rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ziua Dobrogei: spectacol folcloric, tochitură şi pensionare dornice de pupături şi selfie-uri cu primarul Făgădău!

Cu prilejul Zilei Dobrogei, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, s-a aflat în Parcul Tomis II, unde a petrecut alături de constănțeni. Locuitorii din zonă, în special vârstnicii, au fost așteptați miercuri, 14 noiembrie, la o porție de tochitură, suc și vin, asezonate cu o bucată de plăcintă cu brânză, în mai multe puncte din municipiu.

Dis de dimineaţă, în parcuri au fost pregătite ceaunele cu tochitură care ţâşneau la foc continuu. Organizatorii au făcut față cu stoicism frigului de afară şi s-au asigurat că preparatele sunt suficiente pentru toată lumea. Nici mai mult nici mai puţin de 30.000 de porţii au asigurat buna dispoziţie de Ziua Dobrogei, câte 6000 de meniuri pentru fiecare locație.

Pentru Ziua Dobrogei, s-au pregătit 30.000 de porții de tochitură, servite împreună cu un pahar de vin roșu sau suc, dar și cu plăcintă de brânză. Pensionarii s-au îngrămădit în spațiile amenajate pentru a degusta preparatele. Primarul Decebal Făgădău, dar și viceprimarul Costin Răsăuțeanu s-au aflat printre mulțimea din Parcul Tomis II, unde au celebrat alături de constănțeni.

Vedeta, însă, a fost edilul, asaltat fiind de admiratoarele de vârsta a treia, care nu au ezitat să-l ia de braț, să-i mulțumească pentru organizarea evenimentul. În semn de mulțumire, pensionarii, în special doamnele, s-au ”tras” în poză cu Făgădău și vicele.

”Domnule primar, haideți să face un selfie”, i s-a adresat o vârstnică. Edilul i-a răspuns afirmativ, însă nu înainte de a-l chema la fotografie și pe Răsăuțeanu, ”pot să-mi iau și viceprimarul, că e mai mai frumos?!”, a glumit primarul. ”Mulțumim domnului primar pentru că a oferit această masă. Foarte frumos! Și foarte bună”, a declarat o pensionară.

”Sunt bucuros pentru că văd că, din ce în ce mai mulți oameni sărbătoresc ziua Dobrogei. Ar trebui să ne aducem cu toții aminte ce sacrificii au făcut înaintașii noștri astfel încât noi, astăzi, să avem ceea ce ne trebuie. Să avem bucuria de a trăi, de a ne împlini visurile, idealurile, de a ne vedea părinții sănătoși, copiii crescând.

S-au împlinit 140 de când Dobogea a revenit la Patria Mamă. Despre Dobrogea nu are rost să vorbesc. Sunt bucuros că sărbătorim și sunt convins că și cei de acasă fac același lucru. La mulți ani Dobrogea!”a transmis primarul, prezent la eveniment. Anterior, edilul a transmis urările prin intermediul unui comunicat de presă.

”Cu prilejul Zilei Dobrogei, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a transmis următorul mesaj: „Sărbătorim astăzi cei 140 de ani de când Dobrogea s-a întors acasă, la patria mamă România. Viața ne arată că nimic nu se obține ușor, iar istoria noastră ne-a învățat că doar uniți și cu voință putem face lucruri care să dăinuie.

Pare greu să fim uniți într-o regiune format din culture și tradiții diferite, în care acceptăm firesc religii diferite și ne vorbim în limbi sau dialecte diferite, uitând câteodată că tocmai această diversitate ne-a făcut mai puternici și mai buni. Marea, Dunărea, pământul și subsolul de bogății, istoria multimilenară, cultura bogată, obiective economice importante, școli și universități, lăcașe de cult, oameni frumoși, mintoși și harnici.

Chiar și această succintă enumerare ne arată că natura și istoria au fost generoase cu noi, că avem un infinit de motive să îi mulțumim Celui de sus. Astăzi, noi toți, noi – cei vremelnici – avem libertatea de a ne urma visurile. Dar avem și datoria de a transmite celor ce vor veni după noi această moștenire fabuloasă. La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dragi dobrogeni! Cu respect, Decebal Făgădău”.

Revenind la eveniment, de precizat faptul că nu toți constănțenii s-au bucurat de bucatele pregătite de administrația locală. Au fost și unii care au luat în derâdere acest eveniment și și-au bătut joc de bucate, aruncându-le la colț de stradă.

Reamintim că Primăria Constanța a organizat, prin Serviciul Public de Asistență Socială din Constanța, un eveniment festiv în 5 locații din municipiul Constanța.

Evenimentul s-adesfășurat în intervalul orar 11:00-16:00, în următoarele pavilioane pentru pensionari din zonele: Parc Tomis II, Parc Tăbăcăriei (Țara Piticilor), Cet – zona teren sport pavilion pensionari, Parc Casa de Cultură, Piața Far. În cele 5 locații s-a servit mâncare tradițională și s-a desfășurat un program artistic, ce va conține muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc, grecesc.

Evenimentul „Zilele Dobrogei” a avut loc și la Pavilionul Expozițional și a fost organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanta, ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanţa, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea şi al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta-Dunării.

Până sâmbătă seara surprizele se vor ține lanț. Pofticioșii vor avea ocazia să guste și să cumpere preparate tradiționale dobrogene, dar și vinuri autohtone, direct de la producători. Programul artistic va fi susținut de artiști dobrogeni.

Mirela PASCAL

joi, 15 noiembrie 20181623
Comentarii

02Concluzia(15 noi 21:55)
Faptul ca acest art are de 6 ori, deocamdata , mai putine accesari decat un politist mort, spune multe despre acest primar. De fapt spune totul. Un viu mort.
24Huo f m m de mukan tzigoina(15 noi 19:51)
Fagabou e mokanel kuman . Asta de jos huo f m m de moldo tzigoina. Ti ai dreaq cu specia de hoti pervesi stricati si koorve
17huo f,m,m- tii de makidon(15 noi 18:49)
pervers care ai facut din Constanta ghetou si cel mai jegos oras esti patetic
07@...(15 noi 17:19)
...cel mai penibil Primar ...!!!
15Dida(15 noi 16:02)
Primaria nu e condusa de Fagadau prostilor! Sunt altele mai smechere! Frigioiu, etc
06Gigi(15 noi 15:11)
Dar pe papagalul de Babu nu il scoateti la aer dle. Fagadau ? Nu serveste dl. Miticuta deplasare decat pe bani ? Tot asa da cu pumnul in masa cand pierde vreo spaga ? Dar bmw-ul din fata Primariei este nou ? Parca nu-l aveati cand ati intrat viceprimar ! Ati rezolvat cu blocul lui Galani i-ati dat autorizatie ? Nu intreaba DNA-ul cum ati procedat ? O sa va intrebe cat de curand si de vecinu ! Da, cu vecinu nu rezolvati ? Sa fie macar ceva mai consistent la dosar
18Partidul viitorului(15 noi 12:24)
Psd votat de mortii lui dragnea.Pensionarii sunt viitori votanti ai lui dragnea.Pensionarilor nu le trebuie stampila de vot ci o tochitura si o lumanare...popii sunt deja cu psd,deci fac reducere...fagadau sa dea cu tamaie...
015Andrei(15 noi 11:36)
Populism. Halal primar. De ce nu s.a facut seara....a fost strategic intre 11-16 , ca sa vina doar pensionari. Huo.
011...........(15 noi 10:54)
dar de ce ati dat numai tochitura de porc?in Constanta sunt si musulmani, faceti discriminari. Si de bune ce erau au fost aruncate pe jos, halal civilizati mai sunt constantenii
014gheisa(15 noi 10:01)
in poza il putem vedea pe fagadau cum il usureaza de portifel cu mana stanga in actiune. pensionarul e de fat un figurant platit sa-l alinte pe primaru 3 vecee.
015Pensionara(15 noi 09:57)
L-am pupat ca rasplata pentru bucate in principal iar in subsidiar sa-i dau si eu o viroza!
020piedonu(15 noi 08:50)
bani aruncati de pomana, bani din buzunarele noastre sparti aiurea, fara discernamint si rusine
025PRIMARE(15 noi 08:33)
ITICUMPARAM BILET PANA LA CLUJ SA VEZI SI TU CE INSEAMNA SA UN EDIL CARE GANDESTE!
017Aaa(15 noi 08:32)
Sunteti penibili, lipsiti de orice viziune si respect fata de istorie! Atat puteti!
022Mazare(15 noi 08:31)
Isi merita soarta hodorogi astia comunisti. Au imbatranit degeaba, si nenonorocesc tineretul si tara asta prin atitudinea lor de sclavi retarzi.
019Constanta(15 noi 08:30)
Cauta PRIMAR!
18Ion(15 noi 08:26)
Mafia PS bogati fraierii saraci
012Dan.(15 noi 08:23)
Si mazare - primar le mai scapa astora ba o punga de faina, ba o sticla de ulei si tot de zilele Dobrogei pline de tigani adusi de el ca sa-l voteze. Pe cap patrat asta tot henri coanda il vor vota...
220Jean(15 noi 07:49)
Sa ne spuna pensionarii astia movangii cat este gigacaloria? Cat costa o paine? Cu cat s-au scumpit medicamentele? Si daca le-a tinut de foame si vald selfiurile facute cu primarul. Banuiesc ca dupa ce v-a atins a fugit repede sa-si faca un dus ca nu suporta mirosul de babalaci . Va pupa Jean!
128Cristea(15 noi 07:45)
Fagaboule, degeaba faci baii de multime cu pensionari, nu te mai alege nimeni . Acum cu votarea in doua scrutine o sa o sugi. Lumea nu mai e proasta si pensionarii s-au cam saturat de tine si acum doar profita de mokangeala pe care ai impartit-o. Esti jalnic !
224constantean(15 noi 07:35)
A inceput campania electorala! Rusine, organizatorilor!
223ROMAN(15 noi 07:33)
UNDE-I DEMNITATEA ROMANULUI ? SA STAI CU MANA INTINSA SA-TI DEA ASTIA DE MANCARE . . .
212Numai(15 noi 07:05)
Mancare de post si regim dupa cum se observa dupa atata ulei au umplut urgenta sigur
424Primarul demisie(15 noi 05:43)
Asteptam demisia primarului, tinerii sigur nu il voteaza
221GATA(15 noi 01:24)
AVEM PRIMAR PANA LA FINALUL MANDATULUI, AR TREBUI UN MANDAT SA AIBE UN AN
219Stef(15 noi 01:08)
Exista si pensionari masochisti.Daca isi doresc poze cu fagadau inseamna ca au ficatul tare.
512atenta 1 si 3(15 noi 00:34)
publicul de la ATENTA 1 cat si 3 au fost ATENTI la manipularea pusa in practica de un fost securist ex director Dunarea Leasing Voiculescu care a furat tot ce avea in subordine.Acest fatalau sa se duca dupa ei si chiar inaintea lor .sa i tineti lumanarea lu Fatalau futu v ar lumea in gura de pomanagii .fatalau te vrem mortalau si rece,politic evident .pamflet
421ion(15 noi 00:30)
mutu a inceput canpania electorala crede ca ne mai prosteste debilu asta
421Ultima dorinta: o poza(15 noi 00:21)
Tochitura,dupa cum se vede,a vopsit niste borduri. Si parca era cu proteine. Ce facusi ,bre,fagadau,ca pensionarii nu vor sa manace proteine inainte de vesnica pomenire!!! Da-le niste ciuperci sa nu se chinuie mult.
mai mult...Replica
11 dec 15:36ReplicaTrei tineri REŢINUŢI la Constanţa: cu glugile pe cap, BĂTEAU oameni, îi LEGAU şi FURAU tot ce prindeau!

În urma a 9 percheziții domiciliare, polițiștii constănțeni au reținut 3 tineri, LucianRadu, Laurenţiu Stoian...3660

11 dec 14:50ReplicaDESCINDERI! Efectuau săpături arheologice ILEGALE şi vindeau artefacte pe internet1465
11 dec 14:30ReplicaTOMBOLĂ INEDITĂ! Centrul Medical CERMED îşi trimite pacienţii la munte, de Ziua Îndrăgostiţilor!1125
11 dec 14:22ReplicaHoţii se pregătesc pentru Revelion? Au furat 7 sticle cu băuturi alcoolice

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 10 decembrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de...1111

11 dec 15:00ReplicaPERCHEZIŢII de AMPLOARE în Constanţa, la infractori PERICULOŞI3075
11 dec 08:55ReplicaSĂRĂCIE și COPII MULȚI, mediul care scoate INFRACTORI pe bandă rulantă! O puștoaică din Hârșova, de la înșelăciuni, la 'miserupism'!1650
11 dec 00:00ReplicaPrimarul Constanței discută soarta CET-ului cu reprezentanții Ministerului Energiei!

Primarul Decebal Făgădău, întâlnire importantă la Ministerul Energiei! Edilul șef al Constanței a anunțat,...1094

11 dec 00:00ReplicaNoapte albă pentru polițiștii constănțeni: au LEGITIMAT sute de persoane! Vezi despre ce este vorba1838
11 dec 08:37ReplicaCe angajați ai marilor companii din Constanța beneficiază de primă de Crăciun!2235
11 dec 08:44ReplicaConsiliul Local Constanța, reunit în ședință: două proiecte realizate din fonduri europene, votate în unanimitate!

Consiliul Local Constanța s-a întrunit, luni, 10 decembrie a.c., într-o ședință de îndată, în cadrul căreia au...1205

11 dec 00:00ReplicaRĂNIȚI în accidente: și șoferii, și pietonii erau beți!471
11 dec 17:23ReplicaCONTROALE la Pizzeriile Evo şi OK. VOR FI ÎNCHISE! Ce ironie: controalele au pornit de la reclamaţiile pe care şi le-au făcut unii altora2574
Vremea
2° - 3.9° marţi, 11 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 5.71 m/s din NV
Presiune: 1021.25 milibari

Loto
6/4992223243347
5/402131415364
joker121419373820
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 dec 00:00SportFCSB, victorie facilă cu Viitorul lui Gică Hagi, scor 2-0. Roș-albaștrii s-au apropiat de liderul CFR Cluj

...387

11 dec 00:00SportLupescu dezvăluie ce s-a întâmplat în meciul cu Foresta: "Șefii lui Dinamo au reușit să strice tot! Dacă mai erau 10 minute, asta se întâmpla"

Ionuț Lupescu a împlinit duminică 50 de ani, iar Gazeta Sporturilor a publicat azi un supliment de 13 pagini în...557

11 dec 00:00SportIanis la un pas de transfer?! Anunț despre o posibilă mutare a lui Hagi: "Un bun negustor ar face asta"

...577

11 dec 00:00SportRusia, prima semifinalistă la EURO! A zdrobit Danemarca și o așteaptă pe România în runda următoare

Rusia, campioana olimpică are maximum de puncte în Grupa I, după ce a învins şi Danemarca, 32-21. România ar putea...589

Local
11 dec 00:38LocalDOLIU la Serviciul de Ambulanță Constanța!

Lumea medicală a Constanței este în doliu, după ce o apreciată asistentă medicală, care a activat aproape două...1406

11 dec 14:55LocalVreme ploioasă la Constanța, în zilele următoare!

Pregătiți umbrelele! Vom avea zile ploiase! În zona Dobrogei, în prima săptămână de prognoză, temperaturile...619

11 dec 00:39LocalConstănțean condamnat pentru evaziune fiscală, prins la Tulcea!

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, la data de 7 decembrie a.c, au acționat pe raza municipiului...933

11 dec 00:39LocalA ACCIDENTAT O COPILĂ pe trecere și a FUGIT!

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din localitatea Tuzla, județul Constanța, La data de 10 decembrie a.c., în...1693

11 dec 00:37LocalControale la Constanța: produse SCOASE de la VÂNZARE de către INSPECTORI

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 26.11.2018 –...578

11 dec 00:33LocalVreți să deveniți scafandri? Cursuri de inițiere organizate la Constanța!

Centrul de Scafandri Constanța, instituție unică de formare profesională a scafandrilor pe teritoriul României,...394

11 dec 00:32LocalElevii Liceului „Nicolae Bălcescu” Medgidia învață să lucreze în echipe internaționale în Franța

În perioada 26 – 30 noiembrie a.c., opt elevi și doi profesori ai Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din...383

11 dec 00:11LocalÎn Constanța vor apărea MII DE LOCURI DE PARCARE!

Noi locuri de parcare vor fi înființate în municipiul Constanța, în locul garajelor demolate în ultimele...4549

11 dec 00:30LocalPrinși de polițiști în timp ce tăiau copaci, în județul Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, la data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, au...508

11 dec 00:17LocalACCIDENT MORTAL la Valu lui Traian. Pieton lovit de două mașini!

Un grav accident, soldat cu moartea unui pieton, a avut loc în noaptea de duminică spre luni, 9 spre 10 decembrie...3105

Politică
11 dec 00:00PoliticăPrimarii celor mai mari patru orașe din vestul țării au format o alianță. Ce spune Decebal Făgădău despre acest demers!

După modelul Axei de dezvoltare Brașov-București-Constanța, primarii a patru municipii din vestul țării au...338

11 dec 00:00PoliticăALDE Constanţa a marcat Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

Filiala ALDE Constanţa, cu ajutorul organizaţiilor de tineret şi studenţi au marcat la Constanţa a 70-a aniversare...366

11 dec 00:28PoliticăDEFINITIV OUG privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a ADOPTATĂ

Plenul Senatului a adoptat luni, în calitate de cameră decizională, OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru...245

11 dec 00:41PoliticăDăncilă: Am toată deschiderea pentru o discuţie cu preşedintele pe tema numirii noilor miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că este deschisă unei noi discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema...254

11 dec 00:40PoliticăTudorel Toader despre ordonanţa de modificare a Codurilor penale: MJ analizează în ce măsură poate fi adoptată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, după ce a participat la şedinţa Comitetului Executiv Naţional...233

11 dec 00:38PoliticăMinistrul Muncii: Condamn ferm declaraţiile că nu ar fi bani pentru plata pensiilor; induc panică în rândul pensionarilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că susţine proiectul legii pensiilor în forma existentă,...273

11 dec 00:37PoliticăCamera Deputaţilor - Biroul permanent a respins cererile de revocare din funcţie a lui Iordache, Nicolicea şi Pirtea

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererile de revocare din funcţia de vicepreşedinte al...313

11 dec 00:32PoliticăHoria Tuţuianu - "Mi-aş dori ca în momentul în care terminaţi studiile să fiţi români şi să rămâneţi în ţară”

Luni, 10 decembrie a.c., la Centrul Multifuncțional de Tineret „Jean Constantin” s-a desfășurat Gala de premiere...648

11 dec 00:40PoliticăȘcoala 16 din Constanța va fi REABILITATĂ ȘI EXTINSĂ

În cadrul ședinței de Consiliu Local Constanța care a avut loc luni, 10 decembrie a.c., consilierii locali au votat...373

11 dec 00:33PoliticăPrelungirea valabilității Planului Urbanistic General al Medgidiei, în atenția Consiliului Local

Consiliul Local Medgidia se întrunește, marți, 11 decembrie a.c., în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi...318

Monden
11 dec 00:00MondenIulia Albu o atacă pe fiica lui Petre Roman: „Viaţa e roz şi roz este şi Oana câteodată“

Iulia Albu a criticat vestimentația Oanei Roman. Fashion editorul a remarcat faptul că Oanei Roman nu-i stă bine...258

11 dec 00:00MondenEa este iubita directorului clinicii Mrini Eye din Constanța!

...679

11 dec 00:00MondenHoria Brenciu, concerte spectaculoase de Crăciun! Cu ce vedetă s-a îmbrăţişat pe scenă

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de carieră, care s-au suprapus perfect și cu magia sărbătorilor de iarnă, Horia...189

11 dec 00:00MondenClaudia Schiffer, amendată cu 10.000 de euro din cauza câinelui

Claudia Schiffer (48 de ani) are un câine rău! Fotomodelul german a fost de acord să îi achite vecinului ei paguba...243

11 dec 00:00MondenProaspăt divorţat, Cuba Gooding Jr. a ieşit la agăţat! Uite ce blondă sexy „vrăjeşte” la plajă

Cuba Gooding Jr. a divorţat în ianuarie 2017, după 22 de ani de căsnicie. De atunci şi până zilele trecute a fost...343

11 dec 18:55MondenMel B a ajuns de urgență la spital cu coastele rupte! Operația a durat 3 ore

Cântăreața Mel B a ajuns de urgență la spital cu două coaste rupte și o mână secționată, în urma unui...230

11 dec 18:52MondenJennifer Aniston, mărturisiri surpriză despre mariajele sale cu Brad Pitt şi Justin Theroux: "Ştii ce, asta înseamnă ochelari de cal"

Actriţa americană Jennifer Aniston a declarat într-un interviu recent că mariajele sale cu actorii Brad Pitt şi...321

11 dec 00:00MondenAnimaţia Disney "Ralph Breaks the Internet" continuă să se menţină în fruntea box-office-ului nord-american

Animaţia Disney "Ralph Breaks the Internet" continuă să se menţină în fruntea box-office-ul nord-american, cu...159

11 dec 00:00MondenLeslie Stifelman, înlocuită de la conducerea musicalului „Chicago“ în urma unui scandal de sinucidere

Leslie Stifelman, directoarea muzicală a producţiei de succes de pe Broadway 'Chicago', a fost înlocuită după ce...163

11 dec 00:00MondenO expoziţie Game Of Thrones îşi va deschide porţile în primăvara lui 2019 la Belfast

O expoziţie importantă Game Of Thrones îşi va deschide porţile la Belfast în primăvara lui 2019, potrivit Press...147

Mapamond
11 dec 00:00MapamondBrexit: Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze backstop-ul, anunţă un oficial britanic

Premierul Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze aşa-numitul ''backstop'' pentru Irlanda...163

11 dec 00:00MapamondTrump afirmă că plăţile pentru cele două femei care susţin că au avut relaţii cu el au fost legale

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că plăţile efectuate în timpul campaniei din 2016 pentru două...199

11 dec 00:00MapamondUngaria: Opoziţia parlamentară anunţă că va obstrucţiona votul la 'legea sclaviei'

Opoziţia din parlamentul ungar a anunţat luni că va obstrucţiona un vot final la proiectul de lege care...157

11 dec 00:00MapamondUE nu adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei, ci doar măsuri împotriva unor ucraineni pro-ruşi

Uniunea Europeană a inclus luni pe lista ei de sancţiuni nouă reprezentanţi ai rebelilor proruşi din estul...169

11 dec 00:00MapamondMarea Britanie: May amână votul crucial din parlament privind Brexit-ul prevăzut pentru marţi

Premierul Theresa May a amânat votul crucial asupra acordului privind Brexit-ul care urma să aibă loc marţi în...182

11 dec 00:00MapamondO majoritate covârşitoare a evreilor din Europa consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii ani

Nouă din zece evrei din Uniunea Europeană consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii cinci ani în Europa,...175

11 dec 00:00MapamondIgor Dodon, suspendat pentru a cincea oară din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a preşedintelui republicii, Igor Dodon,...194

11 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene", violenţe: Justiţia de la Paris, mobilizată pentru un număr excepţional de audieri

După violenţele din timpul manifestaţiilor "vestelor galbene", Parchetul de la Paris va revizui din nou în creştere...183

11 dec 00:00MapamondPactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial la Marrakech

Pactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial luni, la Marrakech (Maroc), după proclamarea verbală şi...181

11 dec 00:00MapamondMuntenegru: Sute de opozanţi pro-ruşi au purtat veste galbene

Sute de opozanţi pro-ruşi din Muntenegru au purtat duminică veste galbene, devenit simbolul tulburărilor sociale în...197

Sănătate
7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...649

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1457

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...608

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...944

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1264

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...819

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...781

19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...2887

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...1118

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...1123