REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, marcată la Liceul de Industrie Alimentară Fetești

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, marcată la Liceul de Industrie Alimentară Fetești

Mirela PASCAL 30 ianuarie 2023 | 14:46 816

Violența în școli este un fenomen care, din păcate, a luat amploare în ultimii ani și care e prezent în viața cotidiană a elevilor. Adulții și formatorii au responsabilitatea de a lupta împotriva actelor de violență și de a-i ajuta pe copii să aleagă nonviolența, să facă din mediul școlar un loc primitor și sigur pentru toți. Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală este celebrată pe 30 ianuarie și are ca scop promovarea păcii și a nonviolenței. Evenimentul a fost marcat și la Liceul de Industrie Alimentară Fetești, unde reprezentanți ai instituțiilor publice, în special din MAI au inițiat o dezbatere pe această temă.

Ziua Internationala a Nonviolentei in scoala, marcata la Liceul de Industrie Alimentara Fetesti

Profesorii, părinții, reprezentanții instituțiilor publice sunt pionii principali care au un rol important în defragmentarea acestor probleme comportamentale ale elevilor. Despre bullying-ul în școli, despre intimidare verbală sau fizică, hărțuire sexuală, sau pedepse corporale, violența s-a discutat în cadrul unei dezbateri inițiată de cadrele didactice de la Liceul de Industrie Alimentară Fetești . Polițiștii din Ialomița susțin eforturile de prevenire și combatere a violenței în școală și au participat la dezbatare pentru a explica conștientizarea consecințelor violenței psihologice, în vederea asigurării unui mediu școlar securizant.

Ziua Internationala a Nonviolentei in scoala, marcata la Liceul de Industrie Alimentara Fetesti

Și ministrul Ligia Deca a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școală. ”Mesajul zilei de astăzi, Ziua internațională a nonviolenței în școală, este că trebuie să luptăm împotriva agresivității în fiecare zi. Un demers educațional în care grija pentru dezvoltarea cognitivă nu este dublată de grija pentru confortul fizic și emoțional al copiilor în mediul școlar este unul incomplet - manifestările violente de orice tip lasă urme și pun în pericol dezvoltarea armonioasă a tuturor celor implicați. Să-i învățăm pe copii să spună nu violenței! Mai întâi, fiindu-le noi, adulții, model. Apoi, explicându-le de ce să spună nu - vorbindu-le despre drepturile și obligațiile pe care le au, despre consecințele faptelor ilegale, despre efectele pe care violența le are asupra a ceea ce ei sunt si vor fi! Îmi exprim convingerea că a educa în spiritul armoniei, al solidarității, al toleranței, al nediscriminării și al respectului față de celălalt înseamnă a crea premise pentru siguranță, confort și stare de bine, deopotrivă pentru elevi, cadre didactice și părinți. Purtăm, cu toții, responsabilitatea unei educații în spiritul nonviolenței, iar un mediu școlar sigur înseamnă siguranță și dincolo de el!”,a  transmis Ligia Deca, ministrul Educației

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ceea ce vad in jur; violenta a explodat in viata sociala si politica si in limbajul din societate in 89 si mafia psd in primul rand dar si ceilalti au intretinut-o la cote inalte de 33 de ani - acum culegem ce au semanat ei dar si altii in acesti 33 de ani
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272