitate servicii complete de arhivare fizică, arhivare...1319

20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’1054
20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa1155
Vremea
14°4.9° - 14° duminică, 21 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 35%
Vânt: 1.39 m/s din NNE
Presiune: 1024.026 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...336

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...481

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...298

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...382

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...2333

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...1203

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...344

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...651

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...442

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...342

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...481

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....305

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...523

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1701

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...874

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...446

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...489

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...392

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...440

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...486

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...432

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...476

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...881

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...489

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....271

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...313

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...233

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...314

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...232

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...318

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...220

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...277

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...299

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...221

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...209

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...229

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...225

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...237

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...243

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...211

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...206

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...213

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...220

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...217

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1609

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1315

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...852

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1422

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3979

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2380

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7356

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3155

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5026

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2022