REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ziua Educaţiei - Orban: Dreptul la educaţie al copiilor şi tinerilor este asigurat de implicărea profesorilor

Ziua Educaţiei - Orban: Dreptul la educaţie al copiilor şi tinerilor este asigurat de implicărea profesorilor

Replica API 6 octombrie 2020 | 00:00 1025

Faptul că noul an şcolar şi universitar a început în condiţii de siguranţă sanitară, iar dreptul la educaţie al copiilor şi tinerilor poate fi asigurat se datorează implicării şi flexibilităţii cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanţă, cu aceeaşi dedicare, indiferent de situaţia epidemiologică, afirmă prim-ministrul Ludovic Orban, luni, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei mondiale a Educaţiei, scrie Agerpres.

Ludovic Orban

"Actul de educaţie în România trece printr-o transformare dificil de anticipat cu doar un an în urmă: discutăm despre un alt mod de predare şi de interacţiune a dascălului cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanţă, fără a prejudicia oportunităţile lucrului în echipă, despre oameni care învaţă din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viaţa. Efortul de adaptare al cadrelor didactice, aplicarea unor metode inovative menite să menţină interesul pentru învăţare al copilului şi să-l ajute să-şi formeze competenţe şi abilităţi sunt determinante pentru a face posibilă continuarea procesului de învăţământ, în pofida tuturor barierelor ridicate de criza sanitară. Faptul că noul an şcolar şi universitar a început în condiţii de siguranţă sanitară, iar dreptul la educaţie al copiilor şi tinerilor poate fi asigurat se datorează implicării şi flexibilităţii cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanţă, cu aceeaşi dedicare, indiferent de situaţia epidemiologică", spune Ludovic Orban.

Contextul sanitar pune însă pe umerii profesorilor, învăţătorilor şi educatorilor o nouă responsabilitate, arată premierul.

"Pe lângă disciplina pentru care s-au pregătit, dascălii predau acum copiilor o nouă lecţie: grija faţă de sine şi faţă de cei din jur, esenţială pentru protejarea sănătăţii şi vieţii tuturor", menţionează Orban.

Şeful Executivului le transmite, în încheierea mesajului, cadrelor didactice şi elevilor "sănătate, încredere şi succes în toate proiectele pe care şi le propun".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar scolile sau dezinfectat sau nu,va spun ca nu ,au fost dezinfectate doar din pix,cercetati ....mai discuta m
0
1
la avut romanul adevarat din totdeauna, dar a lipsit aproape cu desavarsire la unii, si urmasii lor sau imultit repede in ultimi ani!Scolile, institutiile publice de la cele mai mici au fost populate cu acestia , au reusit si sau dezvoltat cu tupeu, minciuna,golanie , creand exeple ...demne de urmat!O educatie aleasa un respect si consideratiune pentru o societate corupta e greu de pastrat , primeaza din zi in zi ,inversul!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212