REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ziua Internațională a Cititului Împreună, marcată la Școala Gimnazială Lucian Grigorescu din Medgidia

Ziua Internațională a Cititului Împreună, marcată la Școala Gimnazială Lucian Grigorescu din Medgidia

Replica API 8 februarie 2020 | 20:48 476

În fiecare an, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, celebrată în 2020 pe 5 februarie, milioane de oameni din peste 100 de ţări citesc împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova această activitate. Este o campanie a bucuriei, frumuseţii şi beneficiilor lecturii, având scopul de a evidenția puterea magică a cuvintelor.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) a fost sărbătorită pentru prima dată în 2010, fiind creată de LitWorld, o rețea internațională de organizații dedicate promovării lecturii și alfabetizarii peste tot în lume.

Ziua Internatională a Cititului Împreună are rolul de a sărbători bucuria lecturii împreună și de a atrage atenția asupra dreptului la alfabetizare pentru fiecare om. În cei 10 ani de când a fost creată, a devenit o mișcare globală în care s-au implicat milioane de cititori, scriitori și ascultatori de povești din întreaga lume.

Anul acesta, aceasta zi a fost dedicată viitorului: al copiilor și al planetei deopotrivă. Sub deviza: “Citim împreună pentru a vindeca planeta!”, elevii clasei I Step by Step și ai clasei a IV-a Step by step de la Școala Gimnazială “Lucian Grigorescu”, au desfasurat o activitate la biblioteca municipală a orașului Medgidia, unde s-au bucurat de povestea scrisă de îndrăgitul autor Alec Blenche - ,,Erus și Valea Generozității” și citită cu voce tare de către d-na educatoare Enea Aurica și elevii prezenți.

Astfel, elevii au demonstrat că dragostea de lectură şi cărţi este unul dintre cele mai mari daruri pe care le pot dobândi, iar atunci când citim împreună, schimbăm lumea!”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272